Kullanıcı performans değerlendirme sürecinin zaman tanımlarını gün, ay, yıl bilgisiyle ana dönem/ara dönem olarak tanımlar.
Performans sürecinde bu zaman tanımlarının yapılması sonrasında, sırayla hedef, değerlendirilen ve değerlendirici tanımları yapılır.
Performans değerlendirmede bulunan zaman tanımları süre anlamında büyükten küçüğe doğru sıralandığında ana dönem > ara dönem > süreçler şeklindedir.

ANA DÖNEM
Ana dönem performans sürecinin bütününü temsil eder, ana dönem kendi içerisinde belli tarih aralıkları verilerek ara dönemlere bölünebilir.
Böylelikle tüm performans süreci kendi içerisinde belli periyotlara bölünür, sürecin yönetimi kolaylaşır.
Örnek: 2017 Yılı Ana Dönemi kendi içerisinde 1.yari dönem, 2.yari dönem olarak ya da 1.çeyrek, 2.çeyrek, 3.çeyrek, 4.çeyrek ya da 1.ay, 2.ay,.... 12.ay gibi birçok farklı kombinasyonda ara dönemden oluşabilir.
Tüm ara dönemlerin başlangıç ve bitiş tarihleri esnek bir şekilde değiştirilebilir.

Tarih aralığı geçmiş ara dönem/lere ait değerlendirici, hedef, değerlendiren bilgileri değiştirilemez!

Ana dönemin tanımlarının arasında değerlendirme ile ilgili düzenlemeler de yapılmaktadır.

Değerleme Puan Girişi

  • "Hedef Grup Bazlı" denirse, değerlendirecek olan kişiler, hedef grup bazında ilgili çalışana puan vereceklerdir. Bir diğer deyişle, değerlendirilecek olan kişinin hedefini gerçekleştirme durumuna göre belli bir puan verecektir.
  • "Kişi Bazlı" denirse, değerlendirecek olan kişiler, kişi bazında ilgili çalışana puan vereceklerdir. Bir diğer deyişle, değerlendirilecek olan kişi için genel olarak bir tane puan verilip değerlendirilecektir. Kişinin hedeflerini gerçekleştirmesi, hedef bazında değil bir bütün olarak tek bir notla değerlendirilecektir.


Skala Gösterimi
Değerlendirmenin puan veya liste skalalarla yapılıp yapılmayacağı belirlenir.
NOT: Skala değerleri için puan aralığı tanımlarken kesişen değerler girilmemelidir. Örneğin beklenenin altında için son değer 0.99 ise, bir sonraki skala bekleneni karşılıyor 1'den başlamalıdır, 0.99 olmamalıdır.
Liste seçilirse; Değerlendirme skalasında belirtilen sayı kadar Skala değeri ekrana gelir, yukardaki örnekten gidilecek olursa, değerlendirme skalası=4 olduğu için 4 tane skala değeri tanımlanmıştır: Başarısız, Orta, Yeterli, İyi. Bu 4 skala için bir başlangıç ve bitiş değeri tanımlanır. Değerlendirme skalası 4 olduğu için bu skalaların puan aralıkları 4'den büyük olamaz.
Örnek 1: İnsan Kaynakları Sorumlusu değerlendirme sürecinde kişi için değerlendirme yapacak amirlerin, iş arkadaşların, üst amirlerin cevaplarının "Beklenenin Altında, Bekleneni Karşılıyor, Beklenenin Üstünde" şeklinde olması istemektedir. Bunun için kişi değerlendirme skalası için "3" yazmalıdır ve "Skala Gösterimi"ni liste olarak yazmalıdır. Bu adim sonrasında Skala adi-1, Skala Adi-2 gibi yeni alanlar ekrana gelir ve bu alanların karşılığına teker teker "Beklenenin Altında, Bekleneni Karşılıyor, Beklenenin Üstünde" kayıtlarını girer.
Puan Seçilirse; Değerlendirme işlemi puan verilerek yapılsın demektir. Kişi değerlendirme skalasında 100 olarak girmiş ise ve skala gösterimi puan seçilmiş ise, değerlendirme 100 üzerinden bir puan verilerek yapılacak demektir.
Örnek 2: İnsan Kaynakları Sorumlusu değerlendirme sürecinde kişi için değerlendirme yapacak amirlerin, is arkadaşların, üst amirlerin " x puan üzerinden bir puan" vererek değerlendirmek istemektedir. Kişi için amir değerlendirirken 100 üzerinden bir puan verecek şekilde düzenleme yapılması istensin. Bunun için Değerlendirme skalası kısmına 100 yazılmalıdır ve "Skala Gösterimi" "Puan" seçilmelidir. Böylelikle kişiyi değerlendirecek kişiler artık 100 üzerinden puan vererek değerlendirme sürecini tamamlayacaklardır.


Puan ve "Sonuç puanını skala ile göster" denirse; sağda çıkan "Skala Sayısı" değeri girilir ve aşağıda girilen skala sayısı kadar boş skala tanımlaması açılır. Bu Skala tanımlarının aralıkları, 0 ile puanlı değerlendirmenin max skoru arasında paylaştırılmalıdır. Örneğin 100 üzerinden bir değerlendirme yapılıyor ise 0-100 aralığı skalalara dağıtılmalıdır. Tüm süreçleri işletip değerlendirme süreci tamamlandığında, sağ üstte bulunan genel değerlendirme performans notu alanında 100 üzerinden hesaplanan performans notu ile bu notun karşılığı olan skala değeri gösterilir.

ARA DÖNEM
Ana dönemlerin altında tanımlanan ara dönemlerde, tarih, açıklama, ara dönemlerin içinde bulunan süreçler, bu süreçlerin tarihleri, bu ara dönemlerde değerlendirilecek kişiler ve bu kişilerin değerlendiricileri belirlenebilmektedir.
Bir ana dönemin ilk ara döneminin başlangıç tarihi ana dönemin başlangıç tarihiyle aynı olmalıdır.
Bir ana dönemin son ara döneminin bitiş tarihi ana dönemin bitiş tarihiyle aynı olmalıdır. Ana dönemdeki diğer ara dönemlerin başlangıç ve bitiş tarihleri kullanıcıya bağlı olarak belirlenebilir.

İçinde bulunan ara dönem içinde bilgi değişikliği yapılabilmektedir.
Tarih aralığı geçmiş ara dönemler için bilgi değişikliği yapılmamaktadır.