You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 8 Next »

Amaç

Menü üzerinden kanban genel ayarlarına erişebilmek, ayarlar ekranı üzerinden kanban görünümünü değiştirebilmeği sağlar. Kanban genel ayarları tüm kullanıcıları etkiler.



1- Kanban Görünüm Ayarları

Kullanımı

Tanımlar → Diğer → Kanban Genel Ayarları menü başlığına tıklanır. Kanban genel ayarları liste ekranında tanımlı kanban görünüm kuralı görülür. 

Aksiyon butonu  tıklanır ve kanban genel görünümün detay bilgisine ulaşılır.

 Kanban Genel Görünüm Detay Ekranı

Kanban Genel Ayarlar Detay Ekranı;

Nesne: Teklif iş nesnesi listelenir. 

Kriter: Kriter eklemek için listelenecek alanlar teklif iş nesnenin alanlarından türetilmiştir.

 

Sıralama: Teklifin alanları listelenir.

Sıralama Türü: Sıralama alanında belirtilen alan bilgisine göre artan veya azalan olarak görünümü sağlanır. Örneğin Sıralama alanını Teklif Id ve sıralama türünü Artan olarak belirtilirse teklif Id numarası 1 'den başlayarak sıralama görünümü oluşturur.

Aşama: Teklif iş nesnesindeki aşama alanı görüntülenir. Aşama alanına göre kanban görünüm oluşur. 

Yeni Panel Özellikleri: Kanban görünüm gruplarını oluşumunu ve teklif kartlarının içeriğini düzenler. Kanban görünüm varyantı altında bulunan aşamaya göre teklif grupları görünür. Her grubun içerisinde ID, firma bilgisi, teklif durumu, teklif tarihi, total fiyat gibi.. alanlar oluşturulur. Alanları grup mantığında oluşturmak için panel özellikleri kullanılır.

Örneğin mevcut kanban genel ayarlardaki panel özellikleri görüntülenir ve  ProposalFirm aksiyon butonu düzeltme işlemi yapılır.  

 Panel Özellikleri

  • Alan: Teklif iş nesne alan bilgileri gösterilir.
  • Alt Alan: Teklifin alanlarının alt alanları listelenecek (ProposalFirm > FirmTitle gibi)
  • Gösterim Yeri: Teklif kanban görünümde seçilen alanların nerede duracağı belirlenir. 


  • Sıra: Eklenen alanların sırasına göre gösterim sağlar.
  • CSS Stil: Metin alan yapısına sahiptir. CSS referanslarını kontrol eder. Örneğin Teklif'in ID kısmını bold olmasını isterseniz, font-weight:bold; şeklinde girmeniz gerekir. 

    Bilgilendirme

    CSS Stil örnekleri için browser üzerinden araştırmanız önerilir.

  • Ek AlanTeklifin ana alanları listelenir. Örneğin teklif toplamının döviz bilgisini ek alan üzerinden getirilir. Alan menü içeriğinde Total_PC_GrandTotal seçilir veek alan için CurrencyType alanını seçilir. Böylelikle Teklif toplamının döviz bilgisi kanban görünümde görüntülenir.


  • Tıklanabilir: Kanban board üzerinden alan veya  alt alana tıklama yapıldığında ilgili iş nesnenin pop-up olarak açılmasının kontrolü bu alan üzerinden yapılır. 
    • Örnek: FirmTitle'ın üzerine tıklandığında ilgili firma kartı açılması sağlanır. Diğer bir örnek ise Teklif ID 'sinin üzerine tıklandığında ilgili teklif kartı açılır. Çünkü Teklif ID' nin bağlı olduğu başka bir nesne olmadığından direkt teklif kartını açar.
  • Güncellenebilir: Örneğin teklif aşamasını panel özelliklerinde seçili ise güncellenebilir alan işareti varsa kanban görünüm üzerinden taşıma işlemi yapıldığında teklif kartın içerisine girmeden aşama alanın değiştiği görülür.
    Güncellenebilir..mp4

Yeni Kolon Kuralları:  "Yeni Kolon Kuralları" butonuna tıklandığında "Kolon Kuralları" isimi bir pop-up açılır. Kaynak kolon ve yasaklı kolon başlıkları görülür. Kaynak kolon ve yasaklı kolon alan bilgileri teklifin aşamasını okur. Özet ile kolon tipi aşama bilgilerini görüntüler. Kaynak kolon ile yasaklı kolon boş geçilemez ve her iki kolonda aynı aşama bilgisi seçilemez. 

Kanban görünüm üzerinde gösterimi ise örneğin kaynak kolon başlangıç aşama bilgisi seçilsin, yasaklı kolon bilgisi de tamamlandı olsun. 5 numaralı kanban teklif görünümü hareket ettirildiğinde tamamlandı sütunun altındaki kırmızı bölgeye taşınmadı görülür.

2- Veri Tabanı Bilgileri

Kanban Görünüm ve kanban genel ayarları için database üzerinde tutulan tablo bilgileri CT_Kanban_Settings, CT_Kanban_Panel_Properties, CT_Kanban_Column_Rules ve CT_Kanban_User_Settings ' dir.