You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 3 Next »

Amaç

İzin yönetimi dahilindeki hakediş girişi, izin talep süreci, izin iptal süreci ve izin raporlarının bir arada yer aldığı bir İzin Modülü örneğidir.

Senaryo

İzin Hakediş Formu: İzin hakediş bilgileri kullanıcı bazında bağımsız form üzerinden tanımlanır. Tanımlama işlemi toplu olarak excel aktarımı ile yapılabilir. Hakediş tablosunda bir çalışanın belirli bir yıla ait bir kaydı bulunabilir. Aynı yıla ait ikinci bir veri tabloya eklenemez


İzin Talep Süreci: İlgili yıla ait hakediş girişi bulunan ya da bulunmayan her kullanıcı izin talebinde bulunabilir. Kullanıcı formda izin türü, başlangıç ve bitiş tarihleri, açıklama, adres ve telefon gibi bilgileri girerek süreci başlatır. İstenirse yarım gün izin butonuna basılarak yarım günlük bir talepte bulunulabilinir. Bu durumda izin başlangıç ve bitiş saatleri formda görünür hale gelir. İzin talep edilen tarihlerde resmi tatiller var ise izin süresi resmi tatiller düşülerek hesaplanır. Ancak bunun için Tasarım Aracındaki Genel Tanımlar altında bulunan Tatil Günleri tanımlarının yapılmış olması gerekir. Talep yöneticiye gönderildiğinde İzin Hareketleri Tablosunda izin bilgilerini içeren ve statüsü onayda olan (0) bir satır oluşur.

Başlatılan iş, onay formunda tanımla yöneticiye atanır. Yönetici form üzerinde izin bilgilerini ve hakediş bilgilerini görüntüler; buna göre onayla ve iptal aksiyonlarını alabilir. Talebin onaylaması durumunda talep eden kullanıcıya ve insan kaynaklarına bilgilendirme maili gönderilir. Ayrıca İzin hareketleri tablosundaki talebin statüsü Onaylandı (2) olarak güncellenir. Yönetici talebi reddederse yine talep eden kullanıcıya ve insan kaynaklarına bilgilendirme maili gönderilir. Bu durumda ise İzin Hareketleri tablosunda ilgili talebin statüsü Ret (1) olarak güncellenir.

Hakedişi bulunmayan çalışanların izin talepleri onaylandığında hakedişleri eksiye düşer. Bu eksi bakiye bir sonraki dönemde girilecek hakedişlerden düşecektir.


İzin İptal Süreci: Durumu onaylanmış ve henüz başlangıç tarihi gelmemiş izinler için iptal süreci başlatılabilir. Kullanıcı İzin Talep No penceresinde kendine ait olan izinleri listeler. İptal etmek istediği izni seçtiğinde bilgiler forma otomatik olarak gelir. İptal gerekçesini girerek yönetici onayına gönderir. Yönetici iptali onayladığında talep eden kullanıcıya ve insan kaynaklarına bilgilendirme maili gider. Ayrıca İzin Hareketleri tablosunda ilgili talebin statüsü Ret (1) olarak güncellenir.


İzin Raporları: İzin Raporları ekranında kullanıcılar izin hareketlerini, yıllık hakediş bilgilerini ve sistemde tanımlanmış resmi tatilleri Detay Bilgiler alanında listeler. Güncel yıldaki izin durumları ise grafiklerle Özet Bilgi alanında gösterilmektedir.

Akış Dosyası (.xnm)

Aşağıdaki dosyayı indirerek uygulamaya aktarabilirsiniz. İçeri aktarma işleminin nasıl yapıldığına dair bilgi için Aktar bölümünü inceleyebilirsiniz.


İzin Modülü.nxmx


Form Şablonu

Masraf formu için oluşturulmuş ekran tasarımı aşağıdaki gibidir.

 Görsel

Cari Kart Bilgileri Tanım Ekranı

Masraf Formu

Akış Şablonu

Masraf formu için oluşturulmuş akış şablonu aşağıdaki gibidir.

 Görsel

Takip Edilecek İşlem Adımları

1- Masraf formunda seçilecek hizmet kartlarının tutulacağı tablonun oluşturulması gerekmektedir. Bu işlem için aşağıdaki scripti çalıştırmak gerekmektedir.


2- Masraf talebi yapacak kullanıcının cari kart bilgisinin tablonun oluşturulması gerekmektedir. Bu işlem için aşağıdaki scripti çalıştırmak gerekmektedir.


3- Organizasyon hiyerarşisi ve org. grubu (insan kaynakları) tanımlanarak amir/çalışan ilişkisi kurulmalıdır. bknz. Organizasyon ve Hiyerarşi Tanımlama

4- Kullanıcı Cari Kart ve Hizmet Kartı Tanımları bağımsız formlarında kullanılan sql bağlantıları güncellenmeli ve kaydedilmelidir. bknz. SQL Bağlantı Listesi

5- Bağımsız formlar portale eklenerek (bknz: Bağımsız Form Menü Tanımlama), hizmet kartları ve kullanıcı bazında cari kart bilgileri tanımlanmalıdır.  (Tablolar üzerinde excel’ den aktarım kullanılabilir) 

6- Masraf Raporu. nrl uzantılı rapor dosyası rapor tasarım aracı içerisinden içeri aktarılıp,bağlantı bilgileri bölümünden sql bilgileri güncellenmeli ve kaydedilmelidir. bknz. Rapor Tasarım Aracı Rapor tasarımı içerisine aktarılan rapor; akışta rapor oluştur aktivitesinde seçilmelidir.

7- Masraf Süreci designer üzerinden içeri aktarılıp; akış içerisinde kullanılan sql bağlantısı güncellenmeldir. bknz. SQL Bağlantı Listesi

8- Akıştaki formlara onay verecek kullanıcıların tanımlanması gerekmektedir. bknzForm Onay Yetkilendirmesi

9- Akışta kullanılan Hata Bildirim Aktivitelerinde kullanıcı seçimi gerekmektedir. bknz. Hata Bildirim Aktivitesi

10- MasrafNo sayacı oluşturulmalıdır. bknz. Sayaç Tanımlama

11- Akış kaydedilmeli ve geliştirim modunda testleri gerçekleştirilmelidir.

12- Testler sonrasında canlı kullanıma alınacağı zaman yayınlama işlemi gerçekleştirilmelidir. bknz. Akış Yayınlama