Eğitim tanımları ekranında, kullanıcının karşısına daha önceden tanımlı olan eğitimlerin listesi çıkmaktadır.
Bu listede kullanıcının eğitim için tanımladığı eğitim kodu, eğitimin adı ve iç/dış eğitim olması, periyodik olması ve gelişim/teknik eğitimi olması ile ilgili bilgiler görüntülenir.
Listedeki "Değiştir" butonu aracılığıyla ilgili eğitim bilgileri düzenlenebilir ve "Yeni Ekle" butonu ile yeni eğitim tanımı yapma ekranına geçiş yapılabilir.

Yeni Eğitim Bilgisi Ekleme
Eğitim listesinin üzerindeki "Yeni Ekle" butonuna basarak eğitim tanımlama ekranına geçilebilir. Bu ekrandaki kod bilgisi alanı zorunludur, kod kullanılmıyor ise butonu aracılığı ile otomatik kod üretimi sağlanabilir. Ayrıca, eğitim adı alanı da zorunlu bir alandır.
Eğitim kategori bilgisi 'Tanımlamalar' bölümünden gerçekleştirilebileceği gibi, yan tarafında bulunan "Rehber" simgesine tıklayarak açılan ekran aracılığı ile de gerçekleştirilebilir.
Bu bölüm 5 kısımdan oluşmaktadır: Genel, Maliyet, Değerlendirme, Katılım Sertifikası ve Özel Sahalar.


Genel
Bu kısımda yeni kayıt edilecek olan eğitim bilgisinin Kod (doldurulması zorunludur), Eğitimin Adı, Eğitimin Amacı, Süre, Takip Süre, Tüm işletmelerde Kullanılsın, Kategori, Gelişim Teknik, Periyodik, İç Dış, Zorunlu Eğitim, Takip Edilebilir, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi sahaları doldurulur.

"Tüm işletmelerde kullanılsın" parametresi seçildiğinde herhangi bir işletmede tanımlanan eğitim kodu diğer işletmeler tarafından kullanılabilir. Örneğin İSG (Temel İşçi Sağlığı ve Güvenliği) eğitimi tüm işletmeler tarafından yapılması gereken zorunlu bir eğitimdir. Bu eğitimin takibi açılan tek bir İSG kodu üzerinden takip edilebilir.

Maliyet
Bu kısımda yeni kaydı yapılacak olan eğitimde için gereken maliyetin ve ikram maliyetinin bilgileri detaylı olarak girilir.

Değerlendirme
Eğitim Tanımlaması yapılırken, değerlendirme tipi de belirtilmelidir. Eğer eğitim değerlendirmesi yapılmayacaksa "Yok" olarak işaretlenmelidir.
Eğitim sınav ile değerlendirilecekse "Sınav" işaretlenip, tanımlı sınavlardan seçilmelidir.
Eğer eğitim sonucunda kişilere puan atanacaksa "Puan" seçilmeli ve değerlendirmedeki en yüksek puan ile hedef puan belirtilmelidir.

  • Eğitim gerçekleştirme esnasında Eğitim/Sınav bölümünde tanımlanan puan aralıklarına göre değerlendirme yapılmaktadır. Örneğin sınav tanımında 0-50 puan için bir sertifika veriliyorsa, eğitim gerçekleştirme esnasında katılımcıların puanı 45 ise o katılımcının özlüğüne sertifika bilgisi eklenecektir.
  • Eğitim Tanımında değerlendirme sekmesi "Puan" seçilmiş ise gelmektedir.


Katılım Sertifikası
Eğitime katılım sonrası tüm katılımcılara katılım belgesi verilmek istenirse bu bölüm tercih edilmelidir. Eğitim tanımlaması "Kaydet" butonu ile kaydedildikten sonra eğitim tanımı düzenleme ekranına geçiş yapılacaktır.

Eğitim Tanımı Dinamik Alan Desteği: Eğitim tanımlamaları ekranında bulunan sahalar dışında yeni bir alan tanımlamak ve bu alan üzerinden veri girişi sağlamak için eğitim tanımlarına dinamik alan eklenebilir. Dinamik alan eklemek için Araçlar/Ayarlar/Dinamik Alanlar sayfası incelenebilir.


Eğitim Düzenleme
Eğitim listesinde kayıtların yanında bulunan "Değiştir" linkine tıklayarak seçilen kayıt düzenlenebilir. Ayrıca yeni ekleme ve düzenleme ekranlarının sağ üst kösesinde bulunan Arama kutusu aracılığıyla ve düzenleme ekranında bulunan "Yeni Eğitim Ekle" butonuna basarak istenilen eğitim bulunarak düzenleme işlemi gerçekleştirilebilir.
Aşağıdaki örnekte, arama kutusuna "mu" harfleriyle başlayan eğitim aramak için arama kutusuna 'mu' yazılmış ve "Ara" tuşuna basılmıştır).
Eğitim tanımı düzenleme ekranında, eğitim tanımı ile ilgili kısa bir özet bulunmaktadır. Eğitim ile ilgili genel tanımın yapıldığı eğitim bölümü dışında, eğitmenler eğitim yerleri, hedef gruplar, materyaller, önkoşullar ve eğer değerlendirme tipi puan olarak seçilmişse değerlendirme bölümleri görüntülenmektedir.
Eğitim ile ilgili düzenlemeler eğitim bölümünde yapılıp "Kaydet" tuşuna basılarak gerçekleştirilir.


Eğitmenler
Eğitim tanımlanırken, o eğitimi verecek olan eğitmenler tanımlanabilir. Burada yapılan tanımlar, Planlanan/Gerçekleştirilen Eğitim bölümüne doğrudan aktarılacaktır. Eğitmen listesinden istenilen kişi ile ilgili detaylar "Değiştir" butonuna tıklayınca açılan ekrandan düzenlenebilir ve liste üzerindeki "Sil" butonuyla silinebilir.

"Yeni Ekle" butonuna tıklanınca açılan ekrandan var olan eğitmen tanımlarından seçilerek eğitim tanımına, yeni eğitmen atanabilir.

Sistemde tanımlı olan eğitmenleri listelemek için kullanılan rehber butonundan aynı zamanda yeni bir eğitmen sisteme tanımlanabilir.


Eğitim Yeri
Eğitim tanımlanırken, o eğitimin yapılacağı yerler de tanımlanabilir. Burada yapılan tanımlar, Planlanan / Gerçekleştirilen Eğitim doğrudan aktarılacaktır.
Eğitim yeri listesinden istenilen eğitim yeri ile ilgili detaylar "Değiştir" butonuna tıklayınca açılan ekrandan düzenlenebilir ve liste üzerindeki "Sil" butonuyla silinebilir.

"Yeni Ekle" butonu ile açılan ekrandan var olan eğitim yeri tanımlarından seçilerek eğitim tanımına yeni eğitim yeri atanabilir.

Sistemde tanımlı olan eğitim yerlerini listelemek için kullanılan rehber butonundan aynı zamanda yeni bir eğitim yeri sisteme tanımlanabilir.


Hedef Gruplar
Eğitim tanımlanırken, o eğitime katılacak hedef gruplar da tanımlanabilir. Burada yapılan tanımlar, Planlanan / Gerçekleştirilen Eğitim doğrudan aktarılacaktır.
Eğitim yeri listesinden istenilen hedef grup ile ilgili detaylar "Değiştir" butonuna tıklayınca açılan ekrandan düzenlenebilir ve liste üzerindeki "Sil" butonuyla silinebilir.


"Yeni Ekle" butonuna tıklayarak açılan ekrandan, çalışan tipi, alt bölge, departman vb. hedef grup girilerek tanımlama yapılır (Örnek olarak, Çalışan Tipi: 'Beyaz Yaka', Ana Bölge: 'Ege Bölge Müdürlüğü' seçilirse, Ege Bölge Müdürlüğü'nde bulunan Beyaz Yaka Çalışanlar hedef grubu olarak tanımlanmış olur.).

Eğitim tüm çalışanlar için tanımlanabilir. Tüm çalışanlar seçildiğinde aşağıdaki pencere ekrana gelir.

Kullanıcı sadece beyaz yaka ya da sadece mavi yakanın katılmasını istediği bir eğitim tanımlamasını, Çalışan Tipi alanından beyaz yaka/mavi yaka seçeneğini seçerek yapabilir. Burada tanımlanan hedef gruplar, eğitim planına da otomatik olarak atılacak ve tanımlı hedef grup altındaki kişilerin eğitim planında listelenmesi sağlanacaktır.
Materyaller
Eğitim tanımlanırken, o eğitim için kullanılacak materyaller de tanımlanabilir. Burada yapılan tanımlar, Planlanan / Gerçekleştirilen Eğitim doğrudan aktarılacaktır.
Materyaller listesinden istenilen materyal ile ilgili detaylar "Değiştir" butonuna tıklayınca açılan ekrandan düzenlenebilir ve liste üzerindeki "Sil" butonuyla silinebilir.

Yeni ekle butonuna tıklayarak açılan ekrandan, materyal, kaç adet kullanacağını gösteren miktar ve maliyet bilgileri tanımlanarak kayıt oluşturulur.

Sistemde tanımlı olan materyalleri listelemek için kullanılan rehber butonundan aynı zamanda yeni bir materyal sisteme tanımlanabilir.


Ön Koşullar
Eğitim tanımlanırken, o eğitime katılmak için gerekli önkoşullar da tanımlanabilir. Burada yapılan önkoşul tanımlarıyla, eğitim planı oluşturulurken uygun Katılımcı Getir ekranındaki Katılımcı listesinde önkoşullara uygunluk olarak görülebilir.
Tanımlanan önkoşullara sahip olma yüzdesine bakılarak oran hesaplanır. Önkoşul listesi üzerinden silme ve düzenleme işlemleri gerçekleştirilebilir.

Liste üzerindeki "Yeni Ekle" butonuna basıldığında önkoşul ekleme ekranı açılır. Burada Önkoşul Konusu seçilir.

Önkoşul Konusu; Dil, Eğitim Katılımı, Sertifika, Sınav katılımı ve Yetkinlik seçeneklerinden oluşur.
Seçime göre alt kısımda uygun seçenekler listelenir (Örneğin, önkoşul konusu sertifika ise sistemde tanımlı olan tüm sertifikalar listelenir).
Buradan istenen kayıt seçilir ve Ön Koşul bilgisi; Almış, Almamış, En az N puan almış, En çok N puan almış olarak seçilir.

Değerlendirme
Eğitim değerlendirmesi, eğitim tanımlaması ekranında yeni eğitim tanımı yapılırken, eğitim değerlendirme tipi "Puan" olarak seçildiği durumda görünür.
Eğitim değerlendirmesi, eğitim tanımlaması ekranında yeni eğitim tanımı yapılırken, eğitim değerlendirme tipi sınav ya da yok olarak seçildiği durumda görünmez.
Eğitim gerçekleştiği durumda kişilere atanan eğitim sonrası puan, bu bölümde tanımlanan değerlendirme aralığına girdiğinde kişiye burada tanımlı olan sertifika ve profil bilgileri atanır.

"Yeni Ekle" butonuna basılınca açılan ekrandan değer aralığı girilerek değerlendirme bölümü oluşturulur.
Bu bölüme girenlere atanacak olan, sertifika ve profil bilgileri listede bulunan işaretine tıklayınca görülen bölümden eklenebilir.
Sertifika bölümünden "Yeni Ekle" butonu ile sertifika ve profil bölümünden ise yetkinlik tanımlaması yapılabilir.