Muhasebe Kodları: Muhasebeleştirme yapıldığında işleme ait bilgilerin izleneceği muhasebe hesap kodlarının belirlendiği ya da uygulandığı menü seçeneğidir. Muhasebe kodları fişin her bölümünde F9-sağ fare tuşu menüsünde yer alır.

Döviz Girişi: Malzeme ya da hizmet hareketlerini belirli bir döviz türü üzerinden izlemek için kullanılan fiyatlandırma dövizi bilgileri Döviz Girişi seçeneği ile kaydedilir. Döviz bilgileri seçeneği malzeme ya da hizmetin birim fiyatı girildikten sonra F9-sağ fare tuşu menüsünde yer alır.

Üretici Kodu Girişi: Satırda hareket gören malzemeler üretici malzeme kodu ile de seçilebilir. Kullanıcı fatura satırlarında üreticinin malzeme kodunu kullanarak kendi malzeme tanımına kolayca ulaşabilir.

Barkod Girişi: Program, malzeme giriş ve çıkış işlemlerinde barkod kullanımını destekler. Barkod kullanılıyorsa, malzeme kodunun girilmesine gerek kalmaz. Malzeme kartı seçimi barkod okuyucu ile gerçekleştirilir.

Birim Çevrimi: Dinamik birimleme ile birimler arasında sabit bağlantı olmayan mallarda doğru miktar çevriminin yapılması sağlanır. Böylece satış ve envanter raporları istenen birim üzerinden doğru rakamlarla alınır. Malzeme birim setinde belirtilen birim çevrim oranı bazı malzeme satırları için geçerli olmayabilir. Bu durumda, fiş ve faturalarda malzeme hareketine ait satırda birim belirtildikten sonra sadece o işlem için geçerli olacak çevrim katsayısı Birim çevrimi seçeneği ile verilir. Malzeme için birden fazla birim tanımlanması ve satırdaki işlemin ana birim dışındaki birimler üzerinden yapılması durumunda çevrim katsayıları Birim Çevrimi penceresinden kaydedilir. Birim çevrimi penceresinde satırdaki malzemenin boyut bilgileri de izlenir.

Sabit Kıymet Kayıtları ile İlişkilendir: Satırda kaydedilen alım işlemini sabit kıymet kaydı ile ilişkilendirmek için kullanılır. Sabit kıymet kaydı ile ilişkilendirilen gider tutarı, amortisman hesaplattırıldığında Değerlendirmeye Tabi Giderler kolonunda yer alır ve amortisman hesaplatıldığında gider maliyetini artırır. Perakende Satış İrsaliyesi, Toptan Satış İrsaliyesi ve Konsinye Çıkış İrsaliyesinde "Ambar" bilgisi ile aynı "Ambar" değerine sahip olan kayıtlar gelir.

Ek İndirimler: Satırda malzeme için birden fazla indirim uygulamak için kullanılır.

Seri/Lot Bilgileri: Malzemeler için seri/lot sistemine göre izleme yapılıyorsa F9-sağ fare tuşu menüsünde yer alan Seri/Lot seçeneği ile izleme ve stok yeri bilgileri kaydedilir. Giriş işlemlerinde izleme lot (parti) numarası verilerek yapılacaksa satıra ait lot numarası, seri numarası verilerek yapılacaksa seri numarası verilir. Çıkış işlemlerinde izleme bilgileri giriş işlemleri ile ilişkilendirilerek kaydedilir.

Ek Vergi Uygula: Fiş satırlarında yer alan malzemeye ek vergi uygulatmak için kullanılır. Satırda yer alan malzeme için tanımlı olan ek vergi, oran ya da tutar üzerinden hesaplanarak ek vergi tutarı tutarı alanına aktarılır.

Tanımlı Alanlar: Kullanıcı tarafından tanımlanan ek bilgi alanlarıdır. Alan tanımları Sistem İşletmeni program bölümünde kaydedilir.

Birim Fiyat Seçimi: Birim fiyat fiş ve faturalarda birim fiyat kolonunda girilir. Malzeme birim fiyatı doğrudan girilebileceği gibi fiyatlar listelenir ve ilgili fiyat seçilebilir. 

Dağıtım Şablonu Uygula: Satırdaki işlemin varyantlı bir malzeme olması durumunda, malzeme varyantlarına ait miktar girişi için kullanılır.

Toplu Varyant Seçimi: Fişte işlem gören malzemenin varyantlı bir malzeme olması durumunda, malzeme varyantlarını özelliklerine göre seçip, miktar ve birim fiyat belirleyerek fiş satırlarına toplu olarak aktarmak için kullanılır.

Detaylı Bilgi: İrsaliye satırında yer alan işlem için detaylı bilgi girişinde kullanılır. İlgili irsaliye faturaya aktarıldığında, satır için kaydedilen detaylı bilgi faturadan ulaşılan detaylı bilgi penceresine aktarılır.

e-Arşiv Bilgileri: İrsaliyelerde e-Arşiv bilgileri, irsaliyeye e-Arşiv kullanıcısı bir cari hesap seçildiğinde F9-sağ fare tuşu menüsündeki e-Arşiv Bilgileri seçeneği ile girilir. İrsaliye faturaya aktarıldığında pencerede girilen, e-Arşiv Tipi hariç, tüm bilgiler faturadan ulaşılan e-Arşiv Bilgileri penceresine otomatik olarak aktarılır; gerekirse değiştirilir.

e-Fatura Bilgileri: e-Fatura bilgileri, irsaliye üzerinde F9-sağ fare tuşu menüsündeki e-Fatura Bilgileri seçeneği ile girilir. İrsaliyeler faturaya aktarıldığında, irsaliyede belirtilen e-Fatura bilgileri de faturaya aktarılır.

e-İrsaliye Bilgilerie-İrsaliye bilgileri, e-İrsaliye kullanıcısı cari hesap seçilerek İrsaliye Tipi “e-İrsaliye” olarak belirlenen irsaliyelerin F9-sağ fare tuşu menüsündeki e-İrsaliye Bilgileri seçeneği ile girilir. 

Birime Göre Toplam Miktar: Fiş içerisinde girilmiş tüm satırların birim bazında toplamlarını listelemek için kullanılan seçenektir.

Uygulanan Ek Vergiler: Fiş satırı üzerinde F9 menüde bulunan “Uygulanmış Ek Vergiler” seçeneği ile, satırda bulunan çoklu ek vergi atanmış malzeme/hizmetin ek vergi tutarları sırasıyla görüntülenir.