Sürükle-Bırak Özelliği 

Kullanıcı raporunda gözükmesini istediği alanları "Rapor Sahaları" bölümünden Sürükle-Bırak özelliğiyle "Seçili Sahalar" a bırakabilir.
Aşağıdaki resimde rapor sahaları bölümünden seçili sahalar bölümüne çalışan kodu sahası sürüklenip bırakılmıştır.

Kullanıcı Ayrıca Seçili Sahalar içine eklediği sahalar arasında Sürükle-Bırak yöntemiyle değişiklik yapabilir.
Seçili sahalar içinde bulunan sahaların sırası değiştirilmek İstendiğinde aşağıdaki gibi Sürükle-Bırak yöntemiyle değişiklik yapılabilir.

Gruplama Özelliği

Kullanıcı gruplama özelliği ile oluşturmak istediği raporlarda daha düzenli bir görünüm elde edebilir.
Kullanıcı gruplama özelliğini rapor tasarımı yapılırken Sıralama ve Gruplama başlığı adı altında yapar.
Örnek: Kullanıcı departmana ve pozisyona göre eğitim raporu almak ister. Kullanıcı gruplama işlemini yaptıktan sonra "Rapor Al" butonuna tıkladığında raporun çıktısı aşağıdaki gibi olmaktadır. Aşağıdaki resimde de görüldüğüm gibi rapor 1.seviyede departman, 2.seviyede pozisyon olacak şekilde gruplanmıştır.

Toplam Alma İşareti Kullanımı

Kullanıcı bazı sayısal verileri sütun bazında toplamını raporda çıkan listenin altında görmek isteyebilir.
Kullanıcı bunun için "Toplam Al" butonunu kullanmalıdır. Kullanılan Saat, Yaş, vb. gibi bazı sayısal alanların yanında toplam işareti gözükmektedir.
Örnek: Kullanıcı departmana göre Eğitim Raporu alırken eğitim puanlarının toplamını istemektedir. Bu işlem sonrası kullanıcı "Toplam Al" butonuna tıkladıktan sonra ekran görüntüsü aşağıdaki gibi olmaktadır (Çıktı XLS, HTML vb. türünde değiştirilebilir aşağıdaki örnekte XLS çıktı gösterilmiştir).

Saha Adı Değiştirilmesi Özelliği

Kullanıcı seçtiği sahaların adlarını değiştirip raporda görünüm açısından düzenleme yapabilir. Kullanıcı Rapor Sahaları bölümünde bu işlemi gerçekleştirir.
Kullanıcı Seçili Sahalar üzerinde bu özellik sayesinde değişiklik yapıp rapor görünümünü düzenleyebilir.
Kullanıcı örnek olarak raporda 'Ad' sahasını 'Çalışanın Adı' etiketiyle görmek istesin.
Seçili Sahalar kısmında bulunan 'Ad' sahasını çift tıklar ve aşağıdaki resimde vurgulandığı gibi bir düzenleme bölümü çıkar. Bu kısımda raporda görünmesi istediği alanın adını yazar. İşlem sonucu kullanıcının alacağı rapor aşağıdaki gibi olacaktır. Resimde de vurgulandığı gibi 'Ad ' saha adı 'Çalışanın Adı' olarak raporda çıkmıştır.

Kısıt Tipi Kullanımı

Kullanıcı filtreleme özelliğini tüm raporlarda uygulayabileceği için genel olarak kullanımı bilinmelidir. Raporlarla ilgili tüm filtreleme işlemleri aşağıdaki resimde de vurgulanan Rapor Filtreleri sekmesinden gerçekleştirilir.

Kullanıcı filtrelemek istediği saha adını yukardaki resimde de görüldüğü gibi tanımlı seçenekler arasından seçer ve butonuna tıkladığında filtreleyeceği sahayı seçmiş olur. Filtreleme seçenekleri içerisinde Eşit, Eşit Değil, İle Başlayan, ...ile Biter, İçerir, arasında, Değer içermeyen, Değer içeren kısıt tipleri vardır. Kullanıcı kısıt tiplerini girdikten sonra görmek istediği ya da olmasını istediği anahtar kelime/sayı vb. değerleri Deger-1 sahasında yazmalıdır.
Aşağıdaki örneklerde filtre özelliğinin kullanım yöntemleri açıklanmıştır.

'Eşit' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı adı 'Ayşe' olan çalışanların listesini istemektedir.
Kullanıcı Kısıt tipi Eşit seçip Deger-1 seçeneğine aramak istediği adı yazmalıdır.
'Eşit Değil ' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı adı 'Ayşe ' olmayan kalan tüm çalışanı görmek istediğinde Eşit Değil kısıt tipini seçmelidir. Arkasından eşit olmayacak olan değerin adını Deger-1 alanına girmelidir. Örneğe göre Deger-1 alanına kullanıcı 'Ayşe' adını yazmalıdır.

' İle Başlayan ' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı adı 'A' harfi ile başlayan tüm çalışanları görmek istediğinde İle Başlayan kısıt tipini seçmelidir. Kullanıcı Ayrıca Deger-1 sahasına 'A' harfini yazmalıdır.

' ... e Biter ' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı adı 'N' harfiyle biten tüm çalışanları görmek istediğinde ...E Biter kısıt tipini seçmelidir. Kullanıcı Ayrıca Deger-1 sahasına 'N' harfini yazmalıdır.

' İçerir ' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı çalışan kodu içinde '005423' sayılarının olduğu çalışanları aramak istediğinde İçerir kısıt tipini seçmelidir. Kullanıcı Ayrıca Deger-1 sahasına içermesini istediği değeri girmelidir.
' Arasında ' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı çalışan kodları '005423' ile '005499' sayıları arasında bulunan çalışanların raporunu almak istediğinde Arasında kısıt tipini seçmelidir.
Kullanıcı Ayrıca Deger-1 ve Deger-2 sahalarına istediği sayı aralıklarının alt ve üst limitlerini aşağıdaki örnekteki gibi yazmalıdır.

' Değer İçermeyen ' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı rapor listesinde aktif/pasif bilgisi girilmemiş özlük durumu belli olamayan çalışanların gözükmesini istediğinde, Aktif sahasını seçmelidir.
Kullanıcı Değer içermeyen kısıt tipini seçmelidir. Böylelikle kullanıcının karşısına gelen listede özlük kaydı girilmiş ama aktif/pasif olarak özlük durumu belirlenmemiş çalışanlar gelecektir.

' Değer İçeren ' Kısıt Tipi Kullanımıma Örnek:
Kullanıcı oluşturacağı raporda aktif veya pasif olarak özlük durumu belirlenmiş tüm çalışanın görünmesini istediğinde Aktif sahasını seçmelidir.
Kullanıcı Ayrıca Değer İçeren kısıt tipini seçmelidir.