Malzeme fişlerinde satırdaki malzeme için geçerli olacak diğer bilgiler F9-sağ fare tuşu menüsündeki seçeneklerle kaydedilir. Malzeme Fişleri (F9) Bilgi Giriş Seçenekleri şunlardır:

Barkod Girişi: Malzeme işlemlerini barkod okuyucu ile kaydetmek için kullanılır.

Üretici Kodu Girişi: Malzeme fiş satırlarında yer alan malzemeler, üretici malzeme kodu ile de kaydedilir. Kullanıcı fiş satırlarında üreticinin malzeme kodunu kullanarak kendi malzeme tanımına kolayca ulaşabilir.

Sabit Kıymet Kaydı: Sabit kıymetlere ait sarf ve fire işlemleri bu seçenekle kaydedilir.

Muhasebe Kodları: Muhasebeleştirme sonucunda oluşacak mahsup fişini görüntüler.

Birim Çevrimi: Sarf, fire ve üretimden giriş fişlerinde satırdaki malzemenin ana birim dışındaki birim üzerinden işlem görmesi durumunda F9 menüsünde yer alır.

Tanımlı Alanlar: Kullanıcı tarafından tanımlanmış alanlara bilgi girişi için kullanılır. Alan tanımları Sistem İşletmeni program bölümünde kaydedilir.

Maliyet Katsayıları: Fiş satırında yer alan malzeme için maliyet katsayılarını kaydetmek için kullanılır.

Seri/Lot Bilgileri: Malzemeler için seri/lot sistemine göre izleme yapılıyorsa F9-sağ fare tuşu menüsünde yer alan Seri / Lot seçeneği ile izleme ve stok yeri bilgileri kaydedilir. Giriş işlemlerinde izleme lot (parti) numarası verilerek yapılacaksa satıra ait lot numarası, seri numarası verilerek yapılacaksa seri numarası verilir. Çıkış işlemlerinde izleme bilgileri giriş işlemleri ile ilişkilendirilerek kaydedilir.

Toplu Varyant Seçimi: Fiş ve faturalarda işlem gören malzemenin varyantlı bir malzeme olması durumunda, malzeme varyantlarını özelliklerine göre seçip, miktar ve birim fiyat belirleyerek fiş/fatura satırlarına toplu olarak aktarmak için kullanılır.

Detaylı Bilgi: Satırdaki işlem için detaylı açıklama girişinde kullanılır.

e-Defter Belge Detayı: İlgili belgenin e-defter dosyasına yazılacak olan tür bilgisidir. Fatura yerine geçen bazı belgeler için (ör: Yazar Kasa Fişi, diğer Matbu belgeler)  "Diğer" ve "Makbuz" seçenekleri mevcuttur. Bu seçenekler kullanılarak bu tür belgelerin "Belge Türü" bilgisi e-defter'e "Diğer" ya da "Makbuz" olarak gitmesi sağlanır. Muhasebeleştirme işlemi sırasında bu bilgi kullanılır ve e-defter belge detayı oluşturulur.

Birime Göre Toplam Miktar: Fiş içerisinde girilmiş tüm satırların birim bazında toplamlarını listelemek için kullanılan seçenektir.