Netsis 9.0 Mart 2016 Sürümüyle Gelen Yenilikler

Genel

1-Netsis ERP ürün ailesinin 3. Boyuta taşınmış yeni arayüz ve işlevleriyle karşımıza çıkan yeni yüzü Netsis 3 tamamlandı. Detay bilgi


Fatura

1-Satış Parametreleri\Fatura Ek1 ekranına "Z Raporu Uygulaması" parametresi eklendi. Bu parametre ile Satış Faturasına gelen "Z Raporu" alanı işaretlendiğinde, faturaların E defter hazırlık işlemi sonucunda Belge Türü alanının " Z Raporu" olarak gelmesi desteklendi. Z- Raporu kapsamında entegrasyona atılan kayıtlarda Belge Numarası ve Belge Tipi sahalarının doldurulması desteklendi.

2-Alış Faturası kaydı yapılırken Resmi No alanı boş geçildiği zaman kalem bilgilerine geçmeden uyarı vermesi desteklendi.

3-Fatura modülünde Fatura/İrsaliye İcmali raporuna Vergi Kimlik No/TC Kimlik No sütunu eklendi.

4-Fatura Alış Parametrelerine İthalat sekmesi eklendi. Böylece alış için Tec.Ter Hesapları Kullanılsın Uygulaması desteklenmiştir.

5-Faturada kdv'nin sıfır olması yada bedelsiz fatura olması durumunda 351 / İstisna Olmayan Muafiyet kodunun otomatik atılması desteklendi. İlgili kontrol, fatura kalemler sekmesinden toplamlar sekmesine geçişte yapılmaktadır. Toplamlar sayfası açıldığında İstisna Olmayan Muafiyet yazdığı görülmektedir. İstenirse farklı bir kod atanabilmektedir.

6-Fatura girerken toplamlar alanından kaydedilmemiş faturanın üst bilgilerinden sağ klikle basım yapılması engellendi. Faturayı kapatıp tamamlanmamış belgeyi tekrar açtığımızda da basım yapılması istenmiyorsa FATURA\ONAYLIBASIM özel parametresi kullanılabilir.

7-Fatura ve Talep/Teklif üst bilgiler alanına Açıklama-15 ve Açıklama-16 sahaları eklenmiştir.

8-Fatura\Üst Bilgiler sekmesinde Cari Bilgileri alanına Adres, İlçe, İl, Vergi Dairesi, Vergi Numarası, TC Kimlik Numarası alanları eklenmiştir.

9-Fatura\Fatura Üst Bilgiler Teslim Cari Tanımlamalarına E-Posta ve T.C. Kimlik Numarası alanları eklendi.


Fatura / e-Arşiv

1-E-Arsiv desteklendi. Detay Bilgi

2-Efatura xml'i içerisindeki InvoiceLine/TaxTotal/TaxSubtotal/TaxableAmount sahasına Mal bedeli + ÖTV tutarının getirilmesi desteklenmiştir.

3-E-Fatura ve E-Arşiv basımlarının log kaydının alınması desteklendi. Efatura parametrelerine "E-Fatura basımları loglansın" parametresi eklendi. Parametre işaretlendiğinde EFATURA / DIZAYNBASIMLOGAKAYDET / 1 özel parametresi otomatik olarak tanımlanmaktadır ve bütün şirketlerde geçerli olmaktadır. Log kayıtları Dizayn modülü / Raporlar / Basım Log Raporundan raporlanabilmektedir. Rapor ön sorgusuna dizayn tipi olarak E-fatura kısıt seçeneği eklenmiştir.

4-Toplu E-Fatura Basımı ekranına "Tarih Kısıt Türü" alanı eklendi. Böylece gridde Kayıt Tarihine göre yada Fatura Tarihine göre sıralama yapılabilmesi desteklendi.

5-Toplu Efatura Oluşturma Ön Sorgulama ekranına "Belgedeki Eklentiler Dahil Edilsin" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlendiğinde faturaya daha önceden eklenen eklentiler E fatura görüntüleme ekranında "Ekli Dosyaları Göster" seçeneği ile görüntülenebilmektedir.

6-E-Fatura Görüntüleme ekranına "Fatura Aktar" butonu eklenmiştir. Böylece E-Fatura görüntüleme programlarında görüntülenebilmesi için zarf içerisindeki faturanın xml olarak dışarıya aktarılabilmesi desteklenmiştir.

7-Fatura\Toplu e-Fatura Oluşturma Ön Sorgulama ekranına "Belgedeki Eklentiler Dahil Edilsin" seçeneği eklendi.

8-Bu seçenek işaretlendiğinde faturaya daha önceden eklenen eklentiler e-Fatura görüntüleme ekranında "Ekli Dosyaları Göster" seçeneği ile görüntülenebilmektedir.

9-Fatura\Satış irsaliyesinde ihracat tipi İhraç Kayıt'tan farklı olan belgeler için Toplamlar sekmesine "Özel Matrah/İstisna Tip Atama" seçeneği eklenmiştir. İhraç kayıtlı belgelerde bu seçeneğin gelmesi için ise EFATURA / IHRACKAYITLIOZELKOD özel parametresi tanımlanmalıdır.

10-Fatura\E-Fatura İşlemleri nde Admin kullanıcı için Zarf durum kontrolü olmadan Zarf silme işleminin yapılabilmesi desteklendi. Tüm zarflar için Zarf bazında sorgulama ekranında sağ tıkta Zarf Sil menüsü gelmektedir.

11-Fatura\E-Fatura İşlemleri Taslak oluşturma sırasında eğer ödeme şekli uygun değil ise, "internetSatisBilgi/odemeSekli değerini içeren AdditionalDocumentReference bilgisi altındaki DocumentType degeri KREDIKARTI/BANKAKARTI, EFT/HAVALE, KAPIDAODEME, ODEMEARACISI, DIGER den biri olmalıdır" uyarısının getirilmesi ve taslak oluşturulmasının engellenmesi desteklenmiştir.

12-Fatura\E-Fatura carisine alış faturası girişinde yazılan resmi fatura numarası eşlenmeyi bekleyen e-faturalardan biri ile uyuşuyorsa E-Fatura Listesi ekranının açılmaması ve otomatik eşleme yapması sağlanmıştır. Resmi fatura numarası alanının boş bırakılması ya da uyuşmayan bir numara yazılması durumunda ise E-Fatura Listesi ekranı açılmaktadır.

13-Fatura\E-Fatura İşlemleri Zarf Bazında ekranında Şube Değişikliğinin CTRL ile tek tek ya da SHIFT ile aralıklı çoklu seçim yapılarak toplu şube kodu değişikliği işlemi desteklenmiştir.

14-Fatura\E-Fatura İşlemleri Gelen Kutusu Fatura Bazında kısmında CTRL ile tek tek ya da SHIFT ile aralıklı çoklu seçim işlemi ile toplu kontrol durumu girilebilmesi desteklenmiştir.

15-Fatura\E-Fatura İşlemleri Toplu E-Fatura Oluşturma ekranının Faturalar ve Taslaklar sekmelerine "Güncelle" butonu eklenmiştir, böylece taslak oluşturma işleminden sonra ekrandan çıkılmadan taslak oluşturulmayan faturalar izlenebilmektedir.

16-Fatura\E-Fatura İşlemleri Toplu E-Fatura Basım ekranına kaç adet faturanın basılacağına dair uyarı getirilmesi desteklenmiştir.

17-Fatura\Toplu E-Arşiv Oluşturma ekranına "Gönderici Bilgileri Teslim Cariden Alınsın" seçeneği eklendi.

18-Fatura\E-Arşiv İşlemleri Toplu E-Arşiv oluşturma ekranına "Oluşacak Belgenin Gönderim Şekli E-posta Olsun" seçeneği eklendi. Bu seçenek ile E-Arşiv belgesi oluşturulduğunda xml içerisindeki gönderim şekli yani Document Type alanı "ELEKTRONİK" olarak, seçenek işaretlenmediğinde ilgili alan KAĞIT olarak oluşmaktadır.

19-Fatura\E-Arşiv belgelerinde İstisna/Özel Matrah/Tevkifat Kodları desteklendi.

20-Fatura\E-Arşiv İşlemleri Toplu-Earşiv oluşturma ekranına "Yurt Dışı Faturalar Getirilsin" ve "Yurt İçi Faturalar Getirilsin" seçenekleri eklendi. Yurt Dışı Faturalar Getirilsin seçeneği işaretlendiği zaman tüm Tipi İthalat/İharacat olarak seçilen E -Arşiv Faturaları getirilmektedir

21-Fatura\E-Arşiv İnternet Faturası Desteği getirildi.


Muhasebe

1-Muhasebe\Raporlar\Fiş listelerinin "Genel Kısıtlar-1" sekmesine "Kaynak belge bilgileri basılsın" parametresi eklenmiştir. Parametre işaretlendiğinde açıklama alanlarının altına belge bilgileri basılmaktadır.

2-Yevmiye defteri kaynak belge bilgileri alanına ödeme türü de eklenmiştir. Kaynak belge bilgileri alan genişliği 33 karakterdir. Alan uzunluğundan dolayı ödeme türünün görünmemesi durumunda yevmiye defteri açıklama sahasına bir değer girilmelidir.

3-Muhasebe\Yansıtma Fişi Oluşturma ekranında verilen proje koduna göre ayrı fiş oluşturması desteklendi.

4-Muhasebe\Yevmiye Fiş Girişine Açıklama 3 sahası eklendi kullanıcı bilgisi Açıklama3 sahasında tutulmaktadır.

5-Muhasebe\Enflasyon Düzeltme ekranında Proje Kodunun sorulması desteklendi

6-Muhasebe\Kdv2 Beyannamesi\ Kdv Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim ekranına "Tev.Fat Getir" butonu eklendi böylece faturalardan tevkifat bilgilerinin getirilmesi desteklendi.

7-Muhasebe\Dövizli Mizan Ön sorgulama-2 alanındaki sahalara sayısal ve alfasayısal alanlar eklenmiştir.

8-Muhasebe\Yevmiye Detay Değişikliği ekranına Kullanıcı No kısıtı eklenmiştir.

9-Muhasebe\Muhtasar Beyannamesindeki çalıştırılan kişi sayısı alanına Gelir Vergisi Muaf/İstisna ve SGK Muaf/İstisna alanları eklenmiştir.

10-Muhasebe\İşletme Bilançosu ve İşletme Gelir tablosu raporlarına, hesap adlarını Türkçe veya diğer olarak alma seçeneği eklendi.

11-Muhasebe>Raporlar>Kanuni Defter Basımı>Geçici Vergi Beyannamesinde beyanname sekmesinde "E-Beyanname" düğmesi ile XML oluşturulması sağlandı.


Defter

1-e-Defter uygulaması ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Mart 2016'da yayınladığı uygulama kılavuzundaki düzenlemeler ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın onay almış yazılım firmalarının e- defter uygulamalarına eklenmesini istediği ilave özellikler/kontroller Netsis e-defter uygulamasında desteklenmiştir. Detaylı Bilgi

2-E-Defter Hazırlık ekranında belge tipi bazında hazırlık çalıştırılabilmesi desteklendi.

3-E-defter onaylama işleminden sonra oluşan xml dosyasında enteredBy kısmına muhasebe fişini kaydeden kullanıcının SSO'daki Ad Soyad bilgisi dolu ise o, boş ise TBLKULLANP tablosundaki ISIM_SOYAD bilgisi getirilmesi desteklenmiştir. Eğer hem SSO hem TBLKULLANP'deki isim alanları boş ise NETSIS olarak yazmaktadır.

4-Muhasebede ilgili ay için E- Defter onaylama yapıldıktan sonra o ay için E- Defter hazırlık yapılamaması desteklendi.

5-Muhasebe\E-Defter hazırlık ekranına "Mevcut Belge Bilgileri Yeniden Oluşturulsun" parametresi eklenmiştir.

6-Bu parametre işaretli iken E-Defter Hazırlık çalıştırıldığında mevcut belge bilgileri yeniden oluşturulur. İşaretlenmemesi durumunda ise sadece belge bilgileri hiç oluşmamış fişlerin belge bilgilerinin oluşmasını sağlar. Mevcut belge bilgilerinin değişmemesi için parametrenin işaretlenmemesi gerekmektedir.

7-EDEFTER/CEK_VADE_TARIHI_KULLANILSIN Özel parametresi tanımlandığında çek kayıtları için e-defter belge tarihinin çek vade tarihi olarak gösterilmesi desteklendi.

8-Edefter dosyalarının E-Defter Onaylama ekranına eklenen "Dosya Yükle" butonu aracılığı ile içeri alınması desteklenmiştir.

9-Muhasebe\E –Defter Berat dosyalarının yüklenmesi sırasında şematron kontrolleri yapılarak hata varsa yükleme işlemi yapılmadan kullanıcıya hataların gösterilmesi için düzenleme yapıldı.


Dış Ticaret

1-Dış Ticaret\İthalat kapatma ekranına kur alanı eklenmiştir.

2-Dış Ticaret\Siparişlerim sekmesine Proje Kodu alanı eklendi.

3-Dış Ticaret\Dosya İşlemleri\Siparişlerim ekranında Kısıt alanına "Teslim Cari Aralığı " eklendi.

4-Dış Ticaret modülünde İhracat ve İthalat Kapatma işlemleri için Cari Muhasebe Açıklama Kayıtları desteklenmiştir. İhracat Kapatma için 48 nolu modül, 42 nolu program kullanılmalıdır. İthalat Kapatma ise Dekont modülünün tanımlamalarını almaktadır. İthalat kapatma açıklaması için 11 nolu modül, 21 nolu program kullanılmalıdır.

5-Dış Ticaret\İthalat / İhracat Parametreleri ekranına "Masraf Dekont Kayıtları Kümüle Edilsin" parametresi eklendi. Bu parametre işaretli olduğunda cari kodu, vade tarihi, döviz tipi, referans kodu, proje kodu, belge türü aynı olan cari hareket kayıtları kümüle edilmektedir. Dekont ve cari hareket kayıtlarına kümüle olarak atılmaktadır.

6-Dış Ticaret\İthalat/İhracat dosya işlemlerinde, siparişler sekmesinde, sipariş kalemlerinin teslim tarihlerinin görülmesi sağlandı.

7-Dış Ticaret\İthalat ve İhracat dosya işlemlerine siparişler sekmesi kısıtlarına "Teslim Tarihi Aralığı" ve "Kalemler Teslim Tarihine Göre Sıralansın" seçeneği eklendi.

8-Teslim tarihi aralığı, sipariş kalemlerinin teslim tarihlerini filtreliyor. Sipariş kalemleri belirtilen tarihler arasındaysa ekrana geliyor.

Kalemler teslim tarihine göre sıralansın seçeneği işaretlenirse ekrana gelen kalemler eskiden yeniye göre sıralanıyor.

9-Dış Ticaret\Masraf Tip Tanımları ekranına işletme ve şube kodu alanları eklenmiştir.


Banka

1-Banka\MT-940 Entegrasyonunda dövizli aktarım yapılabilmesi desteklendi.

2-Banka\MT- 940 Entegrasyonu ekranına Genel dekont kaydı aktarımı yapıldığında dekonttaki ek açıklama alanlarının girilebileceği sahalar eklendi.

3-Banka\MT-940 Entegrasyonuna Belge Tipi "Kasa Kayıt" seçeneği eklendi.

4-Banka\MT-940 Entegrasyonunda VRM, CCP, COC, DDB,INT,TAX işlem kodları desteklendi.

5-Banka\Mt-940 Entegrasyonu ekranında ctrl tuşu ile beraber tıklanarak seçilen satırların sağ tuşa eklenen "Seçilen Hareketler Aktarıldı Durumuna Getirilsin" seçeneği ile Aktarıldı olarak durumlarının toplu olarak değiştirilmesi desteklendi.

6-Banka Modülü\Genel Parametreler ekranına "Mt940 dosyasındaki hareket açıklaması belge açıklamasına aktarılsın" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlendiğinde Mt940 dosyasındaki açıklama sahasındaki alan Mt940 entegrasyonu sonucu oluşan hareket kayıtlarına aktarılmaktadır. (Cari hareket açıklaması, Banka Hareket açıklaması,Yevmiye Fişi açıklaması vb)

7-Banka Hesap Kayıtları ekranına "Son Faiz Kaydı İptali" seçeneği eklendi. İlgili faiz kaydının silinebilmesi için kendisinden sonra bir hareket kaydı olmamalıdır.

8-Banka\Kredi kartı tahsilat kayıtları ekranına "Tümünü Onayla" ve "Tüm Onayı Kaldır" seçenekleri eklendi.

9-Banka\Uzun Vadeli / Taksitli Kredi Hesapları Faiz Raporuna "Ana Para Tutarı (Kalan)" ve "Ana

10-Para Döviz Tutarı (Kalan)" alanları eklendi. Bu alan Son Değer-(Ödenen Taksit Tutarı+Bsmv Tutarı+Kkdf Tutarı) şeklinde hesaplanmaktadır.

11-Banka\Kredi Kartı Tahsilat Kayıtları ekranına "Açıklama" alanı eklenmiştir. Bu alanda mevcut açıklamalar görüntülenmekte ve bu açıklamalar istenirse değiştirilebilmektedir.


Dekont

1-Dekont kopyalama işlemi yaparken sorgulama ekranına "Eski açıklama bilgileri yeni dekonta taşınsın" parametresi eklendi.

2-Parametre işaretlendiğinde eski açıklama, oluşacak yeni dekontun açıklamasına kopyalanıyor.

3-Dekont\Detay Değişikliği Ekranında Proje Kodu desteklendi.

4-Genel Dekont Kaydı sağ tuş Dekont Kopyalama ekranına "Eski Açıklama", "Yeni Açıklama", "Eski Açıklama Bilgileri Yeni Dekonta Taşınsın" alanları eklendi.

5-Dekont\Genel Gider Cari Hesap Fatura Kaydı ekranı sağ tık menüsüne" E-Fatura İşlemleri " eklenmiştir.


Kasa

1-Kasa Hızlı Tahsilat Kayıtları ekranına "Basım " seçeneği eklendi. Bu seçenek ile Kasa basımı için Görsel Dizayn yapılıp basılabilmesi desteklendi.

2-Kasa raporuna Belge Türü sahası eklenmiştir.

3-Müşteri Senetleri\Parçalı senet ödemesi yapıldığında her bir senet tahsilatı için ödeme iptalinin ayrı ayrı yapılması desteklenmiştir. Kasada senet ödemesinin üzerinde sağ tık ile gelen Ödeme İptali işlemi kullanılarak ilgili ödeme tutarı için düzeltme kaydı yapılabilir.

4-Kasa modülü Kasa kayıtlarının cari sekmesine referans kodu alanı eklenmiştir.


Cari

1-Cari modülündeki tüm raporların kısıt sekmesine TC Kimlik No alanı eklenmiştir.

2-Cari\Mektup alanlarına "İlk Tarih" ve "Sınır Tarihi" alanları eklenmiştir.

3-Cari\Genel borç/alacak dökümü raporuna vergi numarası sütunu eklendi.

4-Cari\Borç/Alacak yaşlandırma listesi raporunun en altına rapordaki tüm carilerin toplam faiz tutarı eklendi.

5-Cari\Cari Hareket Dökümüne Toplam ve Genel Toplam alanları eklenmiştir. Toplam alanında dönem hareketleri tutarı, Genel Toplam alanında ise dönem hareketleri tutarı ile devreden tutar toplamı gösterilmektedir.


Personel

1-Personel\Asgari Ücret Teşviki ile gelen yenilikler desteklendi.

2-Personel Sabit Bilgileri ekranına "Sig Gir Tarihi" ve "Emeklilik Tarihi" alanları; Kıdem\Ihbar Tazminatları menüsüne "Tfrs Kıdem Yükü Raporu" eklendi.

3-Personel\Banka için disket dosyası oluşturma ekranına banka tipi olarak Vakıfbank(Excel) eklendi.

4-Personel\Bordro/İşlemler/Sabit İşlemler sekmesi altına "KYKM Kopyalama" ekranı eklenmiştir. Bu ekran ile aynı ya da farklı şirketler arası KYKM kopyalama işlemleri yapılabilmektedir.

5-Personel\Yatay bordro genel kısıtlar sekmesine "İşyeri çalışan bil. basılsın" işaretlendiğinde, gelen rapora Asgari Ücretli Kadın, Asgari Ücretli Erkek, Asgari Ücretli Engelli, Diğer Ücretli Kadın, Diğer Ücretli Erkek, Diğer Ücretli Engelli, Gelir Vergisi/SGK Muaf Kadın, Gelir Vergisi/SGK Muaf Erkek, Gelir Vergisi/SGK Muaf Engelli alanları gelmesi eklendi.

6-Personel\Personel işe giriş, personel işten çıkış ve yeni personel kaydı işlemlerinde e-posta uygulaması açıkken gelen e-posta'ya "T.C. No", "Doğum Tarihi" ve "Ünvan" alanları eklendi.

7-Personel\Çalışma Belgesi raporuna, "İşten Ayrılış Neden"i ve "Kümülatif Vergi Matrahı" alanları eklendi.

8-Personel Sabit Bilgileri Raporuna "Asgari Geçim İndirimine Dahil Çocuk Sayısı" ve "Eş Asgari Geçim İndirimine Dahil" alanları eklenmiştir.

9-Personel Sabit Bilgileri raporuna Ev Adres Bilgileri alanları eklenmiştir.


Demirbaş

1-Demirbaş\Değerleme Amortisman Raporuna "Faiz Tutarı" kolonu eklendi.

2-Demirbaş\Kayıt ekranına "Demirbaş Transferi" ekranı eklendi bu ekran ile bir şirketteki demirbaş diğer bir şirkete devir olarak aktarılabilmekte ve yeni eklenen Entegrasyon\Transfer Muhasebeleştirme ekranı ile kalan değer entegrasyona aktarılabilmektedir.

3-Demirbaş\Değerleme ve Amortisman Raporu ile Detaylı Değerleme ve Amortisman Raporu (UMS) raporlarına "Faiz Tutarı" kolonu eklenmiştir.

4-Demirbaş\Değerleme ve Amortisman Raporu'na "Satılan Demirbaşlar Basılsın" parametresi eklenmiştir. Parametre işaretlendiğinde, rapor alınan ay ya da dönemde satılan demirbaşlar satış tarihi ile Birlikte Rapora Dahil Edilmektedir.

5-Demirbaş\Demirbaş Bilgi Kartı, Alış Bilgileri sekmesine "Resmi Belge No" alanı eklendi.


Sanayi

1-Rezervasyon miktarının hesabında dikkate alınmayacak/önemsiz bileşen desteği (Stok / Stok Planlama Kayıtları / Rezerve Miktar Hesabına Dâhil Edilmesin)

2-Kalite kontrol için kabul ve ret kayıtlarının girilmesi sonrasında otomatik olarak depolar arası transferlerin yapılması desteklendi.

3-Siparişe bağlı yapılan üretim sonu ve iş emri kayıtlarında sipariş miktarından fazla miktar girişi parametrik olarak desteklendi. (Üretim / Parametre Girişi / Siparişe Bağlı İş Emri ve Üretimde Fazla Miktar Girilebilsin)

4-Üretim / Raporlar / İş emri rezervasyon raporunda malzeme bazında gereksinim miktarlarının gösterimi sağlandı.

5-Malzeme talep ekranında "Toplu Rezervasyon Politikası" desteklendi:

  • Bileşen ihtiyacının tamamı rezerve edilebilen iş emirleri rezerve edilsin.
  • Bileşen ihtiyacı kısmi şekilde rezerve edilebilen iş emirleri rezerve edilsin.

6-İleri üretim planlama sonuçlarından yola çıkılarak iş emri kullanım raporu desteklendi. Böylece çizelgeleme sonuçlarına göre hangi iş emirlerinin birbiriyle bağlantısının olduğu (öncül, ardıl işler) raporlanabilir.

7-İleri üretim planlamada iş emri bölme desteği getirildi. Böylece bir iş emrinin eş zamanlı olarak alternatif makinelere planlanabilmesi sağlanmaktadır.

8-Alternatif malzeme tanımları için rapor desteği getirildi. (Üretim / Raporlar / Alternatif Malzeme Raporu)

9-Planlanan bileşen değişikliği tanımları için rapor desteği getirildi. (Üretim / Raporlar / Planlanan Bileşen Değişikliği Raporu)

10-Reçete tanımlama ekranında sağ click fonksiyonu olarak "Reçete Revizyon Geçmişi"nin raporlanabilmesi desteklendi. Böylece ilgili mamul reçetesinde daha önceden yapılan bileşen revizyonlarını tarih bazında raporlamak mümkün olmaktadır.

11-Ürün konfigüratörü ve kural tanımlarında operasyon tipli reçete kalemlerinin desteği sağlandı.

12-NetOpenX için iş emri, satıcı siparişi ve talep dengeleme işlemlerinin desteği sağlandı.

13-İleri üretim planlamada "Akış Tipli İstasyon" desteklendi. (MRP / İleri Üretim Çizelgeleme / İş İstasyonu Tanımlama / Akış Tipli İstasyon) Böylece art arda operasyon yapan makinelerin bir grup olarak tanımlanabilmesi sağlandı ve bu istasyona gelecek işlerin her zaman ilk makineden giriş yapması sağlandı.

14-MRP sonrasında planlı (kesin olmayan) müşteri siparişleri için iş emri açma kararı parametrik olarak desteklendi. (MRP / Malzeme Gereksinim Planlama / Çalıştır / Planlı Müşteri Siparişleri için İş Emri Açılmasın) Bu parametre işaretlendiğinde planlı müşteri siparişleri için iş emri açılmayacaktır.

15-Müşteri / Satıcı stok kayıtlarında "Kesinleşen Satıcı Siparişleri Güncellenmesin" parametresi desteklenmiştir. Böylece MRP sonuçlarından satıcı siparişi oluşturulurken kesinleşmiş satıcı siparişlerinin sabitlenmesi ve güncellenmemesi sağlanmaktadır.

16-Cari planlama kayıtlarında "Satıcı Siparişlerini Onaylı / Onaysız Oluştur" parametresi desteklenmiştir. Böylece MRP sonuçlarından oluşturulacak satıcı siparişlerinin onay süreci parametrik olarak yönetilebilmektedir.

17-"MRP / Gereksinim Planı Oluşturma" ekranında MRP planlarını yedekleme ve daha önceki planlara dönebilme desteği getirilmiştir.

18-Alternatif reçete tanımlama ekranında reçeteye eklenecek yarı mamuller için de alternatif reçete seçebilme desteği.

19-MRP sonuçlarından iş emri oluşturma aşamasında rezervasyon durumu yayımlandı (basımı yapıldı, sahaya verildi) olan iş emirlerinin güncellenmemesi ve sabitlenmesi desteği parametrik olarak sağlanmıştır. (Üretim / Parametre Girişi / Rezervasyon Durumu Yayımlandı Olan İş Emirleri Değiştirilemesin)

20-İleri üretim planlama ve kapasite planlama için farklı vardiya planı senaryolarının tanımlanabilmesi ve farklı vardiya planı senaryolarıyla çalıştırılabilmesi desteklendi.


Diğer

1-Stok Hareket Kayıtları ekranında sağ tuşa "Fatura Detay Göster" seçeneği eklendi.

2-Stok\Sayım Bilgisayar Fark Raporu Genel Kısıtlar ekranına "Proje Bazında Bakiye Kontrol Edilsin" seçeneği eklendi.

3-Dizayn modülünde "E-Arşiv Basım" dizayn tipi desteklenmiştir.

4-Dizayn\Geçici ÖTV Sıfırlama parametresi ile faturada sıfırlanan ÖTV tutarının dizaynda basılması desteklenmiştir. Bunun için dizaynda kullanılan 1160 numaralı alanın Kayıt No alanına 2 yazılmalıdır.

5-İş Akış Yönetimi\Açık işlerin kapatılması ekranında dekont detay izleme desteklenmiştir.

6-Dinamik Depo\Hücreler arası transfer işlemine tarih alanı eklendi.

7-Merkezi Kimlik Yönetiminde yapılan hak tanımlamalarının Log Raporunda listelenmesi desteklendi.

8-SSO'da kullanıcı haklarında fatura modülü altına resmi fatura numarası yetkilendirme olanağı getirildi. Yetkisi olmayan kullanıcıların faturada gelen resmi fatura alanını değiştirememesi sağlandı.

9-SSO'da kullanıcı işlemleri ekranında tanımlanan e-posta adresinin tüm şirket ve şubelerde görülmesi sağlandı. İstenirse SSO'da kullanıcı hakları ekranında, kullanıcıya şirket ve şubeye özel e-posta tanımlanabilir.

10-Talep-Teklif\Satış Talep Parametrelerine, Genel 3 sekmesine "Satır Bazında Fiyat Sorulsun" parametresi eklendi. İşaretlendiğinde Satış Talep girerken, kalem bilgileri sekmesinde "Fiyat Tipi" alanı gelmektedir.

11-Müstahsil Makbuzunda, kalem girişi sekmesine "Ek Alan" eklendi. Her kalem için girilmek istenen ek bilgiler bu alana yazılabilir.