You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Next »

Lojistik-Satış Bölümü'nde, "Raporlar/Stok " menüsünün altında yer alır.

Stok aylık Kayıtları bölümünde bulunan kayıtların;

1- Stok kodlarına göre icmal (tüm stokların toplamı) olarak,

2- Aylar bazında (Ocak, Şubat gibi) ayrı ayrı,

Giriş, çıkış, miktar ve tutar dökümlerinin alınmasını sağlayan rapordur. Ön Sorgulama, Genel Kısıtlar, Kısıt, Sıralama, Ölçekleme ve Yazıcı Seçenekleri sekmelerinden oluşur.


Ön Sorgulama



Stok Aylık İcmal Ekranı
Stok Kodu

Stok aylık icmali almak için stok kodu kısıtı verilen alandır. Rehber butonu ile, stok kodları arasından seçim yapılır.

Grup Kodu

Stok aylık icmali almak için grup kodu kısıtı verilen alandır. Rehber butonu ile grup kodları arasından seçim yapılır.

Kod-1/2/3/4/5

Stok aylık icmali almak için, önceden tanımlaması yapılan Kod-1/2/3/4/5 kısıtının verildiği alandır. Rehber butonu ile kodlar arasından seçim yapılır.

Sadece Esnek Yapılandırılabilir Stoklar DökülsünSadece esnek yapılandırılan stokların raporlanması istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.
Özellikler

Esnek yapılandırma özellik kısıtının verildiği alandır. Alanın sağ tarafında yer alan butonu ile, esnek yapılandırma rehberinden seçim yapılır.

Yukarıdaki alanlara girilen bilgiler doğrultusunda, stok aylık dökümü almak için kullanılan butondur. Butonun sağ tarafında yer alan aşağı ok tuşu, "Gelişmiş Rapor" seçeneğinin kullanılmasını sağlar. Kullanıcı, "Gelişmiş Rapor" seçeneği ile ekrana gelen tablo üzerinde hesaplama yapabilir. "Rapor" seçeneği Text Dosya, Excel Dosya, VTS Format, HTML kayıt türlerini desteklerken, "Gelişmiş Rapor" seçeneği Excel Workbook, Excel Template, Excel 97-2003 Workbook, Excel 97-2003 Template, Comma Delimited, Text Document, Web Page, XML Document, PDF Document kayıt türlerini destekler.

Daha önceden saklanan kısıtların aynısının ekrana getirilmesini sağlayan butondur.


Oku butonu ile sadece "en son saklanan kısıtlar" ekrana getirilir.

Genel Kısıtlar ve Kısıt sayfalarında verilen kısıtlar ve işaretlenen tüm seçeneklerin saklanması için kullanılan butondur.

Stok aylık icmali için kısıt verildikten sonra bu butona basıldığında, onaylama ekranı görüntülenir. Onaylama ekranında "Evet" butonuna basılması ile belirlenen kısıtlar bir sonraki stok aylık icmal işleminde kullanılmak üzere saklanır.

Stok aylık icmali ekranı hakkında standart yardım bilgisi için kullanılan butondur.

Stok aylık icmali için verilen kısıtların iptal edildiği butondur.


Genel Kısıtlar



Stok Aylık İcmal Ekranı

Tip Aralığı

Stok hareket kayıtlarındaki tip aralığının belirlendiği alandır. Bu alan ile rapora dahil edilmek istenen tip aralığındaki hareketlere ait aylık icmal alınabilir. Alanın sağ tarafında yer alan aşağı ok butonu ile tipler arasından seçim yapılır. İlgili alanlar üzerinde <tab> tuşu ile ilerlendiğinde, otomatik olarak tüm hareket tiplerini kapsayan A ve L aralığı verildiği için, bütün hareket tiplerini içeren bir rapor alınır.

Hariç Tip Aralığı

Raporda hariç tutulması istenen tip aralığının belirlendiği alandır. Alanın sağ tarafında yer alan aşağı ok butonu ile, tipler arasından seçim yapılır.

Kod-2 Aralığı

Rapora dahil edilmesi istenen stok hareketlerindeki Kod-2 bilgisi için kısıt verilmesini sağlayan alandır. Stok hareketlerinde bulunan Kod-2 bilgisi, "Fatura" belgelerinde bulunan "Özel Kod-2" alanından girilir.

Özel Kod-2 ile ilgili detaylı bilgi için; Fatura → Kayıt → Satış Parametreleri


Yıl

Hangi yıla ait kayıtların raporlanması isteniyorsa, ilgili yıl bilgisinin girildiği alandır.

İcmal

Raporun stok bazında değil, ay bazında tüm stokların toplamını verecek şekilde alınması için işaretlenmesi gereken seçenektir.

Şubeler DahilMerkez şube dışındaki şube hareketlerinin de rapora dahil edilmesi istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.
Proje Kodu

Girilen aralıktaki proje koduna sahip olan stok hareketlerinin, proje kodu bazında raporda listelenmesi için kullanılan alandır. Rehber butonu ile, proje kodları arasından seçim yapılır.