You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 10 Next »

Bir entegrasyon seti, LOGO CRM ile LOGO ERP uygulamaları arasındaki senkronizasyonu sağlayan yapıdır. CRM uygulamasını bir LOGO ERP programı ile entegre çalıştırmak için Tanımlar menüsündeki Entegrasyon Setleri seçeneğini kullanılır.


Entegrasyon Seti tanımlamak için sırasıyla aşağıdaki işlem adımları izlenir.

1 - Logo Object Service Ayarlarının Yapılması

2 - LOGO CRM'de Entegrasyon Setinin Tanımlanması


1 - Logo Object Service Ayarlarının Yapılması

Bir entegrasyon tanımı yapmadan önce, LOGO ERP programının kurulu olduğu dizinde, LogoObjectService klasöründeki LOGO Object Service exe dosyası yönetici olarak açılır.

  • Logo Object Service, LOGO ERP uygulamaları (Tiger/Go) ile birlikte kurulur ve mevcut veritabanı ayarları ile çalışır.
  • Daha önce Object Service ayarları yapılmadıysa veya Object Service güncellenecekse, ERP uygulamasının kurulum klasörünün içerisindeki REGISTER.bat dosyası yönetici olarak çalıştırılmalı ve güncellenecek olan object service dosyası yeniden oluşturulmalıdır.

LOGO Object Service exe dosyası yönetici olarak çalıştırıldığında istenen Kullanıcı Adı ve Şifre bilgileri, ERP uygulamasının admin kullanıcısına ait bilgilerdir. Firma numarası ise o yıl kullanılan firmanın numarasıdır. (Örneğin LOGO\LOGO\1)


CRM ürünü için Güvenlik Kodu, ERP Güvenlik Koduna denk gelir. Bu yüzden de Object Service ayarlarındaki Security Code (Güvenlik Kodu), ERP Güvenlik Kodu ile aynı olmalıdır. Aşağıdaki örnekte bu kod için LOGO kullanılmıştır.



Use Compressed String işaret kutucuğu, LOGO CRM'deki "XML Sıkıştırma Kullan" alanına denk gelir. Bu seçeneğin işaretlenmesi verilerin ideal akışı için gereklidir.

Son olarak, Object Servisinin ayarları tekrar okuyup çalıştırması için sırasıyla "Stop and Uninstall" ve "Install and Start" işlemleri uygulanır ve Kaydet seçeneğiyle kaydedilir.



2 - LOGO CRM'de Entegrasyon Setinin Tanımlanması

Yeni bir entegrasyon seti tanımlamak için Tanımlar menüsü altında yer alan Entegrasyon Setleri seçeneği kullanılır.

Entegrasyon Setleri ekranında yer alan Yeni Entegrasyon Seti seçeneğine tıklayarak yeni setin tanımlanacağı ekrana ulaşılır.



Entegrasyon Seti Tanımlama Ekranı

Entegrasyon Seti tanım penceresi 4 sekmeden oluşur.

  • Genel Bilgiler
  • SQL Cümleleri
  • Kullanıcılar
  • Kullanıcı / Depo Erişimi


Genel Bilgiler Sekmesi

Entgrasyon Seti ekranının Genel Bilgiler sekmesinde Genel, ERP Uygulaması, CRM Veritabanı Bilgisi, ERP Veritabanı Bilgisi, Kontrol, ERP Uyarlama Araçları başlıkları yer alır.

Genel Bilgiler sekmesinde, senkronizasyonun ana kriterleri belirlenir.

Tanım

Entegrasyonun ismi bu alanda belirlenir. Bir metin alanıdır ve entegrasyon setinin başlığı niteliğindedir. Bilgi girişi zorunludur. Bu alana Firma (Müşteri) ismi de verilebilir. 

Aktif

 işaret kutusuna tıklandığında entegrasyon seti aktif hale gelir.

Öndeğer

Birden fazla entegrasyon seti tanımlanmışsa ve ilgili set tanımının öndeğer olarak gelmesi isteniyorsa,  işaret kutusu seçilir.

Tüm Kullanıcılar

Tanımlanan entegrasyon setinin tüm kullanıcılar tarafından görülmesi isteniyorsa işaret kutusu seçilir.






ERPUygulaması: LogoERP programları ile entegre olacağını belirtilmelidir. Servis Linki: IIS kurulumunda logocrmIntegrator.dll yolunu belirtilmelidir. Default da burası /localhost/LogoCrmIntegrator/LogoCrmIntegrator.dll bilgiyi getirmektedir.

ERP Web Servis Linki: Logocrm, ERP'nin kurulu olduğu Object servis linki'ni default olarak getirmektedir. Fakat ERP başka serverda ise localhost yerine Sql server name veya Ip ile belirtilmelidir.

ERP Servis Güvenlik Kodu: ERP object servis.exe de bulunan "SECURITY CODE" bilgisi buraya yazılır. XML Sıkıştırma: ERP object servisdeki use compressed string ticki ile aynı işlevi görür.

ERP deki veri boyutunu sıkıştırarak daha hızlı göndermeyi sağlar.

CRM veri tabanı bilgisi için Logocrm veritabanı sunucu, veritabanı adı, veritabanı kullacı ve şifresi bilgilerini eksiksiz ve doğru yazmanız gerekmektedir.

Aynı şekilde Logo ERP veritabanı bilgileri eksiksiz yazmanız gerekecektir. Burada ek olarak ERP ana veritabanınız yoksa boş geçebilirsiniz. veri tabanı bağlantı hem crm hem erp de 1433 olarak yazıp geçebilirsiniz.

Kontrol: Ürün ve Cari bakiye bilgilerini teklif verirken kontrol etmeye yaramaktadır. Örnek olarak ürün stok kontrolü için hiçbir kontrol yapılmayacaksa kontrol gerekli değil seçeneğini seçebiliriz.

Eğer ki stok kontrolü yapsın ve sadece uyarı versin veya stok konrolü yapsın ve teklif vermeyi engellesin isterseniz bu işlemleri de seçebilirsiniz. CRM ayırıca stok kontrollerini LOGOERP programınızı esas almaktadır.

Aynı şekilde Cari bakiye Limit aşımlarında kontrol sistemi de LOGOCRM de mevcuttur. Entegrasyon setinizde ayrıca cari bakiye kontrol sql cümleciği de yazabilirsiniz.

Bunun yanısıra belli kriterlere göre de cari ve ürün kontrolleri yaptırabilirsiniz örnek olarak, cari hesap kontrolleri tek olsun, ürün kodu tek olsun gibi.

ERP Uygulama Alanları: Logo ERP uygulamanıza Admin kullanıcı olarak girdiğiniz kullanıcı adı, şifrenizi, firma numaranızı ve dönemini buraya girebilirsiniz.

Ürün, hizmet ve cari kartların içeri aktarımı için SQL filtresi yani WHERE koşulu belirtebilirsiniz. Örnek olarak ERP Cari bilgilerinizde "120." kodlu carileri sadece içeri almak istediğinizde, parentez içerisinde (CODE LIKE '120.'% Şeklinde bilgi yazıldığında sadece cari kodu 120. al diyerek kartları içeri çekmeye sağlamış oluruz.)

Teklif-->ERP tarihi: Aktarım sırasında teklif tarihini kullan veya günün tarihini kullan seçeneklerine göre gönderim sağlayabilirsiniz.

Entegrasyon setimizi tanımladıktan sonra, Logocrm den log off olma işlemini yapıyoruz. Tekrardan Logocrm'e girdiğimizde alt köşede ilgili entegrasyon bilgisini görebilirsiniz.

Eğer ki göremiyorsak, tanımlama yaptığımız entegrasyon setinde yanlışlık yaptığımız anlamına gelmektedir. Bu durumu çözebilmek için, üst menüde Test butonuna tıklayınız.

Testten gelen hata bilgisine göre, Logo ERP object servis exe'yi çalıştırınız ve Stop, start yapınız ve daha sonra tekrardan logocrm'e giriş yapınız. Logocrm giriş yaptığınızda entegrasyon bağlı gözükmüyorsa Logocrm dosya yolu içerisindeki logocrm.log dosyasını inceleyebilirsiniz. Fakat öncelik olarak Entegrasyon tanımlama bilgilerini doğru yazdığınızdan emin olunuz.