Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Lojistik - Satış Bölümü'nde, "Kayıt/Stok" menüsünün altında yer alır. Programın genelinde, stoklarla ilgili bir işlem yapılabilmesi yapılması için (giriş, çıkış, sayım, üretim vb.) stok kartlarının öncelikle "Stok Kartı Kayıtları" bölümünden tanımlanmış olmaları gerekmektedirtanımlanması gerekir. Tanımlanan stok kart bilgileri , Fatura, Üretim ve Müstahsil modüllerinde Modüllerinde kullanılarak kayıt oluşturulur. Oluşan kayıtlar oluşturulabilmektesonucu, bu kayıtlardan doğan giriş/çıkış hareketleri de entegre bağlantısı nedeniyle stok modülünde hareket kayıtlarında toplanmaktadır"Stok Hareket Kayıtları" bölümünde toplanır.

Stok Kartı Kayıtları 13 bölümden oluşmaktadır. Stok Kartı Kayıtları menüsüne ; Stok Kartı-1, Ölçü Birimleri, Stok Kartı-2, Fiyatlar, Ek Bilgiler, Kullanıcı Tanımlı Sahalar, Tutar/Miktar Bilgileri, Stok Bilgisi, Lokal Depo Bakiye Listesi, Fiyat Bilgileri, Reçete Bilgileri ve Döviz Bilgileri sekmelerinden oluşur. "Stok Kartı Kayıtları" bölümüne girilerek yeni bir kart tanımlandığında veya var olan bir stok kartı ekrana çağırıldığında stokla ilgili olarak 13 bölüme de ulaşılabilecektirkartı  rehber butonu yardımı ile Image Addedekrana getirildiğinde, stokla ilgili tüm sekmelere ulaşılır.

Firmalar Döviz , döviz kullanımı, Üretim üretim ve Maliyet muhasebeleri maliyet muhasebesi uygulamaları, Üretimde üretimde seri takibi uygulamaları veya belirli fiyat listeleri oluşturarak, bunlar üzerinden satış yapma durumlarına göre kendileriyle ilgili olan sahaları kullanacaklardıralanları kullanabilirler. Bu uygulamalar ile ilgili sahaların alanların hangileri olduğu ile ilgili açıklamalar aşağıda açıklanmaktadıryer alır.


Anchor
Stok Kartı-1
Ekranı
Image Removed
Stok Kartı-1

Stok Kartı

...

-1 


Image Added


Stok Kartı Kayıtları Ekranı

Stok Kodu

Stoklar ile ilgili tüm kayıtlar, stok kodları ile yapılmaktadır. Bu sahada ise stoklara ait kod bilgisi belirlenmektedir.  Herhangi bir stok kodu sadece tek bir stok için geçerli olup diğer stoklar için kullanılamaz. Stok kodları, en fazla 35 karakter uzunluğunda olmak üzere, sayısal ya da alfa sayısal karakterler kullanarak yaratılabilir. Stok kodu vermeden stok kartı açmak mümkün değildir.

Stok Adı

Stoklara ait isim bilgisinin girileceği alandır. Stok adı en fazla 50 karakter uzunluğunda olabilir.

İngilizce İsim

Stoğa ait İngilizce ismin girileceği sahadır. İngilizce isim en fazla 50 karakter uzunluğunda olabilir.

Check Digit

Stok Parametre Kayıtlarında bulunan ‘Check Digit Kontrolü’ parametresinin işaretlendiği durumlara, stok kartında ‘C.D.’ şeklinde bir seçenek oluşur. ‘Check Digit Kontrolü’ parametresi ile ilgili detay bilgi için bakınız Stok/Stok Parametre Kayıtları. Stok kodunda sorgulanan ‘C.D.’ seçeneği, stok kodunu barkod numarası olarak tanımlayan firmalar tarafından kullanılmaktadır. Barkod numaraları belirli bir düzen içinde tanımlanır; şöyle ki, barkodun en sonunda yer alan numara bir tür hesaplamayla bulunmaktadır ve bu hesaplama tüm barkodlar için aynı şekilde yapılmaktadır. Örneğin, 7 karakterlik bir stok kodu girip C.D. seçeneğinin işaretlenmesi halinde, girilen karakterler için hesaplama yapılacak ve bulunan rakam 8. karakter olarak stok koduna eklenecektir.

Satış/Alış KDV Oranı

Stoklara ait alış ve satış KDV oranlarının girileceği sahadır. Fatura belgelerinde KDV hesaplaması yapılırken ilk olarak bu saha kontrol edilecektir.  Dolayısıyla, bu sahalarda KDV oranlarının girilmemesi halinde KDV tutarı hesaplanmayacaktır

Risk Süresi

Tanımlanan stok için, zaman birimi belirtmeden, bozulmadan dayanma süresinin girildiği sahadır. Stok kaydınızın ambarınızda en fazla ne kadar süre kalabileceği belirtilerek(Örn; 30 gün dayanma süresi olan bir ürün için bu bölüme 30 yazılmalıdır), bu konuyla ilgili rapor alabilme olanağı sağlar. İlgili süre Gün, Hafta veya Ay bazında olabilir. Girilen süreye ait zaman birimi, yine Stok Kartı Kayıtlarında bulunan Zaman Birimi sahasında, kullanıcı tarafından belirlenmektedir.

Zaman Birimi

Risk Süresi sahasında girilen süre bilgisine ait birimin belirlendiği alandır. Risk süresi hangi zaman birimi bazında (Gün, Hafta, Ay vb.) girildiyse, bu sahaya zaman birimi ile ilgili iki karakterlik kısaltma (GN, HF, AY, vb.) girilebilir.

Muhasebe Detay Kodu

Stok veya stok grupları bazında muhasebe hesap takibi yapan firmaların mutlaka bilgi girişi yapmaları gereken sahadır. Hesap planının stok detaylı olarak takip edildiği durumlarda, çalışacak hesaplar öncelikle Stok/Muhasebe Detay Kod Girişi bölümünde tanımlanmaktadır. Daha sonra tanımlanan muhasebe detay kodları bu saha ile stoklar ile eşleştirilmektedir. Stok hesaplarının stok veya stok grupları bazında detaysız olarak takip edildiği durumlarda ise bu saha 0 (sıfır) olarak gelecek ve değiştirilmesi gerekmeyecektir. Muhasebe Detay Kod Girişi ile ilgili detay bilgi için bakınız Stok/Muhasebe Detay Kod Girişi.

Depo kodu

Stok Modülü/Stok Parametre Kayıtları bölümünde Lokal Depo Uygulaması parametresinin işaretlendiği durumlarda, ilgili malın işlem gördüğü lokal depo kodunu girecekleri sahadır.  Stoğa ait yerel depo kodunun bu sahaya girilebilmesi için öncelikle Stok/Lokal Depo İşlemleri/Depo Tanımlama bölümünden tanımlanmış olması gerekmektedir. Lokal Depo Uygulaması ile ilgili detay bilgi için bakınız Stok/Stok Parametre Kayıtları ve Stok/Lokal Depo İşlemleri/Depo Tanımlama.

Resim Alanı

Tanımlanan stoğa ait resim ya da doküman dosyasının eklenmesi için kullanılan bölümdür. Buraya eklen resim dosyası ile stok ilişkilendirilmekte ve böylece stokla ilgili basım yapıldığında, karta eklenen resim de bastırılabilmektedir. Resim Alanına dosya ekleme ile ilgili detay bilgi için bakınız Giriş/Resim, Dosya Ekleme; Dizaynda resim basımı ile ilgili detay bilgi için bakınız Dizayn/Dizayn

...