Proje şablonları sırasıyla Proje Yönetimi-Tanımlar-Proje Şablonları-Ekle işlem adımları ile kaydedilir. Proje şablonu tanım penceresinden kaydedilen alan bilgileri ve açıklamaları şunlardır: 

AlanAçıklama

Kod

Şablon tanımı kayıt kodudur. Kod alanı bilgi girilmesi zorunlu bir alandır.

Açıklama

Şablon adı ya da açıklayıcı bilgisidir.

Özel Kod

Şablonları gruplamak için kullanılan ikinci bir kodlama alanıdır. 10 karakter uzunluğundadır, sayı ve harf birlikte kullanılabilir. Özel kod, kullanıcıya şablonları kendi firmasına özel bazı kriterlere göre gruplama olanağı sağlar. Raporlarda filtre olarak kullanılır.

Yetki Kodu

Detaylı yetki tanımlaması için kullanılır. Bu alan on karakter uzunluğundadır. Her kullanıcının iş tanımına göre, kullanabileceği kayıtlar değişik olacaktır. Kullanıcının hangi şablonları kullanabileceği yetki alanında belirtilir. Yetki kodu alanında verilen bilgiye göre şablona yalnızca yetki kodu ile programa giren kişilerin ulaşması ve işlem yapması sağlanır.

İş Grubu

Şablona ait iş grubu bilgisidir. İş grupları listesine ulaşılarak seçim yapılır ya da yeni tanım eklenir.

Sorumlu Kişi

Şablondan sorumlu kişinin belirtildiği alandır. Kayıtlı personel tanımları listelenerek ilgili personel seçilir.

Organizasyonel Birim

Şablonun ilişkili olduğu organizasyonel birimi belirtir. Kayıtlı organizasyonel birim tanımları listelenir ve ilgili tanım seçilir.

Proje Türü

Şablon için geçerli olacak proje türünü belirtir. Kayıtlı proje türleri listelenerek ilgili tanım seçilir.

Giriş Ambarı

Malzemenin sarf edileceği ambardır. Birim tanımları listesine ulaşılarak ambar seçimi yapılır.

Çıkış Ambarı

Proje sonucu çıkacak olan malzeme/hizmet/varlıkların gireceği ambardır. Birim tanımları listesine ulaşılarak ambar seçimi yapılır.

Şablon genel bilgileri Devam düğmesi tıklanarak kaydedildiğinde proje aktivitelerinin tanımlanacağı ekran açılır.

Proje bilgileri; Aktiviteler, Genel ve Notlar bölümlerden kaydedilir. 

Genel Bilgiler 

Proje şablonu genel bilgiler ekranında genel tanım ekranında belirtilen tüm bilgiler öndeğer olarak gelir. Çalışma parametrelerinde ise vardiya saatlerine göre düzenleme yapılır. Örneğin günlük çalışma saati 9 saat ise 5 iş günü haftalık 45 saat olarak düzenlenebilir. Proje ve aktivite süreleri hesaplanırken çalışma parametrelerinde belirtilen süreler dikkate alınır.