Erişim ağacında modüller altında yer alan formlar için yetkiler, ilgili form tıklanarak açılan Yetkiler penceresinde Ekle seçeneği ile yetkilendirme işlem tipi seçilerek kaydedilir. 

Yetkilendirme işlemi form genelinde yapılan tüm işlemler için yapılabileceği gibi ekleme, değiştirme, kopyalama, seçme, inceleme işlemleri için de verilebilir. Bu seçim tanım penceresinde Mod alanında yapılır. 

Yetkinin hangi kurum için verileceği Kurum alanında belirlenir ve ne şekilde verileceği ise Durum alanında belirtilir. Durum alanı Hepsi Aktif, Hepsi Kısıtlı ve Hepsi Gizli olmak üzere üç seçeneklidir. 

Hepsi Aktif seçiminde hiç bir kısıtlama yapılmaz.

Hepsi Kısıtlı seçiminde seçilen form için form geneline ya da yapılacak işlem için Kısıt getirilir.

Hepsi Gizli seçiminde seçilen form ve üzerinde yapılacak işlemler programda gözükmez.

Yetkilendirme işlemi her bir form için aynı şekilde yapılır.

Grup için verilen yetkiler gruba bağlı tüm kullanıcıları da kapsayacaktır. Kullanıcı için bu yetkilerin tümü geçerli olmayacaksa kullanıcı üzerinden yetki tanımlama işlemi yapılır.

Yetkiler seçilen form üzerinde yapılacak işlemler için verilebildiği gibi, form üzerinde yer alan alanlara erişim ve bilgi girişi içinde verilebilir. Bu işlemler yetki tanım penceresinde yer alan satırlarda kaydedilir.

Yetki satırlarında seçilen form için geçerli menü seçenekleri ile form üzerinde yer alan alanlar Kontrol Adı kolonunda listelenir. 

Kontrol Tipi kolonunda her bir bu menü alanların kontrol tipi bilgisi yer alır. 

Durum alanında, ilgili forma ait menü ya da alan için durum bilgisi belirlenir. Durum alanı kontrol adı alanında yapılan seçime göre; Aktif, Kısıtlı, Gizli ve Zorunlu seçeneklerini içerir. 

Aktif seçeneği bu alan ya da menü seçeneğine kullanıcının erişim hakkı olduğunu belirtir.

Kısıtlı seçeneği bu menü ya da alan seçeneğini kullanıcının form üzerinde görebileceğini ancak bilgi girişi ya da erişim yapamayacağını belirtir.

Gizli seçeneği, bu alana ya da menü seçeneğinin kullanıcı tarafından görülmeyeceğini belirtir.

Zorunlu seçeneği bu alana bilgi girişinin zorunlu olacağını belirtir.

Yetkilendirme kullanıcı bazında yapıldığı gibi kullanıcı grubu bazında da yapılmaktadır. Kullanıcı grubu bazında yetkilendirme yapılıyorsa grup bazında verilen yetkiler bu grup altında yer alacak kullanıcılara otomatik olarak aktarılacaktır.

Kullanıcı eğer bir grup içinde yer alıyorsa, grup için verilen yetkiler öndeğer olarak aktarılır. Unutulmaması gereken nokta, gruba verilen yetkilerin o grupta yer alan tüm kullanıcılar için de geçerli olmasıdır.

Kullanıcının yetkisi grup yetkisinden farklı olacaksa bu durum Sabit kolonunda belirlenir. Sabit alanı Evet ve Hayır olmak üzere iki seçeneklidir. Kontrol adı alanında seçilen menü ya da alan için verilen yetkinin grup yetkisi ile çakışması söz konusu ise ve kullanıcı yetkisi farklı olacaksa sabit alanında Hayır seçiminin yapılması gerekir.

Uygulamada kullanılan her bir form için yetkiler aynı şekilde tanımlanarak kaydedilir.