You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 9 Next »

Akış içerisinde oluşturulan kod bloklarının sürecin farklı aşamalarında kullanılması gerekebilir. Fonksiyon Kütüphanesi ile oluşturulan metodlar tüm Rosyln alanlarında kullanılabilir, tekrar tekrar çalıştırılabilir. Bu sayede akış içerinde yazılan kodların yeniden yazılması engellenmiş olur ve değişliklerin tek bir yerden yönetilmesi sağlanır. Katalog desteği sayesinde oluşturulan metodların farklı akışlar içerisinde aktarılabilir.

 Fonksiyon Kütüphanesi| Fonksiyonlar Tabı

Yeni: Akışa yeni bir metod tanımlamak için kullanılan bölümdür. Butona basıldığında Kod Bilgisi ekranı açılır. Bu ekranda Ad ve Açıklama bilgisi girilmeden Kod kısmındaki fonksiyon butonu aktif olmaz. Gerekli tanımlamalar yapılıp fonksiyon butonuna basıldığında Gelişmiş Mod tipindeki Formül sihirbazı ekranı açılır. Açılışta kullanıcıyı yönlendiren şeyler

 Fonksiyon Kütüphanesi| Formül Sihirbazı

Kod kütüphanesinden açılan roslyn ekranların static class olarak oluşturulması ve çalıştırılması sağlandı.

Düzenle: Tanımlı fonksiyonlardan herhangi birinin üzerinde gelerek 'Düzenle' butonuna basıldığında; yeni fonksiyon oluştururken Kod Bilgisi ekran gelir. Kullanıcı buradan fonksiyon butonuna basarak formül ekranı üzerinden güncelleme işlemi gerçekleştirir. Fonksiyon üzerinde çift tık işlemi de düzenleme modunu etkinleştirmektedir. Fonksiyon adında düzenleme yapılamamaktadır. 

Sil: Fonksiyon listesinde herhangi bir fonksiyonun üzerinde gelerek 'Sil' butonuna basıldığında; tanımlı fonksiyon akış tasarımı içerisinden silinir.

Kopyala: Seçilen fonksiyonun kopyalanmasını sağlar. Benzer içerikteki sorgular bu özellik sayesinde hızlı bir şekilde tanımlanabilir. (Örneğin; birimleri getiren veri kaynağı oluşturulur ve ön değer birimi getirecek veri kaynağı birim veri kaynağından kopyalanarak oluşturulur.)

Katalogdan Yükle: Sistemde tanımlı olan fonksiyon kataloglarından herhangi birini akış tasarımına aktarmak için kullanılır. Bu sayede sıfırdan fonksiyon tanımlanmasının önüne geçilmektedir.  Katalog oluşturma işlemleri için Kataloglar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kataloğa Yükle: Akış içerisinde yapılan fonksiyon tanımının; farklı akışlar içerisinde de kullanılabilmesi amacıyla fonksiyon kataloğu havuzuna eklenmesini sağlar. 

Filtrele:  Tanımlı fonksiyonlar içerisinde filtreleme yapmak amacıyla kullanılan bölümdür.


kütüphane