Kayıt bazında yetkilendirme yaparak kullanıcıların yalnızca belirli kart ve fişlerle ilgili işlemleri yapmasını sağlamak mümkündür.

Yetki kodları sicil ve puantaj işlemleri için ayrı ayrı tanımlanır. Kayıt bazında yetkiler, Yetki kodları seçeneği ile verilir. Yetki kodları penceresinden, kodların geçerli olacağı kayıtlar belirlenir ve yetki kodları verilir.

Yetki kodları penceresinin üst bölümünde yetki kodlarının hangi grup ya da hangi kullanıcı için verildiğini belirten grup/kullanıcı numarası ve adı yer alır. Kayıt türü ve yetki kodu kolonlarında ise, kayıt bazında geçerli olacak yetki kodları tanımlanır.

Kayıt türü kolonunda ok tuşu tıklanarak verilecek yetki kodunun hangi işlem için geçerli olacağı belirlenir.

Bordro Plus programında kayıt bazında yetkilendirme şu alanlar ve işlemler için yapılır:

Alanlarİşlemler

Sicil

 Sicil No (değiştir)

Sicil

 Sicil No (incele )

Sicil

 Bordro Tipi (değiştir)

Sicil

 Bordro Tipi (incele)

Sicil

 Ücret yetki kodu

Puantaj

 Bordro Tipi (değiştir)

Puantaj

 Bordro Tipi (incele)

Rapor

 Sicil No

Rapor

 Ücret yetki kodu

Yetki kodu kolonunda ise seçilen işlem  için geçerli olacak yetki kodu verilir. Böylece kullanıcı ya da grup burada verilen yetki koduna sahip işlemleri yapabilecektir.

Örneğin kullanıcının, yalnızca B harfiyle başlayan yetki kodlu bilgilere ulaşması isteniyorsa yetki kodu alanında B*** yazılarak, B harfi ile başlayan yetki koduna sahip işlemleri yapması sağlanır.

Aynı kayıt türü için birden fazla yetki kodu tanımlanabilir. Bu yetki kodlarından öndeğer olarak işlemlere aktarılacak olanları da yine yetki kodu kolonunda belirlenir.

Yetki Kodu Kriterleri

Kayıtlar için yetki kodları çeşitli şekillerde verilebilir.

Şöyle ki:

Kullanıcı tüm kayıtlara ulaşacaksa, kullanıcının seçilen alan için tüm kayıtlara ulaşması isteniyorsa yetki kodu alanında yıldız işareti kullanılır.

Kullanıcı yalnızca belirli bir grupta yer alan kayıtlara ulaşacaksa; belli bir işlem için geçerli olacak yetki kodu, grup tanımı yapılarak belirlenir. Yetki kodunun bir bölümü yazılır ve kodun kalan kısmı için * işareti kullanılır. Örneğin YK*. Bu durumda şifresini vererek programa giren kullanıcı yetki kodu YK ile başlayan tüm kayıtlara ulaşabilir ve işlem yapabilir.

Kullanıcı bazı kayıtlara hiç ulaşmayacaksa; kullanıcının kesinlikle bilgilerine ulaşamayacağı ve işlem yapamayacağı alan ve bilgiler yetki kodunun başına "~" işareti yazılarak belirlenir. Bu durumda şifresini vererek programa giren kullanıcı yetki kodu tanımında "~" kullanılan alanlara ulaşamaz ve işlem yapamaz.