Görevlendirme, herhangi bir varlık ya da varlık kısmının, belirli bir süre için ve belirli bir görevde kullanılmak üzere görevlendirilmesi başka bir anlamda bir görev için rezervasyonu işlemidir. Örneğin toplantı odasının ya da herhangi bir aracın kullanılması görevlendirme kapsamındadır. 

Bu tür kullanım hareketleri görevlendirme fiş türü seçilerek kaydedilir. Görevlendirme fişi üzerinden kaydedilen alan bilgileri ve açıklamaları şunlardır: 

Görev planlandıktan sonra gerçekleşme bilgileri de yine görevlendirme fişi üzerinden girilir. Görevlendirme fişi seçildiğinde ilk önce bir sihirbaz açılır. Bu sihirbaz sayesinde kullanıcı görevlendirmek istediği varlık ya da varlık kısımlarını ve bunları gelecek dönem içindeki mevcut görevlerini görebilir ve ilgili görev tarihindeki en uygun varlık/varlık kısımlarını belirleyebilir. Sihirbazın ilk aşaması hangi tip için görevlendirme yapılacağının belirlenmesidir. 

Görevlendirilecek kaynak Varlık ya da Varlık Kısmı seçilerek belirlenir. 

İlgili Personel başlığı altındaki alanlardan görevlendirme işleminin ait olduğu personel bilgileri kaydedilir.

Görevlendirme Tarih Aralığı başlığı Başlangıç ve bitiş tarihi alanlarından işlemin görevlendirme süre bilgileri kaydedilir. 
Kaynakların Seçilmesi

Genel bilgilerden girilip Sonraki düğmesi tıklandığında görevlendirilecek kaynakların seçileceği filtreleme penceresi açılır. 
Varlık tipindeki kaynaklar için seçim filtreleri

Görevlendirilecek kaynak varlık seçilmişse, varlıkların belirlenmesinde kullanılacak filtre seçenekleri şunlardır: 

Filtre

Değeri

Kategori

Gayrimenkul/ Nakil Vasıtası/ Ekipman

Varlık Kodu

Grup/Aralık

Varlık Açıklaması

Grup/Aralık

Varlık Özel Kodu

Grup/Aralık

Varlık Yetki Kodu

Grup/Aralık

Varlık Grup Kodu

Grup/Aralık

Malzeme Kodu

Grup/Aralık

Malzeme Açıklaması

Grup/Aralık

Varlık kısmı tipindeki kaynaklar için seçim filtreleri

Görevlendirilecek kaynak varlık kısmı seçilmişse, varlık kısımlarının belirlenmesinde kullanılacak filtre seçenekleri şunlardır: 

Filtre

Değeri

Varlık Kısmı Kodu

Grup/Aralık

Varlık Kısmı Açıklaması

Grup/Aralık

Varlık Kısmı Özel Kodu

Grup/Aralık

Varlık Kısmı Türü

Grup/Aralık

Kaynak Kullanım Kayıtlarının Listelenmesi

Filtre satırlarında istenen koşullar belirlenip Sonraki düğmesi tıklandığında, varlık ya da varlık kısmına ait verilen tarih aralığındaki kaynak kullanım kayıtları listelenir. 

Kaynak kullanım kayıtları penceresi 2 ana bölümden oluşur. Sol bölümde filtrelerde belirlenen koşullara uygun varlık ya da varlık kısımları, sağ bölümde ise bunlara ait kaynak kullanım kayıtları yer alır. 
Listede her bir varlık için ilgili tarih aralığında tanımlı kaynak kullanım kayıtları yer alır. Tarih aralığından daha önce başlamış ama bitişi tarih aralığı içinde olan ya da tarih aralığı içinde başlamış ama daha sonra bitmiş kaynak kullanımları olabilir. Bu kaynak kullanım kayıtları da listede yer alır. Bu listede yer alan kaynak kullanım kayıtları planlanan kaynak kullanım kayıtları ile öngörülen yani başlamış ama henüz tamamlanmamış kaynak kullanım kayıtlarıdır. 

Görevlendirme yapılacak varlık/varlık kısmı seçilerek Sonraki düğmesi tıklanır. Seçilen varlık/varlık kısımlarına ait görevlendirme zaman bilgilerini listeleyen pencere açılır. Zaman bilgilerinde değişiklik söz konusu ise ilgili satırda yapılır ve Tamam düğmesi tıklanarak işlem sona erdirilir. Otomatik olarak her bir varlık için varlık görevlendirme fişleri oluşturulur. 

Fiş bilgileri şunlardır:

Fiş Numarası: Görevlendirme fişi numarasıdır. Fiş numarası bilgi girilmesi zorunlu bir alandır.

Tarih: Fiş tarihidir. Başlamadı durumunda olan görevlendirme fişlerinde değişiklik yapılabilir.

Saat: Fiş kayıt saatidir. Başlamadı durumunda olan görevlendirme fişlerinde değişiklik yapılabilir.

Özel Kod: Görevlendirme hareketlerini gruplamak amacıyla kullanılan ikinci bir kodlama alanıdır. 10 karakter uzunluğundadır. Kodlama yaparken sayı ve harf birlikte kullanılabilir. Kullanıcının, fişleri kendi firmasına özel bazı kriterlere göre gruplaması için kullanılır.

Yetki Kodu: Detaylı yetki tanımlaması için kullanılır. Her kullanıcının iş tanımına göre kullanabileceği kayıtlar değişik olacaktır. Bu alan 10 karakter uzunluğundadır, sayı ve harf birlikte kullanılabilir.

Belge Numarası: Görevlendirme fişi belge numarasıdır. Diğer varlık dışındaki malzeme bağlantılı varlık kategorilerinde ise malzemeye ait birim bilgisi gelir, değiştirilemez.

İlgili Personel: İşlemle ilgili personel bilgileri bu bölümde kaydedilir. Sicil numarası alanından kayıtlı personel kartları listelenir ve ilgili personel seçilir.

Tip: Görevlendirme tipinin belirlendiği alandır. Varlık ve Varlık Kısmı seçeneklerini içerir.

Kategori: Varlık kategorisidir. Kategori türleri listelenir ve ilgili kategori seçilir.

Varlık Kısmi Türü: Görevlendirilecek varlık tipi varlık kısmı olduğunda seçilen varlık kısmına ait tür bilgisidir.

Kod: Görevlendirilecek varlık kodudur. 

Eğer görevlendirme bir talebe bağlı olarak yapılıyorsa ve talep edilen bir malzeme ise ilgili malzemeye bağlı varlıklar listelenir, kullanılabilir olanlar arasından seçim yapılır.

Eğer talep edilen bir varlık ise ve ilgili varlık kullanılabilir ise talep edilen varlığın kodu öndeğer gelir ancak ilgili kategorideki varlıklar listelenerek kullanılabilir başka bir varlık seçilebilir.

Eğer talep edilen bir varlık kısmı ve kısmın bağlı olduğu varlık kullanılabilir ise ilgili kısım kodu öndeğer gelir, ancak ilgili kategorideki tüm varlık kısımları listelenerek kullanılabilir varlıklara ait kısımlar arasından kaynak işaretli olanlar arasından seçim yapılabilir.

Talebe bağlı olmadan yapılan görevlendirme işlemlerinde varlık ya da varlık kısmı görevlendirmesine bağlı olarak kullanılabilir varlık ya da varlıklara ait kısımlar arasından seçim yapılabilir.

Açıklama: Görevlendirilecek varlık açıklamasıdır. Kod alanına bilgi girildiğinde açıklaması bu alan otomatik olarak gelir.

Durum: Görevlendirme fişinin durum bilgisidir. Oluşacak olan görevlendirme fişi 'başlamadı' durumundadır. Durum değişikliği fiş üzerinden yapılamaz. Varlık hareketleri listesinde sağ fare tuşu menüsünde bulunan durumunu değiştir seçeneği ile durum değişikliği yapılabilir. Başlamadı, devam ediyor ve tamamlandı seçeneklerini içerir.