Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Panel
titleBAĞLAM DİYAGRAMLARI

Bağlam(Context) diyagramlar

Bağlam diyagramlarıı, modellenecek sistemin kapsamını ve sınırlarını belirlemek için kullanılır: modellenmekte olan sistemin kapsadığı modüler yapının, entegrasyon noktaları ve paydaşları ile ilişkilerini gösterir.

 Devamını Oku...




Panel
titleBPMN

BPMN - İş Süreç Modellemesi

İş Süreci Modellemesi Notasyonu (BPMN), planlı bir iş sürecinin adımlarını baştan sona modelleyen bir akış şeması yöntemidir. BPMN modeli, bir süreci tamamlamak için sırasıyla yapılması gereken adımları ve bilgi akışını ayrıntılı bir şekilde içermelidir. Model karmaşık süreçleri görsel hale taşıyarak ilileştirme olanaklarını bulmaya odaklanır.

Devamını Oku...

Panel
titleÇATIŞMA YÖNETİMİ

Çatışma Yönetimi

Çatışma farklı kişilerin farklı fikirlerinden kaynaklanmaktadır. Örneğin tartışma esnasında genellikle kendi fikirlerimizi savunma eğilimi gösteririz. 

Çatışmayı çözmenin ilk aşaması, öncelikle çatışmanın var olduğunu kabul etmek ve çatışmayı tanımaktır. Bu aşamada çatışma yönetimi tekniklerinin bilinmesi gerekmektedir.

Devamını Oku....

Panel
titleP.I.E.C.E.S

Proje Kazanımlarının Belirlenmesi-Pieces

Proje süresince bazı kazanımlar ve çıktılar elde ederiz. Proje sonunda üretilen ve sayılabilir nitelikte olan somut ürünlere "Proje Çıktısı" denir. Proje uygulaması sırasında elde edilen sayılamaz nitelikteki soyut katma değerler ise "Proje Kazanımları" dır.

Proje kazanımları ve çıktıları, tüm süreç içerisinde izlenmeli ve kontrol edilmelidir. Müşteri beklentilerini karşılayıp karşılayamayacağımız çıktı ve kazanımların birlikte yönetilmesi ile mümkündür.

Devamını oku...

Panel
titleTASARIM ODAKLI DÜŞÜNME

Tasarım Odaklı Düşünme - Design Thinking

Tasarım odaklı düşünme, son kullanıcıları anlamaya, varsayımları azaltmaya ve başlangıçtaki anlayış seviyemizle hemen anlaşılamayacak alternatif stratejileri ve çözümleri belirlemeye çalışırken sorunları yeniden tanımlamaya çalıştığımız yinelemeli bir süreçtir.

Devamını oku...

Panel
titleUSE CASE ANALİZİ

Use Case Analizi

Use case analizi ise, geliştirilecek yazılımın gereksinimlerini elde etmek ve düzenlemek için kullanılan bir yazılım modelleme tekniğidir. Bu analizin öncelikli amacı; sistemi kullanıcı perspektifinden tasarlamak, sistemsel davranışları bizzat kullanıcılarının diliyle ifade etmek ve olası tüm sistemsel davranışları detaya inmeden üst seviyede ortaya koymaktır.

Devamını oku...