Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Firmanın e-Defter, e-Fatura Uygulaması, e-Arşiv Uygulaması, e-İrsaliye Uygulaması, e-Müstahsil ve e-SMM kullanıcısı olup olmadığı Firma tanımı penceresindeki e-Devlet sekmesinden kaydedilir. 

Genel

e-Fatura/e-Arşiv/e-İrsaliye/e-Müstahsil/e-SMM Kontrol Tipi: Firmanın e-Fatura/e-Arşiv/e-İrsaliye/e-Müstahsil/e-SMM kullanıcısı olarak belirlenmesi halinde, e-Fatura /e-Arşiv/e-İrsaliye  e-Müstahsil/e-SMM dosyalarının firma ya da işyeri bazında oluşturulacağı Kontrol Tipi alanında belirlenir. İşyeri Bazında ve Firma Bazında seçeneklerini içerir. "İşyeri Bazında" seçilirse, firmaya ait işyeri tanımlarında "e-Fatura/e-Arşiv/e-İrsaliye/e-Müstahsil/e-SMM Kullanıcısı alanı işaretlenir ve ilgili alanlar doldurulur.

Mali Müşavir Webservis Bilgileri: Noterler birliği entegrasyonu ile yapılan Cari hesap kimlik doğrulama sisteminde işlemin gerçekleştirilebilmesi için SMMM'nin noter kullanıcı adı ve şifresi bu alandan belirtilir.

e-Defter e-Defter 

e-Defter Kullanıcısı: Firmanın e-defter sistemini kullanacağı bu seçenek işaretlenerek belirlenir.

...

Yedekleme: e-Defter dosyalarının web servis ile entegratöre yüklenmesi için kullanılır.

...

 Yedekleme işaret kutusu yalnızca "e-Defter Kulanıcısı" işaretlendiğinde seçilebilir.

Yedekleme işaret kutusu işaretli ise Bağlantı Ayarları sekmesi altında yer alan "Kullanıcı Adı" ve "Şifre" alanları zorunludur.

Mali Müşavir Bilgileri İşyerinden Alınsın: e-Defter dosyaları oluşturulurken, mali müşavir bilgilerinin işyerinden mi firmadan mı okunacağının belirlendiği alandır. Bu alan işaretliyse işyerinden, işaretli değilse firmadan okunur.Yedekleme işaret kutusu işaretli ise Bağlantı Ayarları sekmesi altında yer alan "Kullanıcı Adı" ve "Şifre" alanları zorunludur.

Tasfiye Durumu: Tasfiye Halinde ve Tasfiye Sonrası seçeneklerini içerir. Tasfiye Halinde seçili ise Tasfiye Tarihi girişi; Tasfiye Sonrası seçili ise Tasfiye Firması seçimi firma kaydında zorunludur.

Tasfiye Tarihi: Tasfiye durumu alan değeri Tasfiye Halinde olduğunda görüntülenen bu alanda tasfiye tarih bilgisi takvimden seçilir.

Tasfiye Firması: Tasfiye sonrası için eklenen yeni firmada, tasfiye öncesi firma seçiminin yapılması için kullanılan alandır. Tasfiye Durumu alan değeri Tasfiye Sonrası olduğunda görüntülenir.

e-Fatura/e-Arşiv

e-Fatura/e-Arşiv/e-İrsaliye Kontrol Tipi: Firmanın e-Fatura/e-Arşiv/e-İrsaliye kullanıcısı olarak belirlenmesi halinde, e-Fatura /e-Arşiv/e-İrsaliye dosyalarının firma ya da işyeri bazında oluşturulacağı Kontrol Tipi alanında belirlenir. İşyeri Bazında ve Firma Bazında seçeneklerini içerir. "İşyeri Bazında" seçilirse, firmaya ait işyeri tanımlarında "e-Fatura/e-Arşiv/e-İrsaliye Kullanıcısı alanı işaretlenir ve ilgili alanlar doldurulur.

e-Fatura Kullanıcısı: Firmanın e-fatura Fatura sistemini kullanacağı bu alanda belirlenir. Firmanın e-fatura Fatura kullanıcısı olarak belirlenmesi durumunda, bazı alanların (Vergi Numarası, Ülke Kodu, vb) doldurulması zorunludur. Bu bilgiler girilmeden firma tanımı kaydedilmez. Eksik bilgiler kayıt sırasında listelenecektir.

e-Faturaların firma ya da işyeri bazında gönderilip alınacağı Kontrol Tipi alanında belirlenir. Eğer Kontrol Tipi alanında "Firma Bazında" seçilirse, Posta Kutusu Etiketi ve Gönderici Birim Etiketi alanları firma tanımında; "İşyeri Bazında" seçilirse, firmaya ait ve e-fatura Fatura kullanıcısı olarak belirlenen işyerleri tanımında girilmelidir.

...

e-Arşiv Kullanıcısı: Firmanın e-arşiv Arşiv sistemini kullanacağı bu alanda belirlenir. 

Web Satış Adresi: e-Arşiv (internet) faturalarına öndeğer getirmek için kullanılan alandır. 

...

Online Gönderme: Firma e-arşiv Arşiv kullanıcısı ise Online Gönderme alanı işaretlenirse, Skonsol uygulamasında oluşturulan e-arşiv Arşiv faturaları kaydedildiğinde entegratöre otomatik olarak gönderilir ve ekranda e-arşiv Arşiv formatında görüntülenir. Bu alan işaretlendiğinde e-Arşiv Entegratör Bilgileri bölümündeki alanların doldurulması zorunludur. 

...

 Online gönderme işlemi, Ticari Sistem Yönetimi/Satış ve Dağıtım Parametreleri'ndeki “Otomatik Fatura Basımı” parametresine bağlı olarak çalışır. Parametre değeri “Evet” olmalıdır.

e-Arşiv Entegratör Bilgileri: Online Gönderme seçeneği işaretlendiğinde e-arşiv Arşiv faturalarının gönderileceği entegratör bilgilerinin girildiği bölümdür. Tüm alanların doldurulması zorunludur. Logo Entegratör Kullanıcı Adı ve Şifre bilgileri girildikten sonra, Öndeğer Adres butonuna basılır. Bu adres entegratörün web servisinden gelen entegratör adresidir.

e-Fatura SGK Bilgileri: Sosyal Güvenlik Kurumu'na düzenlenecek e-Faturalar için kullanılan alandır. Bu alandan İlave Fatura Tipi, Mükellef Kodu ve Mükellef Adı bilgileri kaydedilir. İlave Fatura Tipi; Eczane, Hastane, Optik , Medikal, Abonelik, Mal/Hizmet ve Diğer seçeneklerini içerir. E e-fatura Fatura kontrol tipi firma bazındaysa firma üzerindeki işyeri bazındaysa işyeri üzerindeki alanlara bilgi girişi yapılabilir.  Burada yapılan seçimler, faturaların e-fatura Fatura bilgilerinde Fatura Tipi "SGK" seçildiğinde öndeğer olarak SGK bilgileri alanlarına gelir. 

Kağıt Fatura Kullanılmasın: e-Arşiv kullanan firmalarda ve işyerlerinde; sipariş, irsaliye ve fatura işlemlerinde fatura türü olarak kağıt fatura seçeneğinin kullanılıp kullanılmayacağının belirlendiği onay kutucuğudur.

e-İrsaliye

e-İrsaliye Kullanıcısı: Firmanın e-İrsaliye sistemini kullanacağı bu alanda belirlenir. e-Devlet sayfası altında yer alan e-İrsaliye sekmesinde yer alır. Firmanın e-İrsaliye kullanıcısı olarak belirlenmesi durumunda, Vergi Numarası ve Ülke Kodu alanları mutlaka doldurulmalıdır. Bu bilgiler girilmeden firma tanımı kaydedilmeyecektir. 

Firmanın e-İrsaliye kullanıcısı olarak belirlenmesi halinde, e-İrsaliyelerin firma ya da işyeri bazında gönderilip alınacağı Kontrol Tipi alanında belirlenir. Kontrol tipi alanı, e-Devlet sayfası “e-Fatura / e-Arşiv” “Genel” sekmesi altında yer alır. Eğer Kontrol Tipi alanında "Firma Bazında" seçilirse, Posta Kutusu Etiket Kodu ve Gönderici Birim Etiket Kodu alanlarının doldurulması zorunludur. "İşyeri Bazında" seçilirse bu alanlar firmaya ait ve e-İrsaliye kullanıcısı olarak belirlenen işyerlerinin tanım kartlarında doldurulmalıdır.

Taşıyıcı Kodu: Firma tanımı için geçerli olacak taşıcı kodunun belirtildiği alandır. Burada yapılan seçim öndeğer olarak ambar fişi detayına gelir. Eğer ambar tanımında da taşıyıcı kodu bilgisi tanımlı ise firma tanımında yer alan taşıyıcı kodu ambar tanımına göre önceliklidir. 

e-Müstahsil

Firmanın e-Müstahsil sistemini kullanacağı firma tanımı Detaylar penceresinde e-Devlet başlığı e-Müstahsil sekmesi altında yer alan “e-Müstahsil Kullanıcısı seçeneği” işaretlenerek belirlenir.

e-SMM

Firmanın e-SMM sistemini kullanacağı firma tanımı Detaylar penceresinde e-Devlet başlığı e-SMM sekmesi altında yer alan “e-SMM Kullanıcısı seçeneği” işaretlenerek belirlenir.

e-Beyanname

e-Beyanname: Kullanıcı kodu, parola ve şifre girilerek beyannamelerin gönderimi sağlanır.

e-Beyanname MUHSGK2MUHSGK2 beyannamesinin gönderilmesi için kullanıcı kodu, parola ve şifre belirtilir.

e-Mutabakat

e-Mutabakatların, Diyalogo.dll kullanılmadan eLogo webservislerine ürün içerisinden gönderimi için bu sekmede yer alan bilgiler kullanılır.

Entegratör Bilgileri

eLogo webservis bağlantı bilgileri tanımlanır.

e-Mutabakat Sunucuya Gönderilsin: Onay kutucuğu işaretlendiğinde firmalara mutabakat yapılan işlemlere ait bilgi gönderilmez, bu bilgiler e-Mutabakat servisine iletilerek, e-Mutabakat portal üzerinden tanımlanan maillere gönderilir. e-Mutabakat sunucuya gönderilsin onay kutucuğu işaretlenmezse, mutabakata konu olan işlemler ürün üzerinden mail olarak gönderilmeye devam eder.

Kullanıcı Adı: e-Mutabakat üyeliği yapılan e-mail adresi bilgisidir.

Şifre: e-Mutabakat üyeliği esnasında belirtilen şifre bilgisidir.

Adres: Mutabakat adresidir. Öndeğer adrese tıklandığında https://e-Mutabakat.logo.com.tr bilgisi alana otomatik olarak gelir.

Info

Ayrıntılı bilgi için bknz. e-Mutabakat Portalı Entegrasyonu