You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 3 Next »


Banka Ödeme Emri

Maaş ödemelerinin banka üzerinden yapılması durumunda İK ürünlerinde Bordro/Raporlar bölümünden "Banka Ödeme Emirleri" kullanılır. Bankaların belirlediği ödeme emri formatları farklıdır. Bu nedenle, j-Platform ürününde öndeğer olarak tanımlanan Banka Ödeme Emri formatları oluşturulmuştur.


Banka Ödeme Emirlerinin Hazırlanması

  1. Ana Menü>Ücret Yönetimi>Raporlar menüsü altında yer alan "Banka Ödeme Emirleri" raporuna gelinir.






  1. Açılan Banka Ödeme Emri penceresindeki parametreler aşağıdaki gibi seçilmelidir:


Çıktı Tipi: Bankaların isteğine uygun çıktı türü seçilir.
Ayraç: İstenilen ayraç tipi girilir.
Satır Sonu: CR+LF
Kodlama: ANSI













Özel Ayarları Kullan: Yeni bir tasarım oluşturulabileceği gibi kabul görmüş banka tasarımları listesi de programda bulunur.






Özel Ayarları Kullan tabından var olan rapor tasarımı ekleme;
Her bankanın kendi yapısına uygun farklı tasarımları ve farklı uygulamaları vardır. Bu nedenle her banka için İK ürünlerinde bu tasarımlar farklı dosyalar olarak bulunmaktadır. Tasarımların standart hallerinin listesine erişmek için;

  • Özel Ayarları Kullan tabında bulunan (...) sekmesine tıklanır ve açılan sayfada sağ fare tuşu menüsündeki "Dosyadan Yükle" seçeneği seçilir.








Look In kısmından Local Disk (C(smile) \Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 7.0\webapps\logo\ Resources\Defaults \TR dizisine gelinir.






















Bankaların Banka Ödeme Emri bankanın Rapor Tasarımı seçilir ve Tasarımları listesi ekrana gelir. Gönderim yapılacak "Open Report" butonu ile rapor tasarımı açılır.







Açılan rapor tasarımı bu haliyle kullanılabileceği gibi ihtiyaca göre üzerinde dizayn da yapılabilir. İşlem sonrasında en üst menüde bulunan Dosya tabından "Kaydet" butonu ile kaydedilir.















Filtreler: Ödeme emri filtrelerine, bankaların belirlediği ödeme emri formatlarına uygun (Kurum, İşyeri, İşlem Tarihi, Kontrol kodu, Ödeme türü, Ödeme Tarihi, Kurum kodu (bankaların kurum için oluşturdukları kod), Kurum hesap no, Açıklama vb.) bilgilerinin girişi yapılmalıdır. Filtrelerde bu bilgilerin kaydedilmemiş olması durumunda banka ödeme emrinde ilgili alanlar listelenmez.





Örneğin; Ocak 2015 dönemine ait banka ödeme emirlerinin bankaya gönderilmesi için;

  • Banka Ödeme Emrinde olması istenen alanlar filtrelerde aşağıdaki şekilde tanımlanır.


  • Filtreler tanımlanıp "Başla" dendiğinde rapor aşağıdaki şekilde bankaya gönderilir.