Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Kısıt Tipi Kullanımı
Kullanıcı filtreleme özelliğini tüm raporlarda uygulayabileceği için genel olarak kullanımı bilinmelidir. Raporlarla ilgili tüm filtreleme işlemleri aşağıdaki resimde de vurgulanan Rapor Filtreleri sekmesinden gerçekleştirilir.

Kullanıcı filtrelemek istediği saha adını yukardaki resimde de görüldüğü gibi tanımlı seçenekler arasından seçer ve butonuna tıkladığında filtreleyeceği sahayı seçmiş olur. Filtreleme seçenekleri içerisinde Eşit, Eşit Değil, İle Başlayan, ...ile Biter, İçerir, arasında, Değer içermeyen, Değer içeren kısıt tipleri vardır. Kullanıcı kısıt tiplerini girdikten sonra görmek istediği ya da olmasını istediği anahtar kelime/sayı vb. değerleri Deger-1 sahasında yazmalıdır.
Aşağıdaki örneklerde filtre özelliğinin kullanım yöntemleri açıklanmıştır.

'Eşit' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı adı 'Ayşe' olan çalışanların listesini istemektedir.
Kullanıcı Kısıt tipi Eşit seçip Deger-1 seçeneğine aramak istediği adı yazmalıdır.
'Eşit Değil ' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı adı 'Ayşe ' olmayan kalan tüm çalışanı görmek istediğinde Eşit Değil kısıt tipini seçmelidir. Arkasından eşit olmayacak olan değerin adını Deger-1 alanına girmelidir. Örneğe göre Deger-1 alanına kullanıcı 'Ayşe' adını yazmalıdır.

' İle Başlayan ' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı adı 'A' harfi ile başlayan tüm çalışanları görmek istediğinde İle Başlayan kısıt tipini seçmelidir. Kullanıcı Ayrıca Deger-1 sahasına 'A' harfini yazmalıdır.

' ... e Biter ' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı adı 'N' harfiyle biten tüm çalışanları görmek istediğinde ...E Biter kısıt tipini seçmelidir. Kullanıcı Ayrıca Deger-1 sahasına 'N' harfini yazmalıdır.

' İçerir ' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı çalışan kodu içinde '005423' sayılarının olduğu çalışanları aramak istediğinde İçerir kısıt tipini seçmelidir. Kullanıcı Ayrıca Deger-1 sahasına içermesini istediği değeri girmelidir.
' Arasında ' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı çalışan kodları '005423' ile '005499' sayıları arasında bulunan çalışanların raporunu almak istediğinde Arasında kısıt tipini seçmelidir.
Kullanıcı Ayrıca Deger-1 ve Deger-2 sahalarına istediği sayı aralıklarının alt ve üst limitlerini aşağıdaki örnekteki gibi yazmalıdır.

' Değer İçermeyen ' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı rapor listesinde aktif/pasif bilgisi girilmemiş özlük durumu belli olamayan çalışanların gözükmesini istediğinde, Aktif sahasını seçmelidir.
Kullanıcı Değer içermeyen kısıt tipini seçmelidir. Böylelikle kullanıcının karşısına gelen listede özlük kaydı girilmiş ama aktif/pasif olarak özlük durumu belirlenmemiş çalışanlar gelecektir.

' Değer İçeren ' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı oluşturacağı raporda aktif veya pasif olarak özlük durumu belirlenmiş tüm çalışanın görünmesini istediğinde Aktif sahasını seçmelidir.
Kullanıcı Ayrıca Değer İçeren kısıt tipini seçmelidir.