Netsis 9.0.4.1 Aralık 2016 Sürümüyle Gelen Yenilikler

9.0.4.1 ara seti kullanıma sunulmuştur. Bu sürümde yapılan düzeltme ve geliştirmeler aşağıda yer almakta olup set dosyalarına ftp sitemizden erişebilirsiniz.


Önemli Uyarı : Hazırlanan ara set dosyaları sadece 9.0.4 set dosyaları üzerine kopyalanmalıdır. DbUpdate işlemi Kalite kontrol iyileştirmeleri için ve Devir modülü "mamul rezervasyonu devir" işlemi için gereklidir.


Sene Sonu Devir

1-"Üretim>Rezervasyon Devri" desteklendi.

2-Devir işlemi ile ilgili güncellemeler tamamlanmıştır. Devir dökümanının son hali Netsis Döküman Arşivinde yayınlanmıştır.


Netsis3 Genel

1-14.12.2016 tarihinde Microsoft tarafından yayınlanan Windows 10 güncellemesi (KB3206632) sonrasında 3 serisi ürünlerimizde ekran geçişlerinde oluşan görsel problemlerin çözümü için Netsis3 paketlerinin exe dosyalarında gerekli düzenlemeler yapılarak sorunun aşılması sağlanmıştır.

2-Program dışından çalıştırılan e-fatura cari güncelleme servisindeki sorun giderildi.


Kalite Kontrol

1-Yenilenen Kalite Kontrol Kayıt ekranında kullanımı kolaylaştırıcı iyileştirmeler tamamlandı.

2-Kalite Kontrol kaydı ve Hızlı Tahsilat kaydı ekranlarında kontrol edilen program haklarında düzenleme yapılmıştır.


Açık Reçete Listesi

1-Açık Reçete listesi raporundaki performans sorunu giderildi.


Banka Hesap Hareketleri

1-Banka hesap hareketleri ekranından kayıt girilirken proje ve plasiyer uygulaması kapalı olmasına rağmen ilgili alanların kayıt girişine zorunlu tutulması sorunu giderilmiştir.


Çek Silme/İade işlemi

1-Çek silme ve iade işleminde bazı durumlarda gelen "işlem tamamlanamadı" hatası giderildi.


Maliyet Muhasebesi

1-Maliyet muhasebesi modülündeki birim katsayı güncelleme ekranında üretim tarih aralığı dikkate alınmama sorunu giderildi.



Netsis 9.0.4 Kasım 2016 Sürümüyle Gelen Yenilikler

Fatura Genel

1-Fatura raporlarına link desteği getirildi. Raporlar ekrana alındıktan sonra ilgili alana çift tıklandığında belgenin açılması sağlandı.

2-Toplu E-Fatura Oluşturma, Toplu E-Arşiv Oluşturma, Toplu E-Fatura Basım ve Toplu E-Arşiv Basım gridlerine "Kayıt yapan kullanıcı" sütunu eklendi. Faturayı kaydeden kullanıcının gelmesi sağlandı.

3-Toplu e-arşiv / e-fatura basım ekranında belgeler ayrı ayrı basılsın seçildiğinde yazıcı seçimi ekranına nüsha sayısı eklendi. Belgeler ayrı ayrı basılsın seçilmezse yazıcı seçim ekranında nüsha sayısı ve baskı harmanlama seçenekleri kullanılabilir.

4-Toplu e-fatura ve e-arşiv basım ekranlarına "Belge ayrı ayrı basılsın" seçeneği eklendi. İşaretlenmezse toplu pdf oluşturulduğunda 1 pdf oluşuyor. İşaretlendiğinde her fatura açın ayrı ayrı pdf oluşturuluyor.

5-Toplu e-arşiv / e-fatura oluşturma ekranlarında gridlerde görünüm saklama özelliği desteklendi.


E-fatura Genel

1-EFATURA\MENUGOSTER özel parametresi ile E-Fatura Görüntüleme ekranında sağ tık ile gelen menülerin gösterilmesi sağlanmıştır.

2-E-Fatura carisi ile ilgili değişiklik yapıldığında log tutulabilmesi sağlandı. Log tutulması için log modülünde "log tutulsun" parametresi açık olması yeterli. Parametre açık olduğunda cari hesap kayıtlarında veya e-fatura işlemler> e-fatura cari güncelleme ekranında e-fatura carisi sağ tık ile temel veya ticari olarak değiştiğinde ve e-fatura işlemler> e-fatura cari güncelleme ekranında online e-fatura carileri güncelleme çalıştırıldığında Html log raporunda(detaylı çalıştırıldığında) değiştiren kullanıcı, değişen cari, hangi tipe değiştiği ve e-fatura carileri güncelleme çalıştırıldıysa kimin çalıştırdığı görülebilir. Servis klasörü altındaki efaturacariupdate.exe kullanılırken log tutulmak istenirse exe'nin kısa yoluna "...\Servis\EFaturaCariUpdate.exe null \[log atılacak veritabanı\] \[log atılacak şube\]" şeklinde parametre eklenmelidir. Örneğin: "C:\Netsis\Enterprise9\Servis\EFaturaCariUpdate.exe null TESTSIRKETI 0"


E-Arşiv Genel

1-E-arşiv Giden Kutusu ekranına Fatura Tarihi, Tutar, E-Posta bilgileri eklenmiştir.

2-İptal edilen e-arşiv fatura numarasının tekrar kullanılması engellenmiştir.


Fatura - Teslim Detaylı Sipariş İcmal

1-Teslim Detaylı Sipariş İcmali raporuna "Sipariş Kalemleri Teslim Tarihine Göre Sıralansın" parametresi eklenmiştir. İşaretlendiğinde sipariş içerisindeki stokları kalem bazındaki teslim tarihine göre sıralı getirmektedir.


Dış Ticaret

1-İrsaliyede teslim şekli CIP olduğunda navlun ve sigorta girilebilmesi sağlandı.

2-İthalat dosya işlemleri ekranındaki dosya numarası rehberine "Açıklama" alanı eklenmiştir.

3-İthalat/İhracat Masraf Dekont Kayıtları ekranına ve gridine KDV Tutarı kolonu eklenmiştir.

4-İthalat dosya rehberine kapalı/açık bilgisi eklendi.


Ana Menü

1-Netsis 3 menü araç çubuğuna içinde bulunulan şirket ve şube bilgileri eklenmiştir.

2-Ekranın sol alt köşesine eklenen seçenek ile tüm açık ekranların küçültülebilmesi desteklendi.

3-Windows kısa yollarını sürükle bırak ile Netsis masaüstüne eklenebilmesi sağlandı.

4-Netsis işlem çubuğunda açık pencerelere tıklandığında açık pencerelerin modüle göre gruplanması sağlandı.

5-Masaüstünde sağ tuşa eklenen "Masaüstü Kısayol Listesi" ile oluşturulan kısayolların izlenebilmesi sağlandı


SMS

1-e-Logo SMS servis kullanım süreci entegrasyonu desteklenmiştir. Detay Bilgi


Netsis e-Mutabakat

1-e-Logo Mutabakat servis entegrasyonu desteklenmiştir.


SSO
1-SSO'da admin kullanıcı için kullanıcı / grup hakları kopyalama ekranında hak kopyalama yapılamadığına dair uyarı gelmesi sağlandı.


Muhasebe Genel
1-Muhasebe raporlarına link desteği getirildi. Raporlar ekrana alındıktan sonra ilgili alana çift tıklandığında belgenin açılması sağlandı.


Muhasebe Muavin Raporu

1-Muavin raporunda rapora proje kodu ve adının gelmesi sağlandı.


E-Defter

1-E-Defter Silme işlemine yönelik düzenleme yapılmıştır. Silinen E-Defter kayıtları E-Defter dosyalarının kaydedildiği dosya dizini altında oluşturulan "Silinenler" klasöründe yedeklenmektedir.

2-E-Defter Silme işleminde ilgili paketlerin e-Defter uygulamasından silinip silinmediğinin tespiti sağlandıktan sonra silme işlemine izin verilmesi desteklenmiştir. Sorgulama işlemi mali mühür ile yapıldığı için silme işlemi sırasında mali mühür takılı olmalıdır.

3-E-defter onaylı berat dosyaları indirildikten sonra, E-Defter dosyalarının kaydedildiği dosya dizininde hem onaylı hem onaysız berat dosyalarının saklanması sağlanmıştır.

4-Mükellef Ve Düzenleyen Bilgileri, Hsv Ve Düzenleyen Bilgileri sekmesine Tam Tasdik Düzenleyen Bilgileri ekranı eklendi


Genel Dekont Kaydı

1-Genel Dekont Kaydı ekran gridine Belge Türü ve Ödeme Türü kolonları eklenmiştir.

2-EDEFTER/DEKONT_ISLEM_TARIHI_KULLANILSIN özel parametresi ile genel dekont kaydı,serbest meslek makbuzu ve genel gider cari hesap fatura kaydı belgelerinin kaynak belge bilgilerindeki belge tarihi alanına valör tarihi yerine işlem tarihi bilgisinin yazılması desteklendi.

3-Genel Dekont Kaydı ekranında Fiş No alanına yazılan numara, dekont kaydı sırasında seçilen carinin eşlenmeyi bekleyen e-faturalarından biri ile uyuşuyor ise E-Fatura Listesi ekranının açılmaması ve otomatik eşleme yapması sağlanmıştır. Fiş No alanının boş bırakılması ya da uyuşmayan bir numara yazılması durumunda ise E-Fatura Listesi ekranı açılmaktadır.

4-Genel dekont kaydında belge tamamlandığında yeni dekonta geçmesi sağlandı.

5-Genel dekont kaydında kredi kartı tipli banka hesap kodunun girilebilmesi sağlandı.


Serbest Meslek Makbuzu

1-Serbest meslek makbuzu kaydına sağ tık "Dekont Kopyalama" eklendi. Yeni makbuz açılıp sağ tık yapıldığında dekont kopyalama aktif gelecektir. 


Karşılıksız Çek Dekontu

1-Bankadan gelen protestolu/karşılıksız senet/çek dekontu ekranlarına döviz tutar, döviz tip ve kur farkını gösteren alanlar eklendi. Kur farkı hesaplamalarının kayıt tarihi alanında sorulan kur ile yapılması sağlandı.
 

Borç Çekleri

1-Müşteri Çekleri ve Borç Çekleri için Geçmişe Yönelik Çek Listesi raporuna Seri Numarası alanı eklenmiştir. 


Cari Genel

1-Cari raporlarına link desteği getirildi. Raporlar ekrana alındıktan sonra ilgili alana çift tıklandığında belgenin açılması sağlandı.


Cari Hareket Kayıtları

1-Cari hareket kayıtları ekranından açılan Hareket Detayı İzleme ekranından fatura hareketleri için İstisna ve ÖKC bilgilerinin izlenebilmesi sağlanmıştır.

2-Cari hesap kayıtları ekranındaki gride T.C. Kimlik No kolonu eklenmiştir.


Ödeme Emri Oluşturma

1-Ödeme emri oluşturma ekranına Belge Türü alanı eklenmiştir. Mevcut listeden seçim yapılarak ya da yeni bir belge türü yazılarak, kayıt için istenilen belge türü ataması yapılabilir.


Cari irtibat Bilgileri

1-Cari irtibat bilgilerinde e- posta gönderimi için çek/senet alındı/verildi bordrolarında e-posta özel dizayn, dizayn sorulsun ve ek olarak gönderilsin seçenekleri desteklendi.


Stok Genel

1-Stok raporlarına link desteği getirildi. Raporlar ekrana alındıktan sonra ilgili alana çift tıklandığında belgenin açılması sağlandı.


Stok Hareketleri Dökümü

1-Stok hareketleri dökümü raporuna "Kalan Tutar" sahası eklenmiştir.


Stok – Fiyat Oluşturma

1-Fiyat Oluşturma işlemine "Üretim Hareketleri Dahil Edilsin" seçeneği eklenmiştir. İşaretlendiğinde, stoğun alış fiyatı bulunurken üretim hareketlerine de bakılmaktadır.


İş Akış Yönetimi

1-Açık işlerin kapatılması ekranında alış/satış fiyat değişikliği kayıtlarının detay ekranına alış/satış fiyat grubu bilgisi eklenmiştir.


Talep/Teklif

1-Talep/Teklif Parametreleri ekranına "Sıralama Seçeneği Talep\Teklif'te sorulsun" seçeneği eklendi.


Sene Sonu Devir

1-Cari Devir ekranında Devir Tipi "Cari Hesap Tipine Göre " seçeneği işaretlendiği zaman gelen "Özel Hesap Kapatmalı Carilerde Kur Farkı Atmasın" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlendiğinde Cari Hesap Tipi Özel Hesap Kapatmalı olan dövizli cari hesaplarda cari devir işleminden sonra yeni sene şirketinde Kur farkı hareketi atılmamaktadır. Bu nedenle bu seçenek işaretlendiğinde eski sene şirketinde Kur Farkı Oluşturma işlemi çalıştırılmamalıdır.


Yardımcı Programlar

1-Şablon hazırlama ekranına hareket türü olarak stok planlama, cari planlama ve müşteri-satıcı stok kayıtları tipleri eklendi. İlgili hareket türü için yeni kayıt ekleme veya güncelleme işlemlerinin Netsis transfer ile yapılabilmesi sağlandı. Şubeli yapıda işlemler merkez şubeden yapılıyorsa tüm şubeler için, merkez olmayan şubeden yapılıyorsa Netsis transfer çalıştırılan şube için çalışması sağlandı.

Cari Muhasebe Açıklama Kayıtları

1-Netsis cari muhasebe açıklama kayıtlarında Toplu borç senedi/çeki ödentisi desteklendi.


Maliyet Muhasebesi

1-Hat/sipariş/proje kodu bazında maliyet muhasebesi desteği. Üretim>Kayıt>Hat Tanımlama ekranı üzerinden üretim hattı tanımları yapılabilir. Maliyet Muhasebesi>Kayıt>Mamul Ana Grup Kayıtları ekranında "Hat tanımları" sekmesi kullanılarak hat ve ana grup bazında gider hesapları tanımlanabilir. Bu kapsamda üretim sonu kaydı ekranlarında hat kodunun girişi desteklenmiştir.

2-Hat/sipariş/proje kodu bazında maliyet hesabı için maliyet muhasebesi parametrelerinden "detaylı maliyet hesabı" seçenekleri işaretlenmelidir.

3-Detaylı maliyet sonuçları, Maliyet Muhasebesi>Raporlar>Hat Bazında Maliyet Raporu üzerinden veya maliyet bilgi girişi ekranında sağ tık menüsünden alınabilir.

4-Maliyet Muhasebesi>Kayıt>Maliyet Hesaplatma (Hazırlık) işleminde %95'e varan performans iyileştirmesi.

5-Maliyet Muhasebesi>İşlemler>Birim Katsayı Güncelleme ekranı üzerinden mamul grupları için topluca birim katsayı hesaplama/güncelleme desteği sağlanmıştır. Üretim akış kontrol modülünden elde edilen üretim süreleri, reçetelerdeki üretim süreleri veya çizelgeleme tanımlarındaki üretim süreleri kullanılarak birim katsayı hesaplanabilir.


Kalite Kontrol

1-Kalite kontrol girişini daha basit ve hızlı hale getirebilmek için yeni ekran tasarımı. Ölçüm girişlerinin grid üzerinden yapılabilmesi desteklenmiştir.


B2B

1-B2B üzerinden SSO kullanıcını otomatik oluşturma ve B2B'ye erişim yetkisinin verilebilmesi ya da SSO'daki kullanıcının B2B'ye eşlenebilmesi desteklendi.

2-Cari Hareket Dökümü Raporu yenilenerek desteklendi.

3-Cari Detay Listesi Ekranı desteklendi.

4-Tahsilat Raporu (Dashboard) eklendi.

5-E-Posta gönderim yapısı değiştirilerek geliştirildi. (Sabit tanımlı tek şablon kullanımı yerine belli bir işlem tipi sırasında birden fazla e-posta şablonu ile gönderim yapılabilmesi desteklendi.)

6-Sipariş sepetinin otomatik oluşturulması desteklendi.

7-"B2B Ayarlar" ekranına erişim için yeni yetki tanımlaması yapıldı.

8-B2B sitesini kullanım dışı bırakabilme – Bakım Modu - desteklendi.

9-Sipariş süreci son adımı olan 'Sepet Onay' sekmesinde Teslimat Müşterisi ve Ek Alanların güncellenebilmesi desteklendi.

10-Satış sözleşmesi template altına taşındı. (Veritabanı yerine, C:\inetpub\wwwroot_ _B2B_AppData\Templates\sale_agreement.Html altında tutulmaktadır.)

11-ERP Ayarları | Parametre Performans çalışması yapıldı.

12-Sipariş Ayarları | Parametre Performans çalışması yapıldı.

13-Stok Arama | Parametre Performans çalışması yapıldı.

14-Stok Ayarları sekmesindeki paremetrelerin Performans çalışması yapıldı.

15-Minör hataların giderilmesi sağlandı, süreçlerde iyileştirmeler yapıldı.


Netsis Demirbaş

1-Değerleme ve Amortisman Raporu ile Aylık Amortisman Raporlarına "İtfa olan demirbaşlar basılsın" parametresi eklenmiştir. Parametre işaretlendiğinde rapora itfa olmuş demirbaş bilgileri de getirilmektedir.

2-Demirbaş Parametre Girişi ekranına "Demirbaş Faiz Tutarları Muhasebeye Aktarılsın" seçeneği eklendi bu seçenek işaretlenmediğinde faiz tutarının muhasebe aktarımı yapılmamaktadır.

eni Özellikler

Netsis Bordro

1-Bordro/Raporlar/İşçi Bildirimleri menüsü altına "Toplu İşe Giriş Bildirgesi", "Toplu İşten Ayrılış Bildirgesi" menüleri eklenmiştir. İlgili menüler ile toplu işe giriş / işten çıkış işlemleri için XML dosya oluşturulması desteklenmiştir.

2-Netsis 3 menü araç çubuğuna içinde bulunulan iş yeri, ay/yıl ve ay içi bilgileri eklenmiştir.




Netsis 9.0.3 Ekim 2016 Sürümüyle Gelen Yenilikler

Fatura

1-Yükleme emrinden fiş oluşturulurken fatura parametrelerindeki sıralamanın dikkate alınması sağlandı.
2-Yanıt Verilmemiş Ticari Faturaların Alış Faturası Oluşturma ve Eşleme ekranlarına gelmemesi desteklendi.
3-Risk limit oranının cari bazında tanımlanabilmesi desteklenmiştir. Cari bazında oranın, cari hesap kaydındaki kullanıcı tanımlı sahalardan 6.sayısal sahaya (KULL6N) yazılması gerekmektedir. FATURA\RISKLIMITORAN özel parametresi ile birlikte KULL6N alanında yazan oran kadar fazla tutarda sipariş girişi yapılabilecektir. KULL6N alanı boş ise özel parametrenin Değer alanındaki oran dikkate alınacaktır.

4-Eksi miktarlı e-fatura gönderimi desteklenmiştir. 

5-Yurtdışı tipli satış irsaliyelerinin cari harekete işlenmesi desteklendi. Satış fatura parametrelerinde "İrsaliye Cari Hesaba Geçsin" parametresi ile birlikte "FATURA/IRS_IHR_CARI_ISLE" özel parametresi tanımlanmalıdır.
 

Muhasebe

 1-Yevmiye fiş açıklamasına faturaların Netsis belge numarası yerine resmi belge numarası atılması sağlandı.

Dekont

1-Genel dekont kaydında birden fazla cari varsa, e-fatura eşleşmesi için cari seçiminin kullanıcı tarafından yapılması sağlandı.

2-Red yanıtı gelen ihracat faturası için ihracat iptali yapılabilmesi desteklenmiştir.


Dış Ticaret

1-İthalat masraf dekont kayıtlarında masraf faturası bilgileri grubuna sağ tıklandığında e-fatura işlemleri menüsü gelmesi sağlandı. E-Fatura işlemleri belge kaydedildikten sonra kullanılması gerekiyor.

Cari
1-Borç - alacak yaşlandırma icmali raporu alındığında rapora, cari hesap kayıtları > cari kartı 2 sekmesindeki vade günü alanı gelmesi sağlandı.
 

Genel
1-Modüllerden alınan raporlarda yazıcı seçeneklerindeki yazıcı ayarı yapılsın işaretliyken kağıt boyutunun varsayılan olarak A4 gelmesi sağlandı.

2-Pencerelerin başlık menüsüne döviz rehberi eklendi. Menü bardan döviz rehberi kaldırıldı.

3-Tüm modül ve programlar için pencere kapatıldığında pencere boyutu ve pozisyonunun kapandığı gibi açılması sağlandı. 

4-Entegrasyon kodları > Genel sekmesine "Fiş Basımı Yapılsın" seçeneği eklendi. Muhasebeye doğrudan aktarım yapıldığı durumlarda işaretlenebilen fiş basımı yapılsın, seçildiğinde Netsis modüllerinden yevmiye fişi oluşturulurken yevmiye fişi basılabilmesi sağlandı. Örneğin, satış faturası oluştururken toplamlarda tamama bastığımızda muhasebe fiş basımı alınabiliyor. 
5-Netsis masaüstüne sağ tık "Arka Plan Rengini Değiştir" yapıldığında arka plan renginin ön tanımla renkler arasından seçilebilmesi sağlandı. Bu sayede her kullanıcının arka plan rengini kişiselleştirebilmesi sağlandı.
6-Netsis uygulamalarında fareyi ekranın üstüne getirdiğimizde açılan menü çubuğu > genele "Yerleşimi Dışarı Al/Yükle" eklendi. Bu işlemler ile masaüstü dizilimi dışarı alınıp, istenildiğinde dışarıdan yükle ile geri yüklenebiliyor.

7-Menülere girilmemesine rağmen, açılmış modül pencerelerinin de açık pencerelerde görülmesi desteklendi.

8-Ortak İşlem Tipi menüsü ekstra menüsünden kaldırılıp ekran bazında desteklendi.

9-Açık sayfalar arası geçişin "CTRL + Sağ/Sol Ok" ile de yapılabilmesi desteklenmiştir. 

10-Ekranın bir sonraki açılışta, kullanıcının yaptığı son ayarlamaya göre açılması desteklenmiştir. Orjinal boyutuna geri dönmek için ise ekran CTRL'ye basılı halde açılmalıdır.

11-Genel Kısıtlar sekmesine "TL Tutarlar Basılmasın" seçeneği eklendi. Seçildiğinde rapora TL borç - alacak tutarlarının gelmemesi sağlandı.

12-Fatura Bazlı Vade Farkı Raporunda "Ortalama Vade Tarihi "alanı geciken ve gecikmeyen tüm hareketler için hesaplanması desteklendi.

13-Netsis masaüstü uygulamasının pencere şeklinde açılması sağlandı. Yeni setle birlikte Netsis pencere boyutunu değiştirebiliyor ve taşıyabiliyoruz, böylece diğer Windows pencereleriyle masaüstü penceresi yan yana koyulabiliyor.

Diğer

1-Müstahsil parametre girişine "Kesintide Aralık Kullanılsın" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlendiğinde istenilen aralıkta, istenilen oran şekli ve değeri ile kesinti uygulanabilmesi sağlandı. Borsa kesintisi için varsayılan olarak yasal olan değerler geliyor. Kesinti aralığı sadece borsa kesintisinde desteklendi.
2-İş akış onaylamada E-Posta,Görsel Dizayn ve Pdf Dosyası Olarak Dışarı Al seçenekleri işaretlenerek hazırlanan dizayn basımının mailde eklendi olarak gönderilmesi desteklendi.
3-Satıcıdan Gelen Karşılıksız Çek Dekontu menüsünde Cari Genel Açıklama için script tanımlama desteklenmiştir. 
4-Maliyet Muhasebesi modülü raporlar menüsü altına "Maliyet Muhasebesi Veri Kontrol Raporu" eklendi, maliyet muhasebesi çalıştırılmadan önce eksik, hatalı ve tutarsız verilerin raporlanması sağlandı.
 

Personel

1-Personelde "Ay/Yıl" ve "Ay İçi" bilgilerinin uygulama açılınca gelmesi sağlandı.


Sanayi

1-Ürün Konfigüratöründe "Ön Maliyet" hesaplanabilmesi sağlandı. Maliyet Hesapla" özelliğine, anlık bileşen maliyetlerine, yarımamul/mamul için maliyet muhasebesi üzerinden gider tutarları (Enerji, İşçilik, Amortisman vs..) da otomatik olarak eklenebiliyor.
2-Ürün Konfigüratörü'ne "Görsel Basım" desteği getirildi.
3-İş Emri ekranına sağ click "İş Emri Bağlantı Raporu" eklendi. Seçilen iş emrinin üretimi için gerekli bileşenleri tedarik edecek bağlantılı/öncül iş emirleri ve seçili iş emrinden gerçekleşen üretim bakiyelerini tüketecek bağlantılı/ardıl iş emirlerinin görsel olarak raporlanması sağlanmıştır. Raporun kullanımı için MRP modülündeki "sipariş bazında rezervasyon sistemi" parametresi işaretli olmalıdır ve iş emirleri, MRP üzerinden veya iş emri ekranındaki "reçeteden iş emri oluşturma" yöntemiyle açılmalıdır.
 

B2B (v3.0.3)

1-B2B sürecinde “yurtdışı sipariş” tipi desteklendi.

2-Çoklu Dil - İngilizce desteklendi. Mağaza ve Dil değerine göre Mail Şablonlarının okunması desteklendi. Mağaza bazlı varsayılan dil yapılandırılabilmesi desteklendi.

3-Ödeme metodu detaylarının (ödeme metodu ismi, banka, taksit, vade farkı, iskonto bilgileri) siparişlerle ilişkilendirilmesi sağlandı.

4-Yapı kredi Bankası | 3D OOS | desteklendi.

5-TEB Bankası| 3D OOS + 3D Pay | desteklendi.

6-B2B Excel aktarım şablonunun otomatik oluşturulması desteklendi.

7-Banka Ödeme seçeneklerinin kullanıcı grubu bazlı farklı gösterilebilmesi desteklendi.

8-Gönderilen tüm e-postaların parametrik olarak loglanmasının desteklendi.

9-Widget | Sql Grid + Advanced Sql Grid yapılarından diğer widgetlara parametre geçirilebilmesinin desteklendi.

10-Widget | Havale Bilgileri, Cari Temel Bilgi, Cari Risk bilgisi (Teminat), Vade Farkı Hesaplama, Google Map widget olarak desteklendi.

11-Onay sisteminde her onay işleminin özelleştirilebilmesi sağlandı.

12-Kredi kartı bilgi girişi ekranı görsel açıdan yenilendi, kullanışlılığı arttırıldı.

13-Admin sayfasına yardım bilgisi eklendi.

14-“Sepetim” ekranında "Sepeti Boşalt" butonu eklendi.

15-Stok kartında “Ölçü birimi güncellenebilsin/güncellenemesin” parametresi desteklendi.

16-Sipariş mailinde Ödeme günü - tarihi gösterilmesi desteklendi.

17-Koşul kodu, Şubeler, Kasa kodu, Bağlantı kodu, Döviz, TBLEVRAK rehberlerini view üzerinden çağırılması desteklendi.

18-“Ödemelerim” sayfasında ‘Ödeme Yapan Kullanıcı Adı’ bilgisinin de gösterilmesi sağlandı.

19-Sipariş onay bekleyen sekmesinde bulunan siparişlerden, üst seviye bir kullanıcı tarafından geri döndürülerek listeye gelenlerin anlaşılabilmesi sağlandı.



Netsis 9.0.2 Temmuz 2016 Sürümüyle Gelen Yenilikler

Fatura
1-Siparişte EPOSTA/KONUDACARIBASILSIN özel parametresi ile mailin konusuna cari ismi ile birlikte belge numarasının da yazılması desteklenmiştir.

2-"Sipariş Bağlantısız İrsaliye/Fatura Girişi Engellensin" parametresinin kullanıldığı durumlarda, 0 miktarlı sipariş bağlantısız irsaliye veya fatura girişi yapılabilmesi desteklenmiştir.

3-E-Arşiv faturaları için de E-Belge Görüntüleme işlemi desteklenmiştir.

4-"EARSIV", "YABANCIMUSTERI" özel parametresi tanımlandığında, ülke kodu TR olmayan cariler için e-arşiv faturası oluşturulduğunda e-arşiv faturada TCKN alanına "11111111111" atılması sağlandı.

5-Müşteri Siparişleri ve Satıcı Siparişleri ekranlarında Üst Bilgiler sekmesindeki sağ tıkta gelen "Kopyalama" işlemi için Merkezi Kimlik Yönetimi ekranına "Müşteri Siparişi Kopyalama" ve "Satıcı Siparişi Kopyalama" yetkileri eklenmiştir. Yetkisi olmayan kullanıcılarda kopyalama ekranının açılmaması sağlanmıştır.

6-E-Fatura, E-Arşiv ve Normal faturalar ve İrsaliyeler için ÖKC Bilgi girişi desteklendi. İhracat belgeleri hariç Toplamlar ekranından bilgi girişi yapılabilmektedir.

Banka

1-Banka\Havale Eft Basım işlemleri için Görsel Basım desteği getirildi.

2-Banka Modülünde(Banka Hesap Kayıtları Hariç) banka hesap kodu rehberine kilitli bankaların gelmemesi sağlandı.

3-Mt940 Entegrasyonu ve Kural Tanımlama ekranlarına " ilgi Amaçlı " kolonu eklendi.Bu alan işaretlendiği zaman ilgili satırlar için aktarım işlemi yapılmamaktadır.

4-Mt940 Entegrasyonu ekranında sağ tuşa "Seçilenleri Aktar" seçeneği eklendi. Gridde ctrl tuşu ile seçilen birden fazla kayıt bu seçenek ile aktarılabilmektedir.


Genel
1-Masaüstüne Uygulama / Web Adresi / Klasör Kısayolu Ekle seçenekleri eklendi.


Muhasebe
1-Klasik Yevmiye Fişi Raporunda Genel Kısıtlar sekmesine "Değişen Tarihte Sayfa Atlansın" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlendiğinde raporda basım alırken fiş tarihi değiştiğinde yeni sayfaya atlanılmaktadır.

2-Mizan ve Tarih Aralıklı Mizan Raporlarında Hesap Kodu aralığı alanını tab veya enter ile geçerken bir sonraki Hesap Kodu alanına kopyalanması sağlandı. Tarih aralıklı mizan raporunda ön sorgulama 1 sekmesine "Açılış Fişi Hariç Tutulsun" seçeneği eklendi. Bu seçenek seçildiğinde açılış tipli fişler rapora getirilmemektedir.

3-Dövizli Mizan'a "Kapanış fişleri hariç tutulsun" ve "Açılış fişleri hariç tutulsun" seçenekleri eklenmiştir.

4-Muavin raporunda ön sorgulama 2 sekmesine "Kaynak Belge Bilgileri Basılsın" seçeneği eklendi. İlgili seçenek seçildiğinde rapora yevmiye fişinde kaynak belge bilgilerindeki belge türü, belge no, belge tarihi ve ödeme türü alanları gelmektedir.

5-E-Defter Onaylama ekran açılışına "Mükellef ve düzenleyen bilgilerinizin güncel durumunu kontrol ediniz. Bilgileriniz güncel ise işleminize devam edebilirsiniz." uyarısı konulmuştur.

6-KDV beyanname parametresi ve basımı ekranında ekler kısmına "Kısmi tevkifat uygulaması kapsamındaki işlemlere ait bildirim" eklendi. Bu ekranda satış için tevkifatlı faturalar eklenebilir. Tev. Fat. Getir düğmesine tıklandığında grid'e tevkifatlı satış faturaları getirilebilir veya elle eklenebilir.

7-"MUHASEBE", "BFORMCARIKODKIRILIMYAPMA" özel parametresinin TC veya vergi numarası boş olan cariler için çalışmaması sağlandı.

8-İşletme Gelir Tablosu Raporuna "12. ayda Kapanış Fişleri Dahil Edilmesin" seçeneği eklendi.

9-Proje Kodu Girişi ekranına "İşletmelerde Ortak" seçeneği eklenmiştir. İşaretlendiğinde ilgili proje kodunun tüm işletmelerin şubelerinde gösterilmesi desteklenmiştir. "EDEFTER / SUBELERDE_ORTAK_SUBELI_EDEFTER" özel parametresi ile Mükellef ve Düzenleyen Bilgileri ekranındaki "E-Defter Şube Uygulaması Kullanılsın" parametresi işaretli iken oluşturulan e-defterlerin dosya adının "VKN-Yıl/Ay-Parça No-Şube Kodu" formatında oluşturulması desteklenmiştir. 


Dış Ticaret
1-Dosya İşlemlerinde Teklif, İrsaliye Ve Sipariş Sekmelerindeki gride İthalat/İhracat Tipi eklendi.

2-İthalat/İhracat Dosya İşlemlerinde gridde kapatılmış olan dosyaların satır rengi değişmesi sağlandı. Ek olarak gride kapalı durumunu gösteren sütun eklendi.


Borç Çekleri
1-Borç Çeklerinde Cari Hesaba Çek Cirosu ekranında seri no alanına daha önce girilmiş seri no girildiğinde Müşteri Çeklerindeki gibi uyarı gelmesi sağlandı.


Cari
1-Cari Hesap Kayıtları ekranının Cari Kart-1 sekmesine "E-Fatura Senaryosu Değiştirme (Temel/Ticari)" menüsü eklenmiştir. İlgili menüye sağ tık ile ulaşılabilmekte ve e-fatura mükellefi olan carinin temel/ticari senaryosunda değişiklik yapılabilmektedir.

2-Ödeme Emri Fişlerinin Seçenekli Aktarma ile ayrı ayrı oluşması desteklendi.  Ödeme Emri Oluşturma ekranına Referans Kodu alanı eklenmiştir. İlgili alana yazılan değer otomatik olarak Ödeme Emri Onaylama ekranındaki referans kodu alanına gelmektedir.


Personel

1-Banka için disket dosyası oluşturmada banka tipi olarak "İş Bankası (Excel)" seçildiğinde, oluşan excel güncel dosya deseninde oluşması sağlandı.

2-Muhasebe Özel Kod Girişi ekranına "Cari Açıklama" sahası eklenmiştir. Entegrasyon sonucunda oluşan cari hareket açıklaması bu sahaya yazılan açıklamaya göre değişmektedir. Eğer boş bırakılır ise cari hareket açıklamasına yevmiye açıklaması gelmeye devam edecektir.

3-Personel şirket kopyalama ekranına "Yeni şirketin durumu aktif olsun" seçeneği eklendi. İşaretlendiğinde oluşan şirketin durumu aktif gelmesi desteklendi.


Stok
1-Güncel fiyat listesi raporuna "Fiyatlar fiyat birimi üzerinden getirilsin" parametresi eklenmiştir. Parametre işaretli olduğunda raporda fiyat biriminde seçili olan ölçü birimi ve fiyat listesine girilen fiyatlar listelenmektedir. İşaretlenmediğinde ise fiyatlar birinci ölçü birimine göre hesaplanarak rapora getirilmektedir.

2-Lokal Depo Bakiye Listesi Raporunda Genel Kısıtlar sekmesine "Şubeler Dahil" seçeneği eklendi.

3-Fifoya Göre Durma Günü Raporunda Genel Kısıtlar Sekmesine "Depolar Arası Transfer Hareketleri Dahil Edilsin" seçeneği eklendi.

Rapor
1-Müşteri 12 Aylık Satış raporuna 2. ölçü birimine göre satış miktarı sahaları eklenmiştir. Örneğin, Ocak ayı için rapora "Ocak Sat. Mik. Br-2" sahası eklenmelidir.


B2B (v3.0.2)
1-B2B | NetOpenX REST servisi ile çalışabilmesi desteklendi. (Ayarlar > ERP Ayarları altından Netsis Versiyonu olarak REST seçimi yapılarak değişim yapılabilir)

2-B2B | Netsis 3 (9.00) seti ile çalışabilmesi desteklendi.

3-Raporların grid halinde dökülmesi desteklendi. (Yeni gelen 'Dinamik Rapor' widgetı yeni bir sayfaya eklenebilir ve ardından uyarlanarak istenilen raporun sayfaya basılması ya da indirilmesi sağlanabilir.)

4-Sipariş kalemlerinde (satır bazlı) 'Teslim Tarihi' ve 3 adet 'Tarih (DateTime) ek alanı' desteklendi.

5-Ürün detay ekranında geliştirmeler yapıldı. Buradaki bilgiler widgetlara (Ürün Temel Bilgi, Resim, Alternatif stok, Dökümanlar, Özellikler) dönüştürülerek, sayfa tasarımı üzerinde yer değişikliği esnekliği desteklendi.

6-Ürün detay ekranında 'Ürün Thumbnail Resim (zoom)' gösterimi widget olarak desteklendi.

7-Gömülü Video (Embedded Video) widgetı desteklendi. Bu widgetın parametrik olarak istenilen farklı bir videoyu gösterebilmesi sağlandı.
(Ör: Ürün detay ekranında stok koduna göre farklı bir video gösterilebilmektedir.)

8-Havale seçimi desteklendi.
(Özel Ödeme seçenekleri altından tanımlanabilmektedir.)

9-PRT_BASKETITEMFLEXDETAIL tablosuna ek alanlar eklendi. (Esnek – Asortili ürünler için)

10-Asortili/Esnek ürünler için yapılandırma kodu bazında farklı fiyat desteklendi. (PRT_BASKETITEMFLEXDETAIL>PRICE kolonu uyarlandığında, bu bilgiler sepete yansır.)

11-Widgetlar için yer sabitleme özelliği sağlandı.
(Ayarlar > Portal Ayarları > Tema Ayarları > 'Kullanıcı bazlı arayüz değiştirebilme özelliği aktif edilsin?' parametresi)

12-Kalem bazlı kademeli iskontoların (İskonto 1-6) desteklendi.

13-İade talep detay yazdırma modu geliştirilerek pop up modundan yeni sayfa moduna geçirildi.

14-Ölçü birimi güncellenebilsin/güncellenemesin parametresi eklendi.
(2. ya da 3. Ölçü birimini varsayılan kullanılması yanında değiştirilememesi desteklendi.)

15-İskonto1 alanının sipariş mailinde yüzde ya da tutar olduğu bilgisinin gösterilebilmesi desteklendi.

16-Ürün arama yapısının seçili olan kategoride yapması parametrik olarak desteklendi. (PRT_CONFIG içerisine (GROUP, KEY, VALUE) - (inventory_search, merge_category_searchText, true) tanımlanmalı)


Sanayi

1-Tahminleme, Ana Üretim Planlama, Kapasite Planlama ve Çizelgeleme için esnek yapılandırma desteği.

2-Kapasite planlamada çizelgeleme tarafında tanımlanabilen tüm makine tiplerinin desteği

3-Mamul rezervasyonu iptali ekranına "müşteri siparişi miktarından fazla rezervasyonu olan kayıtlar getirilsin" şeklinde bir kısıt eklendi.

4-Reçete listesi raporunda alternatif reçetelerin raporlanabilmesi desteklendi.



Netsis 9.0.1 Mayıs 2016 Sürümüyle Gelen Yenilikler

Fatura

1-FATURA \ OTOALISFATNO özel parametresi ile e-fatura carileri için alış faturası kaydı sırasında tarih alanı çıkışında resmi fatura numarasının otomatik doldurulması desteklendi.

2-FATURA \ EFATALISUYARI özel parametresi ile alış faturası girişinde gelen "E-fatura carisi için belge oluşturmaktasınız." uyarısının gelmemesi sağlanmıştır.

3-Faturada Ara Toplam tutarına ÖTV değerinin eklenmesi desteklendi.

4-İrsaliye rehberine, irsaliyenin bağlı olduğu fatura numarasını gösteren alan eklendi.

5-FATURA \ RISKLIMITORAN özel parametresi tanımlandığında DEGER alanına yazılan oran yüzdesi kadar fazla tutarda sipariş kaydı yapılabilmesi desteklenmiştir.

6-FATURA \ ZRAPORACIK özel parametresi tanımlandığında Açık Fatura seçildiğinde de Z Raporu seçeneğinin işaretlenebilmesi desteklenmiştir.


e-Fatura / e-Arşiv

1-Yeni eklenen EARSIV \ FATURAYURTDISI özel parametresi tanımlı iken Dış Ticaret lisansı olsa bile Toplu E-Arşiv Oluşturma ekranında "Yurtdışı Faturalar Getirilsin" seçeneği işaretlendiğinde fatura modülünden İhr/İth tipli faturalar listelenmekte,

2-Bu özel parametre tanımlanmadığında ise dış ticaret modülünden İhr/İth tipli faturalar listelenmektedir.

3-E-Fatura içerisinden dekont oluşturulurken gride referans kodu sütunu eklendi.

4-Gönderilen e-arşiv faturasının daha durumu belli olmadan silinebilmesi engellenmiştir.

5-İptal edilen e-arşiv faturasının basımının yapılması engellenmiştir.


Muhasebe

1-Yevmiye fişi bakiye verdiği zaman "Fiş Basımı" seçeneğinin pasif gelmesi desteklendi.

2-Manuel olarak yansıtma fişi girildiğinde fişin kapanış fişi olarak mali tablolarda dikkate alınabilmesi desteklendi,Manuel olarak yansıtma fişi girildiğinde fiş tipi kapanış olarak kullanılmak istendiğinde Yevmiye fişinde satırdaki açıklama3 alanına YANFIS yazılmalıdır.



Entegrasyon

1-Entegrasyon kodlarına e-defter fatura aktarım parametreleri eklendi. E-Defter lisansı varsa ekranda görünüyor. Muhasebeye doğrudan aktarım parametresi işaretliyse aktif oluyor. Gerekli ayarlar yapıldığında muhasebeleşmiş faturaları belirtilen gün aralığında ve belge sayısında muhasebeye atılabilmesi desteklendi.


Dış Ticaret 

1-Dış Ticaret Parçalı ithalat kapatmanın serili ürünler için de yapılabilmesi desteklendi.


Banka

1-Banka Kesinti Tanımlamaları ekranına eklenen "Kesinti Kullanımı" alanındaki "Brüt" / "Net" seçenekleri ile kesintinin ayrı bir işlem olarak hesaba geçmesi ya da tutardan düşmesi parametrik hale getirilmiştir.


Dekont

1-Dekont / Genel Gider Cari Hesap Fatura Kaydı ekranına sağ tık "Cari Kartı İzleme" menüsü eklenmiştir.

2-Genel Gider Cari Hesap Fatura Kaydı\Gider Kalemleri ekranına "Plasiyer Kodu" alanı eklenmiştir.


Kasa

1-Kasa kayıtları ekranında gride proje kodu sütunu eklendi.


Cari

1-Cari\Ödeme Emirleri Onaylama ekranına " Referans Kodu" alanı eklenmiştir.

2-Yeni eklenen KOSUL \ FIYATGRUPSTOK özel parametresi tanımlanarak detay koşul kayıtlarında fiyat grubu seçildiği zaman stok kodu da girilebilmesi desteklendi.

3-Ödeme Emri Oluşturma / Ödeme Emirleri Onaylama ekranında 'Açıklama' alanına yazılan değerin Akbank için oluşturulan xml de gösterilmesi desteklendi.


Stok

1-Genel Stok İcmali raporuna Yazıcı Seçenekleri sekmesi eklenmiştir.

2-Stok hareket kayıtları ekranında dinamik depo bağlantılı tüm hareket kayıtları için sağ tıkta "Dinamik Depo Yerleştirme/Toplama İptali" işlemi desteklenmiştir.


Personel

1-Personel Bordro paketinde Kanun 6645 Madde 28 SGK İşveren Terkini desteklenmiştir Personel Sabit Bilgileri / Terkin Bilgileri ekranına eklenen "Kanun 6645 Madde 28 SGK İşveren Terkini"alanı işaretlendiğinde ;

Sgk İşveren oranından Madde 24 Terkin uygulamasına ait %5 lik indirim düşüldükten sonra kalan işveren oranının Asgari ücret üzerinden hesaplanan tutarı 6645 terkin olarak hesaplanır.
İlgili terkin Yatay Bordro, Personel Puantaj Raporu, Yıllık Kümüle Rapor,Dizayn ve Entegrasyon bölümlerine eklenmiştir.

2-Personel\Çalışma Belgesi raporunda ön sorgulama ekranında sicil rehberinde geçmiş aylarda işten çıkan personellerinde gelmesi desteklendi.

3-Personel\Bordro\Kartoteks Bilgileri>Karşılaştırmalı raporda, genel kısıtlarda karşılaştırılacak bilgi alanına "19-Asgari Geçim İndirimi" eklendi.

4-Personel\Şirket kümülasyonu yapılsın parametresi işaretlenmediğinde şirket aralığında belirtilen her bir şirket için ayrı e-bildirge alınması ve SGK'ya gönderilmesi desteklenmiştir.


Demirbaş

1-Demirbaş / Kayıt / Şirket Genel Bilgileri ekranına "Ticaret Sicil No" ve "Şirket Mersis No" alanları eklendi.

2-Değerleme ve amortisman raporu'nda, "İçinde bulunulan şirket için rapor alınsın" parametresi işaretli değilken rapor alındığında, rapora "Ticaret Sicil No" ve "Şirket Mersis No" sütunlarının gelmesi sağlandı.


Sanayi

1-İleri üretim planlama uygulamasında MRP'nin oluşturmuş olduğu satın alma planının kontrol edilmesi parametrik olarak desteklendi. Böylece bileşenleri henüz satın alıma sonucu teslim edilmemiş işlerin çizelgeleme sırasında erken tarihlere planlanması engellenecektir.

2-İleri üretim planlama uygulamasında üretim sahasında bir arada yapılabilecek ve\veya yapılamayacak işlerin tanımlanabilmesi amacıyla kural tanımlama desteği getirildi.

3-Çizelgeleme planını ve ÜAK kayıtlarını karşılaştırabilmek amacıyla ileri üretim planlama raporlarına "Çizelgeleme Sonucu – ÜAK karşılaştırma raporu" eklendi.

4-İleri üretim planlama uygulamasında müşteri siparişine rezerve edilen ürün bakiyelerinin ve iş emirlerinin dikkate alınması parametrik olarak desteklendi.

5-Serbest üretim sonu kaydı sırasında çıkış yapan bileşenler için asgari limit kontrolü parametrik olarak desteklendi.

6-NetOpenX MRP nesnesinde kapasite kullanımlarının dikkate alınması desteklendi.


Diğer

1-Dizaynda basım logu tutulduğu durumlarda Basılmış Fatura belgelerinin silinebilmesi engellenmiştir. Belgenin silinebilmesi için kullanıcının FATURA \ BASILMISEVRAKIZIN özel parametresinde tanımlı kullanıcılardan biri olması gerekmektedir.

2-Sene Sonu Devir işleminde E-Posta Başlık Bilgilerinin'de aktarılması sağlandı.

3-Müstahsil makbuzu basımında görsel dizayn desteklendi. Görsel dizayn datası olarak DZNMUSTAHSI seçilmelidir.

4-Müstahsil faturası makbuz girişinde, müstahsil makbuz girişi sekmesinde sağ tık yaptığımızda açılan menüye numara değiştirme eklendi.

5-Outlook kullanan kullanıcılarda yeni eklenen EPOSTA \ USEOUTLOOK özel parametresi kullanıldığında programdan E- posta gönderim işleminde From alanının Sso da tanımlanan mail adresinden değil ilgili makinadaki outlook kullanıcısının mail adresi üzerinden gönderilebilmesi desteklendi.



Netsis 9.0 Mart 2016 Sürümüyle Gelen Yenilikler

Genel

1-Netsis ERP ürün ailesinin 3. Boyuta taşınmış yeni arayüz ve işlevleriyle karşımıza çıkan yeni yüzü Netsis 3 tamamlandı. Detay bilgi


Fatura

1-Satış Parametreleri\Fatura Ek1 ekranına "Z Raporu Uygulaması" parametresi eklendi. Bu parametre ile Satış Faturasına gelen "Z Raporu" alanı işaretlendiğinde, faturaların E defter hazırlık işlemi sonucunda Belge Türü alanının " Z Raporu" olarak gelmesi desteklendi. Z- Raporu kapsamında entegrasyona atılan kayıtlarda Belge Numarası ve Belge Tipi sahalarının doldurulması desteklendi.

2-Alış Faturası kaydı yapılırken Resmi No alanı boş geçildiği zaman kalem bilgilerine geçmeden uyarı vermesi desteklendi.

3-Fatura modülünde Fatura/İrsaliye İcmali raporuna Vergi Kimlik No/TC Kimlik No sütunu eklendi.

4-Fatura Alış Parametrelerine İthalat sekmesi eklendi. Böylece alış için Tec.Ter Hesapları Kullanılsın Uygulaması desteklenmiştir.

5-Faturada kdv'nin sıfır olması yada bedelsiz fatura olması durumunda 351 / İstisna Olmayan Muafiyet kodunun otomatik atılması desteklendi. İlgili kontrol, fatura kalemler sekmesinden toplamlar sekmesine geçişte yapılmaktadır. Toplamlar sayfası açıldığında İstisna Olmayan Muafiyet yazdığı görülmektedir. İstenirse farklı bir kod atanabilmektedir.

6-Fatura girerken toplamlar alanından kaydedilmemiş faturanın üst bilgilerinden sağ klikle basım yapılması engellendi. Faturayı kapatıp tamamlanmamış belgeyi tekrar açtığımızda da basım yapılması istenmiyorsa FATURA\ONAYLIBASIM özel parametresi kullanılabilir.

7-Fatura ve Talep/Teklif üst bilgiler alanına Açıklama-15 ve Açıklama-16 sahaları eklenmiştir.

8-Fatura\Üst Bilgiler sekmesinde Cari Bilgileri alanına Adres, İlçe, İl, Vergi Dairesi, Vergi Numarası, TC Kimlik Numarası alanları eklenmiştir.

9-Fatura\Fatura Üst Bilgiler Teslim Cari Tanımlamalarına E-Posta ve T.C. Kimlik Numarası alanları eklendi.


Fatura / e-Arşiv

1-E-Arsiv desteklendi. Detay Bilgi

2-Efatura xml'i içerisindeki InvoiceLine/TaxTotal/TaxSubtotal/TaxableAmount sahasına Mal bedeli + ÖTV tutarının getirilmesi desteklenmiştir.

3-E-Fatura ve E-Arşiv basımlarının log kaydının alınması desteklendi. Efatura parametrelerine "E-Fatura basımları loglansın" parametresi eklendi. Parametre işaretlendiğinde EFATURA / DIZAYNBASIMLOGAKAYDET / 1 özel parametresi otomatik olarak tanımlanmaktadır ve bütün şirketlerde geçerli olmaktadır. Log kayıtları Dizayn modülü / Raporlar / Basım Log Raporundan raporlanabilmektedir. Rapor ön sorgusuna dizayn tipi olarak E-fatura kısıt seçeneği eklenmiştir.

4-Toplu E-Fatura Basımı ekranına "Tarih Kısıt Türü" alanı eklendi. Böylece gridde Kayıt Tarihine göre yada Fatura Tarihine göre sıralama yapılabilmesi desteklendi.

5-Toplu Efatura Oluşturma Ön Sorgulama ekranına "Belgedeki Eklentiler Dahil Edilsin" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlendiğinde faturaya daha önceden eklenen eklentiler E fatura görüntüleme ekranında "Ekli Dosyaları Göster" seçeneği ile görüntülenebilmektedir.

6-E-Fatura Görüntüleme ekranına "Fatura Aktar" butonu eklenmiştir. Böylece E-Fatura görüntüleme programlarında görüntülenebilmesi için zarf içerisindeki faturanın xml olarak dışarıya aktarılabilmesi desteklenmiştir.

7-Fatura\Toplu e-Fatura Oluşturma Ön Sorgulama ekranına "Belgedeki Eklentiler Dahil Edilsin" seçeneği eklendi.

8-Bu seçenek işaretlendiğinde faturaya daha önceden eklenen eklentiler e-Fatura görüntüleme ekranında "Ekli Dosyaları Göster" seçeneği ile görüntülenebilmektedir.

9-Fatura\Satış irsaliyesinde ihracat tipi İhraç Kayıt'tan farklı olan belgeler için Toplamlar sekmesine "Özel Matrah/İstisna Tip Atama" seçeneği eklenmiştir. İhraç kayıtlı belgelerde bu seçeneğin gelmesi için ise EFATURA / IHRACKAYITLIOZELKOD özel parametresi tanımlanmalıdır.

10-Fatura\E-Fatura İşlemleri nde Admin kullanıcı için Zarf durum kontrolü olmadan Zarf silme işleminin yapılabilmesi desteklendi. Tüm zarflar için Zarf bazında sorgulama ekranında sağ tıkta Zarf Sil menüsü gelmektedir.

11-Fatura\E-Fatura İşlemleri Taslak oluşturma sırasında eğer ödeme şekli uygun değil ise, "internetSatisBilgi/odemeSekli değerini içeren AdditionalDocumentReference bilgisi altındaki DocumentType degeri KREDIKARTI/BANKAKARTI, EFT/HAVALE, KAPIDAODEME, ODEMEARACISI, DIGER den biri olmalıdır" uyarısının getirilmesi ve taslak oluşturulmasının engellenmesi desteklenmiştir.

12-Fatura\E-Fatura carisine alış faturası girişinde yazılan resmi fatura numarası eşlenmeyi bekleyen e-faturalardan biri ile uyuşuyorsa E-Fatura Listesi ekranının açılmaması ve otomatik eşleme yapması sağlanmıştır. Resmi fatura numarası alanının boş bırakılması ya da uyuşmayan bir numara yazılması durumunda ise E-Fatura Listesi ekranı açılmaktadır.

13-Fatura\E-Fatura İşlemleri Zarf Bazında ekranında Şube Değişikliğinin CTRL ile tek tek ya da SHIFT ile aralıklı çoklu seçim yapılarak toplu şube kodu değişikliği işlemi desteklenmiştir.

14-Fatura\E-Fatura İşlemleri Gelen Kutusu Fatura Bazında kısmında CTRL ile tek tek ya da SHIFT ile aralıklı çoklu seçim işlemi ile toplu kontrol durumu girilebilmesi desteklenmiştir.

15-Fatura\E-Fatura İşlemleri Toplu E-Fatura Oluşturma ekranının Faturalar ve Taslaklar sekmelerine "Güncelle" butonu eklenmiştir, böylece taslak oluşturma işleminden sonra ekrandan çıkılmadan taslak oluşturulmayan faturalar izlenebilmektedir.

16-Fatura\E-Fatura İşlemleri Toplu E-Fatura Basım ekranına kaç adet faturanın basılacağına dair uyarı getirilmesi desteklenmiştir.

17-Fatura\Toplu E-Arşiv Oluşturma ekranına "Gönderici Bilgileri Teslim Cariden Alınsın" seçeneği eklendi.

18-Fatura\E-Arşiv İşlemleri Toplu E-Arşiv oluşturma ekranına "Oluşacak Belgenin Gönderim Şekli E-posta Olsun" seçeneği eklendi. Bu seçenek ile E-Arşiv belgesi oluşturulduğunda xml içerisindeki gönderim şekli yani Document Type alanı "ELEKTRONİK" olarak, seçenek işaretlenmediğinde ilgili alan KAĞIT olarak oluşmaktadır.

19-Fatura\E-Arşiv belgelerinde İstisna/Özel Matrah/Tevkifat Kodları desteklendi.

20-Fatura\E-Arşiv İşlemleri Toplu-Earşiv oluşturma ekranına "Yurt Dışı Faturalar Getirilsin" ve "Yurt İçi Faturalar Getirilsin" seçenekleri eklendi. Yurt Dışı Faturalar Getirilsin seçeneği işaretlendiği zaman tüm Tipi İthalat/İharacat olarak seçilen E -Arşiv Faturaları getirilmektedir

21-Fatura\E-Arşiv İnternet Faturası Desteği getirildi.


Muhasebe

1-Muhasebe\Raporlar\Fiş listelerinin "Genel Kısıtlar-1" sekmesine "Kaynak belge bilgileri basılsın" parametresi eklenmiştir. Parametre işaretlendiğinde açıklama alanlarının altına belge bilgileri basılmaktadır.

2-Yevmiye defteri kaynak belge bilgileri alanına ödeme türü de eklenmiştir. Kaynak belge bilgileri alan genişliği 33 karakterdir. Alan uzunluğundan dolayı ödeme türünün görünmemesi durumunda yevmiye defteri açıklama sahasına bir değer girilmelidir.

3-Muhasebe\Yansıtma Fişi Oluşturma ekranında verilen proje koduna göre ayrı fiş oluşturması desteklendi.

4-Muhasebe\Yevmiye Fiş Girişine Açıklama 3 sahası eklendi kullanıcı bilgisi Açıklama3 sahasında tutulmaktadır.

5-Muhasebe\Enflasyon Düzeltme ekranında Proje Kodunun sorulması desteklendi

6-Muhasebe\Kdv2 Beyannamesi\ Kdv Kesintisi Yapılanlara Ait Bildirim ekranına "Tev.Fat Getir" butonu eklendi böylece faturalardan tevkifat bilgilerinin getirilmesi desteklendi.

7-Muhasebe\Dövizli Mizan Ön sorgulama-2 alanındaki sahalara sayısal ve alfasayısal alanlar eklenmiştir.

8-Muhasebe\Yevmiye Detay Değişikliği ekranına Kullanıcı No kısıtı eklenmiştir.

9-Muhasebe\Muhtasar Beyannamesindeki çalıştırılan kişi sayısı alanına Gelir Vergisi Muaf/İstisna ve SGK Muaf/İstisna alanları eklenmiştir.

10-Muhasebe\İşletme Bilançosu ve İşletme Gelir tablosu raporlarına, hesap adlarını Türkçe veya diğer olarak alma seçeneği eklendi.

11-Muhasebe>Raporlar>Kanuni Defter Basımı>Geçici Vergi Beyannamesinde beyanname sekmesinde "E-Beyanname" düğmesi ile XML oluşturulması sağlandı.


Defter

1-e-Defter uygulaması ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Mart 2016'da yayınladığı uygulama kılavuzundaki düzenlemeler ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın onay almış yazılım firmalarının e- defter uygulamalarına eklenmesini istediği ilave özellikler/kontroller Netsis e-defter uygulamasında desteklenmiştir. Detaylı Bilgi

2-E-Defter Hazırlık ekranında belge tipi bazında hazırlık çalıştırılabilmesi desteklendi.

3-E-defter onaylama işleminden sonra oluşan xml dosyasında enteredBy kısmına muhasebe fişini kaydeden kullanıcının SSO'daki Ad Soyad bilgisi dolu ise o, boş ise TBLKULLANP tablosundaki ISIM_SOYAD bilgisi getirilmesi desteklenmiştir. Eğer hem SSO hem TBLKULLANP'deki isim alanları boş ise NETSIS olarak yazmaktadır.

4-Muhasebede ilgili ay için E- Defter onaylama yapıldıktan sonra o ay için E- Defter hazırlık yapılamaması desteklendi.

5-Muhasebe\E-Defter hazırlık ekranına "Mevcut Belge Bilgileri Yeniden Oluşturulsun" parametresi eklenmiştir.

6-Bu parametre işaretli iken E-Defter Hazırlık çalıştırıldığında mevcut belge bilgileri yeniden oluşturulur. İşaretlenmemesi durumunda ise sadece belge bilgileri hiç oluşmamış fişlerin belge bilgilerinin oluşmasını sağlar. Mevcut belge bilgilerinin değişmemesi için parametrenin işaretlenmemesi gerekmektedir.

7-EDEFTER/CEK_VADE_TARIHI_KULLANILSIN Özel parametresi tanımlandığında çek kayıtları için e-defter belge tarihinin çek vade tarihi olarak gösterilmesi desteklendi.

8-Edefter dosyalarının E-Defter Onaylama ekranına eklenen "Dosya Yükle" butonu aracılığı ile içeri alınması desteklenmiştir.

9-Muhasebe\E –Defter Berat dosyalarının yüklenmesi sırasında şematron kontrolleri yapılarak hata varsa yükleme işlemi yapılmadan kullanıcıya hataların gösterilmesi için düzenleme yapıldı.


Dış Ticaret

1-Dış Ticaret\İthalat kapatma ekranına kur alanı eklenmiştir.

2-Dış Ticaret\Siparişlerim sekmesine Proje Kodu alanı eklendi.

3-Dış Ticaret\Dosya İşlemleri\Siparişlerim ekranında Kısıt alanına "Teslim Cari Aralığı " eklendi.

4-Dış Ticaret modülünde İhracat ve İthalat Kapatma işlemleri için Cari Muhasebe Açıklama Kayıtları desteklenmiştir. İhracat Kapatma için 48 nolu modül, 42 nolu program kullanılmalıdır. İthalat Kapatma ise Dekont modülünün tanımlamalarını almaktadır. İthalat kapatma açıklaması için 11 nolu modül, 21 nolu program kullanılmalıdır.

5-Dış Ticaret\İthalat / İhracat Parametreleri ekranına "Masraf Dekont Kayıtları Kümüle Edilsin" parametresi eklendi. Bu parametre işaretli olduğunda cari kodu, vade tarihi, döviz tipi, referans kodu, proje kodu, belge türü aynı olan cari hareket kayıtları kümüle edilmektedir. Dekont ve cari hareket kayıtlarına kümüle olarak atılmaktadır.

6-Dış Ticaret\İthalat/İhracat dosya işlemlerinde, siparişler sekmesinde, sipariş kalemlerinin teslim tarihlerinin görülmesi sağlandı.

7-Dış Ticaret\İthalat ve İhracat dosya işlemlerine siparişler sekmesi kısıtlarına "Teslim Tarihi Aralığı" ve "Kalemler Teslim Tarihine Göre Sıralansın" seçeneği eklendi.

8-Teslim tarihi aralığı, sipariş kalemlerinin teslim tarihlerini filtreliyor. Sipariş kalemleri belirtilen tarihler arasındaysa ekrana geliyor.

Kalemler teslim tarihine göre sıralansın seçeneği işaretlenirse ekrana gelen kalemler eskiden yeniye göre sıralanıyor.

9-Dış Ticaret\Masraf Tip Tanımları ekranına işletme ve şube kodu alanları eklenmiştir.


Banka

1-Banka\MT-940 Entegrasyonunda dövizli aktarım yapılabilmesi desteklendi.

2-Banka\MT- 940 Entegrasyonu ekranına Genel dekont kaydı aktarımı yapıldığında dekonttaki ek açıklama alanlarının girilebileceği sahalar eklendi.

3-Banka\MT-940 Entegrasyonuna Belge Tipi "Kasa Kayıt" seçeneği eklendi.

4-Banka\MT-940 Entegrasyonunda VRM, CCP, COC, DDB,INT,TAX işlem kodları desteklendi.

5-Banka\Mt-940 Entegrasyonu ekranında ctrl tuşu ile beraber tıklanarak seçilen satırların sağ tuşa eklenen "Seçilen Hareketler Aktarıldı Durumuna Getirilsin" seçeneği ile Aktarıldı olarak durumlarının toplu olarak değiştirilmesi desteklendi.

6-Banka Modülü\Genel Parametreler ekranına "Mt940 dosyasındaki hareket açıklaması belge açıklamasına aktarılsın" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlendiğinde Mt940 dosyasındaki açıklama sahasındaki alan Mt940 entegrasyonu sonucu oluşan hareket kayıtlarına aktarılmaktadır. (Cari hareket açıklaması, Banka Hareket açıklaması,Yevmiye Fişi açıklaması vb)

7-Banka Hesap Kayıtları ekranına "Son Faiz Kaydı İptali" seçeneği eklendi. İlgili faiz kaydının silinebilmesi için kendisinden sonra bir hareket kaydı olmamalıdır.

8-Banka\Kredi kartı tahsilat kayıtları ekranına "Tümünü Onayla" ve "Tüm Onayı Kaldır" seçenekleri eklendi.

9-Banka\Uzun Vadeli / Taksitli Kredi Hesapları Faiz Raporuna "Ana Para Tutarı (Kalan)" ve "Ana

10-Para Döviz Tutarı (Kalan)" alanları eklendi. Bu alan Son Değer-(Ödenen Taksit Tutarı+Bsmv Tutarı+Kkdf Tutarı) şeklinde hesaplanmaktadır.

11-Banka\Kredi Kartı Tahsilat Kayıtları ekranına "Açıklama" alanı eklenmiştir. Bu alanda mevcut açıklamalar görüntülenmekte ve bu açıklamalar istenirse değiştirilebilmektedir.


Dekont

1-Dekont kopyalama işlemi yaparken sorgulama ekranına "Eski açıklama bilgileri yeni dekonta taşınsın" parametresi eklendi.

2-Parametre işaretlendiğinde eski açıklama, oluşacak yeni dekontun açıklamasına kopyalanıyor.

3-Dekont\Detay Değişikliği Ekranında Proje Kodu desteklendi.

4-Genel Dekont Kaydı sağ tuş Dekont Kopyalama ekranına "Eski Açıklama", "Yeni Açıklama", "Eski Açıklama Bilgileri Yeni Dekonta Taşınsın" alanları eklendi.

5-Dekont\Genel Gider Cari Hesap Fatura Kaydı ekranı sağ tık menüsüne" E-Fatura İşlemleri " eklenmiştir.


Kasa

1-Kasa Hızlı Tahsilat Kayıtları ekranına "Basım " seçeneği eklendi. Bu seçenek ile Kasa basımı için Görsel Dizayn yapılıp basılabilmesi desteklendi.

2-Kasa raporuna Belge Türü sahası eklenmiştir.

3-Müşteri Senetleri\Parçalı senet ödemesi yapıldığında her bir senet tahsilatı için ödeme iptalinin ayrı ayrı yapılması desteklenmiştir. Kasada senet ödemesinin üzerinde sağ tık ile gelen Ödeme İptali işlemi kullanılarak ilgili ödeme tutarı için düzeltme kaydı yapılabilir.

4-Kasa modülü Kasa kayıtlarının cari sekmesine referans kodu alanı eklenmiştir.


Cari

1-Cari modülündeki tüm raporların kısıt sekmesine TC Kimlik No alanı eklenmiştir.

2-Cari\Mektup alanlarına "İlk Tarih" ve "Sınır Tarihi" alanları eklenmiştir.

3-Cari\Genel borç/alacak dökümü raporuna vergi numarası sütunu eklendi.

4-Cari\Borç/Alacak yaşlandırma listesi raporunun en altına rapordaki tüm carilerin toplam faiz tutarı eklendi.

5-Cari\Cari Hareket Dökümüne Toplam ve Genel Toplam alanları eklenmiştir. Toplam alanında dönem hareketleri tutarı, Genel Toplam alanında ise dönem hareketleri tutarı ile devreden tutar toplamı gösterilmektedir.


Personel

1-Personel\Asgari Ücret Teşviki ile gelen yenilikler desteklendi.

2-Personel Sabit Bilgileri ekranına "Sig Gir Tarihi" ve "Emeklilik Tarihi" alanları; Kıdem\Ihbar Tazminatları menüsüne "Tfrs Kıdem Yükü Raporu" eklendi.

3-Personel\Banka için disket dosyası oluşturma ekranına banka tipi olarak Vakıfbank(Excel) eklendi.

4-Personel\Bordro/İşlemler/Sabit İşlemler sekmesi altına "KYKM Kopyalama" ekranı eklenmiştir. Bu ekran ile aynı ya da farklı şirketler arası KYKM kopyalama işlemleri yapılabilmektedir.

5-Personel\Yatay bordro genel kısıtlar sekmesine "İşyeri çalışan bil. basılsın" işaretlendiğinde, gelen rapora Asgari Ücretli Kadın, Asgari Ücretli Erkek, Asgari Ücretli Engelli, Diğer Ücretli Kadın, Diğer Ücretli Erkek, Diğer Ücretli Engelli, Gelir Vergisi/SGK Muaf Kadın, Gelir Vergisi/SGK Muaf Erkek, Gelir Vergisi/SGK Muaf Engelli alanları gelmesi eklendi.

6-Personel\Personel işe giriş, personel işten çıkış ve yeni personel kaydı işlemlerinde e-posta uygulaması açıkken gelen e-posta'ya "T.C. No", "Doğum Tarihi" ve "Ünvan" alanları eklendi.

7-Personel\Çalışma Belgesi raporuna, "İşten Ayrılış Neden"i ve "Kümülatif Vergi Matrahı" alanları eklendi.

8-Personel Sabit Bilgileri Raporuna "Asgari Geçim İndirimine Dahil Çocuk Sayısı" ve "Eş Asgari Geçim İndirimine Dahil" alanları eklenmiştir.

9-Personel Sabit Bilgileri raporuna Ev Adres Bilgileri alanları eklenmiştir.


Demirbaş

1-Demirbaş\Değerleme Amortisman Raporuna "Faiz Tutarı" kolonu eklendi.

2-Demirbaş\Kayıt ekranına "Demirbaş Transferi" ekranı eklendi bu ekran ile bir şirketteki demirbaş diğer bir şirkete devir olarak aktarılabilmekte ve yeni eklenen Entegrasyon\Transfer Muhasebeleştirme ekranı ile kalan değer entegrasyona aktarılabilmektedir.

3-Demirbaş\Değerleme ve Amortisman Raporu ile Detaylı Değerleme ve Amortisman Raporu (UMS) raporlarına "Faiz Tutarı" kolonu eklenmiştir.

4-Demirbaş\Değerleme ve Amortisman Raporu'na "Satılan Demirbaşlar Basılsın" parametresi eklenmiştir. Parametre işaretlendiğinde, rapor alınan ay ya da dönemde satılan demirbaşlar satış tarihi ile Birlikte Rapora Dahil Edilmektedir.

5-Demirbaş\Demirbaş Bilgi Kartı, Alış Bilgileri sekmesine "Resmi Belge No" alanı eklendi.


Sanayi

1-Rezervasyon miktarının hesabında dikkate alınmayacak/önemsiz bileşen desteği (Stok / Stok Planlama Kayıtları / Rezerve Miktar Hesabına Dâhil Edilmesin)

2-Kalite kontrol için kabul ve ret kayıtlarının girilmesi sonrasında otomatik olarak depolar arası transferlerin yapılması desteklendi.

3-Siparişe bağlı yapılan üretim sonu ve iş emri kayıtlarında sipariş miktarından fazla miktar girişi parametrik olarak desteklendi. (Üretim / Parametre Girişi / Siparişe Bağlı İş Emri ve Üretimde Fazla Miktar Girilebilsin)

4-Üretim / Raporlar / İş emri rezervasyon raporunda malzeme bazında gereksinim miktarlarının gösterimi sağlandı.

5-Malzeme talep ekranında "Toplu Rezervasyon Politikası" desteklendi:

  • Bileşen ihtiyacının tamamı rezerve edilebilen iş emirleri rezerve edilsin.
  • Bileşen ihtiyacı kısmi şekilde rezerve edilebilen iş emirleri rezerve edilsin.

6-İleri üretim planlama sonuçlarından yola çıkılarak iş emri kullanım raporu desteklendi. Böylece çizelgeleme sonuçlarına göre hangi iş emirlerinin birbiriyle bağlantısının olduğu (öncül, ardıl işler) raporlanabilir.

7-İleri üretim planlamada iş emri bölme desteği getirildi. Böylece bir iş emrinin eş zamanlı olarak alternatif makinelere planlanabilmesi sağlanmaktadır.

8-Alternatif malzeme tanımları için rapor desteği getirildi. (Üretim / Raporlar / Alternatif Malzeme Raporu)

9-Planlanan bileşen değişikliği tanımları için rapor desteği getirildi. (Üretim / Raporlar / Planlanan Bileşen Değişikliği Raporu)

10-Reçete tanımlama ekranında sağ click fonksiyonu olarak "Reçete Revizyon Geçmişi"nin raporlanabilmesi desteklendi. Böylece ilgili mamul reçetesinde daha önceden yapılan bileşen revizyonlarını tarih bazında raporlamak mümkün olmaktadır.

11-Ürün konfigüratörü ve kural tanımlarında operasyon tipli reçete kalemlerinin desteği sağlandı.

12-NetOpenX için iş emri, satıcı siparişi ve talep dengeleme işlemlerinin desteği sağlandı.

13-İleri üretim planlamada "Akış Tipli İstasyon" desteklendi. (MRP / İleri Üretim Çizelgeleme / İş İstasyonu Tanımlama / Akış Tipli İstasyon) Böylece art arda operasyon yapan makinelerin bir grup olarak tanımlanabilmesi sağlandı ve bu istasyona gelecek işlerin her zaman ilk makineden giriş yapması sağlandı.

14-MRP sonrasında planlı (kesin olmayan) müşteri siparişleri için iş emri açma kararı parametrik olarak desteklendi. (MRP / Malzeme Gereksinim Planlama / Çalıştır / Planlı Müşteri Siparişleri için İş Emri Açılmasın) Bu parametre işaretlendiğinde planlı müşteri siparişleri için iş emri açılmayacaktır.

15-Müşteri / Satıcı stok kayıtlarında "Kesinleşen Satıcı Siparişleri Güncellenmesin" parametresi desteklenmiştir. Böylece MRP sonuçlarından satıcı siparişi oluşturulurken kesinleşmiş satıcı siparişlerinin sabitlenmesi ve güncellenmemesi sağlanmaktadır.

16-Cari planlama kayıtlarında "Satıcı Siparişlerini Onaylı / Onaysız Oluştur" parametresi desteklenmiştir. Böylece MRP sonuçlarından oluşturulacak satıcı siparişlerinin onay süreci parametrik olarak yönetilebilmektedir.

17-"MRP / Gereksinim Planı Oluşturma" ekranında MRP planlarını yedekleme ve daha önceki planlara dönebilme desteği getirilmiştir.

18-Alternatif reçete tanımlama ekranında reçeteye eklenecek yarı mamuller için de alternatif reçete seçebilme desteği.

19-MRP sonuçlarından iş emri oluşturma aşamasında rezervasyon durumu yayımlandı (basımı yapıldı, sahaya verildi) olan iş emirlerinin güncellenmemesi ve sabitlenmesi desteği parametrik olarak sağlanmıştır. (Üretim / Parametre Girişi / Rezervasyon Durumu Yayımlandı Olan İş Emirleri Değiştirilemesin)

20-İleri üretim planlama ve kapasite planlama için farklı vardiya planı senaryolarının tanımlanabilmesi ve farklı vardiya planı senaryolarıyla çalıştırılabilmesi desteklendi.


Diğer

1-Stok Hareket Kayıtları ekranında sağ tuşa "Fatura Detay Göster" seçeneği eklendi.

2-Stok\Sayım Bilgisayar Fark Raporu Genel Kısıtlar ekranına "Proje Bazında Bakiye Kontrol Edilsin" seçeneği eklendi.

3-Dizayn modülünde "E-Arşiv Basım" dizayn tipi desteklenmiştir.

4-Dizayn\Geçici ÖTV Sıfırlama parametresi ile faturada sıfırlanan ÖTV tutarının dizaynda basılması desteklenmiştir. Bunun için dizaynda kullanılan 1160 numaralı alanın Kayıt No alanına 2 yazılmalıdır.

5-İş Akış Yönetimi\Açık işlerin kapatılması ekranında dekont detay izleme desteklenmiştir.

6-Dinamik Depo\Hücreler arası transfer işlemine tarih alanı eklendi.

7-Merkezi Kimlik Yönetiminde yapılan hak tanımlamalarının Log Raporunda listelenmesi desteklendi.

8-SSO'da kullanıcı haklarında fatura modülü altına resmi fatura numarası yetkilendirme olanağı getirildi. Yetkisi olmayan kullanıcıların faturada gelen resmi fatura alanını değiştirememesi sağlandı.

9-SSO'da kullanıcı işlemleri ekranında tanımlanan e-posta adresinin tüm şirket ve şubelerde görülmesi sağlandı. İstenirse SSO'da kullanıcı hakları ekranında, kullanıcıya şirket ve şubeye özel e-posta tanımlanabilir.

10-Talep-Teklif\Satış Talep Parametrelerine, Genel 3 sekmesine "Satır Bazında Fiyat Sorulsun" parametresi eklendi. İşaretlendiğinde Satış Talep girerken, kalem bilgileri sekmesinde "Fiyat Tipi" alanı gelmektedir.

11-Müstahsil Makbuzunda, kalem girişi sekmesine "Ek Alan" eklendi. Her kalem için girilmek istenen ek bilgiler bu alana yazılabilir.