Reçete satır türleri aşağıda belirtilmiştir.

Ana Ürün: Reçete ile üretilecek olan ana ürün (çıktı) satırıdır. Ana ürün bilgilerini içeren satır reçetede koyu renkte görüntülenir. Reçete ana bilgiler bölümünden girilir, otomatik olarak satıra gelir ve değiştirilemez. 

Girdi: Reçete ile üretilecek olan malzemelerin (çıktıların) üretiminde kullanılacak malzeme bilgilerinin kaydedildiği satırdır tipidir. 

Yan Ürün: Reçetenin üretimde kullanılması sonucu elde edilecek yan ürün bilgilerini kaydetmek için kullanılır. Yan ürün, üretim sürecinde ana ürün yanında elde edilen ancak hiç bir şekilde kullanılmayan ürünlerdir. Yan ürün reçete satırlarına yalnızca mamul, yarı mamul türündeki malzemeler seçilebilir. Yan ürün planlanabilir bir çıktı olmadığı için koyu renk görülmez. 

Yan ürün satırlarında üretilecek çıktı malzeme veya malzeme sınıfı türünde olabilir. Yan ürünün Malzeme sınıfı (genel veya tablolu) olması durumunda, yan ürüne ait alt malzemelere de ulaşılır. Bununla birlikte malzeme sınıfı tipindeki bu çıktı satırlarının alt malzemeleri arasında da malzeme sınıfı bulunuyorsa, koşul malzeme (sınıfı) kodu alanından bu Malzeme sınıflarına da ulaşılıp seçim yapılabilir. 

Ek Ürün: Reçetenin üretim emirlerinde kullanması sonucu elde edilecek Ek ürün bilgilerini kaydetmek için kullanılır. Ek ürün, üretim sürecinde ana ürün yanında elde edilen üründür. Aynı reçete ile bir ana ürün ve çok sayıda ek ve yan ürün bilgileri girilebilir. Ek ürün reçete satırlarına yalnızca mamul, yarı mamul türündeki malzemeler seçilebilir. 

Ek ürün satırlarında üretilecek çıktı malzeme veya malzeme sınıfı türünde olabilir. Ek ürünün Malzeme sınıfı (genel veya tablolu) olması durumunda, ek ürüne ait alt malzemelere de ulaşılır. Bununla birlikte malzeme sınıfı tipindeki bu çıktı satırlarının alt malzemeleri arasında da malzeme sınıfı bulunuyorsa, koşul malzeme (sınıfı) kodu alanından bu Malzeme sınıflarına da ulaşılıp seçim yapılabilir. Ek ürün satırları da ana ürün satırı gibi koyu renk görünür. 

Sanal Yarı Mamul: Reçetedeki çıktıların üretilmesinde kullanılacak sanal yarı mamul bilgilerinin kaydedildiği satır türüdür. Sanal yarı mamul, üretim sürecinde üretilen ve aynı süreçte tüketilen, stok takibi yapılmayan yarı mamullerdir. Sanal yarı mamul reçete satırlarına yalnızca yarı mamul türündeki malzemeler seçilebilir. Program başka bir tür malzeme seçimine izin vermez, kullanıcıyı uyarır. 
Sanal yarı mamul tipindeki malzemenin herhangi bir reçetede çıktı olarak (ana ürün, ek ürün, yan ürün) tanımlanmış olması, o reçetenin seçilebilmesi için yeterlidir. 

Malzeme Sınıfı Türündeki Çıktı Satırları

Ana ürün yanı sıra aynı reçete içinde üretilen ek ürün ve yan ürün tipindeki çıktı satırları da malzeme sınıfına (genel/tablolu) ait olabilir. Eğer malzeme sınıfı olarak genel malzeme sınıfı seçilmiş ise satır üzerinden dağıtım şablonu (F9/sağ fare düğmesi menüsü) uygulanarak ya da malzeme sınıfı detayları doğrudan (F9 menüsü) girilerek detay çıktı satırları oluşturulur. Çıktı türündeki satırlarda tablolu malzeme sınıfının seçilmesi durumunda malzeme tablosu (F9/sağ fare düğmesi menüsü) üzerinden üretilecek çıktıya ait bilgiler kaydedilir. 

Malzeme sınıfı türündeki çıktı satırlarında, üretilecek çıktının hangi malzeme sınıfına ait olduğu malzeme kodu ve açıklaması alanlarında belirtilir. Malzeme kod ve açıklama alanlarından malzeme sınıfları listelenir ve ilgili tanım seçilir. 

Genel Malzeme Sınıfı Türündeki Çıktı Satırları

Reçetede üretilecek çıktı Malzeme sınıfı genel türünde ise, bu sınıf altında yer alan ürünlerden hangisi ya da hangilerinin üretileceği sağ fare düğmesi menüsündeki Dağıtım Şablonu Uygula ve Malzeme Sınıfı Detay Satırları ile kaydedilir.

Dağıtım Şablonları İle Üretilecek Çıktıların Belirlenmesi

Genel malzeme sınıfı türündeki çıktı satırlarında, seçilen malzeme sınıfı altında yer alan malzemelerden hangisi ya da hangilerinin ne miktarda üretileceği dağıtım şablonu uygulanarak belirlenir. Satırda seçilen malzeme sınıfı için kayıtlı dağıtım şablonları listelenir ve ilgili şablon seçilir. Dağıtım şablonunda yer alan malzemeler ve dağılım miktarları dikkate alınır ve çıktı olarak bu malzemeler üretilir. Satırdaki miktar alanına şablonda girilen miktar toplamı aktarılır. Uygulanan şablondaki malzeme ve miktarlar satır dağıtım detayı penceresine aktarılır. Üretime ait diğer bilgiler bu pencerede ilgili alanlarda kaydedilir. 

Malzeme Sınıfı Detay Satırları

Genel malzeme sınıfı türündeki çıktı satırlarında, üretilecek malzeme ve miktarları sağ fare düğmesi menüsündeki Malzeme Sınıfı Detayları seçeneği ile kaydedilir. Satır dağıtım detayı penceresinde, malzeme kodu veya açıklaması alanlarından bu malzeme sınıfı altında yer alan alt malzemeler listelenir. Çıktı olarak bu reçete satırında elde edilecek malzeme seçilir. Üretime ilişkin reçetede kaydedilen diğer bilgiler ilgili alanlarda kaydedilir. 

Tablolu Malzeme Sınıfı Türündeki Çıktı Satırları

Reçetede üretilecek çıktı Tablolu Malzeme Sınıfı türünde ise, bu sınıf altında yer alan ürünlerden hangisi ya da hangilerinin üretileceği sağ fare tuşu menüsündeki Malzeme Tablosu seçeneği ile kaydedilir. 

Tablolu Malzeme Sınıfı Türündeki Çıktı Satırlarında Hızlı Reçete Girişi

Üretim reçetesinde çıktı olarak malzeme tablosu kullanılması durumunda, ilgili malzeme tablosunun her alt malzemesi için kullanılacak girdiler, F9-sağ fare tuşu menüsündeki Hızlı Reçete Girişi seçeneği ile eklenir. 

Hızlı reçete girişi penceresinde Malzeme/Özellik kolonunda Malzeme ya da Özellik seçimi yapılmasına göre sistemin çalışması farklılık gösterir. 

Hızlı Reçete Girişinde Özellik Seçimi: Hızlı reçete girişinde Özellik seçimi yapılması durumunda, çıktı olarak seçilmiş malzeme tablosunun X özelliğinin Y değeri için kullanılacak girdi seçimi Malzeme Kodu kolonundan yapılır. 
  
Hızlı Reçete Girişinde Malzeme Seçimi: Hızlı reçete girişinde Malzeme seçimi yapılması durumunda, çıktı olarak seçilmiş malzeme tablosunun X özelliği seçilerek Malzeme Kodu hücresinden malzeme sınıfları listesine ulaşılır. Yapılan seçim sonrasında, seçilmiş malzeme sınıfının X özelliğindeki malzemeleri, çıktının X özelliğindeki malzemeleri ile eşleşecektir.

Pencerenin kaydedilmesi ile birlikte, tablolu malzeme sınıfı türündeki mamul ile tablolu malzeme sınıfı türündeki girdi, seçilmiş özelliğe göre eşleştirilerek reçete satırlarının otomatik oluşturulması sağlanmış olmaktadır.