Çek/Senet bordrosu sırasıyla, Finans>Hareketler>Çek/Senet Bordroları>Ekle işlem adımları izlenerek kaydedilir.

Çek/Senet Bordo Bilgileri ile kaydedilen alanlar ve içerdikleri bilgiler şunlardır:

AlanAçıklama

Bordro Türü

Çek/senet bordro türünün belirlendiği alandır. Bordro türleri listelenir ve ilgili tür seçilir.

Bordro Numarası

Bordronun bilgisayardaki takip numarasıdır. Numara verilirken sayı ve harf birlikte kullanılabilir. Bordrolar numaralarına göre sıralanmıştır. Çek/senet işlemlerinde kullanılan her bordro türü, kendi içinde ayrı sıra numarası izler. Bordro numarası bilgi girilmesi zorunlu bir alandır. Aynı türdeki iki bordronun numaraları aynı olamaz. İşlemlerde ve raporlarda bordrolar numaralarına göre aranır, kullanılır veya sıralanır. Bu nedenle çek/senet bordroları bordro numarasına göre sıralanmıştır ve çek/senet bordrolarının bordro numaralarına göre sıralaması program tarafından tutulmaktadır. Arama, sıralama, raporlarda filtre olarak kullanabilme gibi tüm işlemler bordro numarasına göre son derece hızlı bir şekilde yapılabilir.

Bordro Tarihi

İşlemin yapıldığı günün tarihidir. Bordro tarihi bilgi girilmesi zorunlu bir alandır. İşlemlerde ve raporlarda bordrolar numaralarına göre olduğu gibi tarihe göre de aranır, kullanılır veya sıralanır. Bu nedenle çek/senet bordroları bordro numarasına ek olarak bordro tarihine göre de sıralanmıştır ve çek/senet bordrolarının, bordro tarihine göre sıralaması program tarafından tutulmaktadır. Arama, sıralama, raporlarda filtre olarak kullanabilme gibi tüm işlemler bordro tarihine göre son derece hızlı bir şekilde yapılabilir.

Özel Kod

Bordroları gruplamakta kullanılan kodlama alanıdır. Özel kod, bordroları kullanıcının kendi firmasına özel bazı kriterlere göre gruplaması için kullanılır. Bu alanı kullanıcı, bordro üzerinde yer almayan fakat girmek istediği bir bilgiyi işlemek için de kullanabilir.

Yetki Kodu

Detaylı yetki tanımlaması için kullanılır. Her kullanıcının iş tanımına göre, kullanabileceği kayıtlar değişik olacaktır. Detaylı yetki tanımlaması için öncelikle planlama yapmak gerekir. İlk adım olarak, hangi kullanıcıların veya kullanıcı gruplarının hangi bordrolara ulaşabileceği ve hangi tür işlemleri yapabileceği belirlenmelidir. Daha sonra, her yetki grubunun kullanabileceği bordro türlerine farklı yetki kodları verilmelidir.

Organizasyonel Birim

Çek/Senet bordrosunun ait olduğu organizasyonel birimi belirtir. Bu alan, yapılan çek/senet işleminin kurumun kayıtlı organizasyonel birimlerinden biriyle ilişkilendirilmesi için kullanılır. Kayıtlı birim tanımları listelenir ve ilgili organizasyonel birim seçilir.

Bölüm

Bölüm, bir işletmenin örgütlenme ve muhasebe açılarından birbirinden ayrılmış faaliyetlerinden veya faaliyet gruplarından her biridir. Bu alan, yapılan çek/senet işleminin firmanın kayıtlı bölümlerinden biriyle ilişkilendirilmesi için kullanılır. Bölüm tanımları listelenir ve ilgili bölüm seçilir.

Seçilen bordro türüne göre çek/senet giriş/çıkış ve durum değişiklikleri Devam düğmesini tıklanarak kaydedilir.