Belli bir akış için veri içeriğinin de görüntülenebileceği iş akış geçmişine yönelik raporlama yapmayı sağlar. Tamamlanan, devam eden, iptal edilen işlerin son durumdaki verileri ile listelenmesi sağlanır. Raporda görüntülenecek alanlar tasarım aracında ilgili iş akış açık olduğunda üst menüden tanımlanabilir. Rapor tanımı yaptıktan sonra iş akışını tekrar kaydetmeye ihtiyaç yoktur.

Tasarlanmış bir akışa Özel Akış Raporları tanımlamak için; Rapor tanımlama sayfasını inceleyiniz.

Sistemde tanımlı raporlar, Özel Akış Raporları bölümünde akış bazında kırılım olarak gösterilir. Bir akışa birden fazla özel akış raporu tanımlanabilir.

Arşivleme PeriyoduArşivleme özelliği açık olan sistemlerde belirli zaman aralıklarında arşivlenen datalar içerisinden verileri getirir. Başlangıçta en son seçili olarak gelir. Kişi dilerse listeden değişiklik yapabilir.

Tarih Aralığı: Verilerin listelenmesi istenen tarih aralığı seçilir. Varsayılan olarak Son 1 Ay gelmektedir.

  • Yayın ve geliştirim modu olan akışlar için tasarlanan raporlar sol menüde tek bir rapor olarak görünür. Rapora gelen içerik; giriş yapan kullanıcının akış ayarları bölümündeki yayın ve geliştirim modu yetkilerine göre oluşturulur.

Örneğin; kullanıcının sadece akışın yayın modundaki rapor bölümüne yetkisi varsa portal üzerinde rapora gittiğinde yayın modunda başlatılmış işleri görüntüleyebilir olacaktır. Hem yayın hem geliştirme modları için rapor yetkisi bulunuyorsa iki modda da başlayan tüm işleri aynı rapor içerisinde görüntüleyecektir.

  • Özel akış raporu tanımlanmış akışa yetkili olan kişiler Raporlar→ Özel Akış Raporları→ Akış→ Akış Raporu menüsünü görür. Eğer o akışa istinaden başlamış işlerin görüntülenmesi isteniyorsa mutlaka akış ayarlarından ilgili akış modları için rapor yetkisi verilmelidir. (bknzAkış Ayarları)

Rapor Verilerin Listelendiği Tablonun Özellikleri

  • Kayıt satırının başındaki ikonuna tıkladığında, akışın iş bilgilerine, adımlara ve eklenen dosyalara erişimi sağlayan ekran gelmektedir.
  • Özel akış raporu tasarlanırken belirlenen kolonların her biri için filtre alanları bulunmaktadır. Filtreleme işlemi ile aranılan veriye hızlı bir şekilde ulaşılabilir. Aynı zamanda kolonlar tablonun sol üst köşesine sürüklenip bırakılarak listelenen verilerin gruplu bir şekilde gösterilmesi sağlanır. Aynı anda birden fazla kolon gruplama için kullanılabilir. 

  • Tablonun sağ üst köşesindeki bölümünden içerikteki verinin PDF veya Excel e aktarılması sağlanır.