Firma yetkileri grup ve kullanıcılar için ayrı ayrı verilir. 

Grup İçin Yetkiler

Grubun çalışacağı firmaları belirlemek için gruplar listesinde önce ilgili grup tanımı daha sonra firma yetkileri seçilir. Tanımlı firmalar listelenir. İlgili firma tanımı ara tuşu ile ya da fare ile işaretlenir. Aynı işlem, F9-İşlemler (sağ fare düğmesi) menüsünde yer alan "Listeden Seç" seçeneği ile de yapılabilir.   

Açılan pencerede iki bölüm yer alır. Firmalar bölümünde tanımlı firmalar listelenir. Önce firma tanımı daha sonra "Ekle" düğmesi tıklanır ve seçilenler alanına aktarılır. "Hepsini" düğmesi tıklanarak tanımlı tüm firmalar seçilir. Grubun işlemlerini yapmaya yetkili olacağı firmalar artı/eksi +/- işareti ile izlenir. Artı "+" işareti grubun o firma ile çalışabileceğini eksi "-" işareti ise çalışamayacağını gösterir.   

Grup için verilen yetkiler bu grupta yer alan kullanıcılara öndeğer olarak aktarılır.

Unutulmaması gereken nokta, gruba verilen yetkilerin o grupta yer alan tüm kullanıcılar için geçerli olmasıdır.

Kullanıcı Yetkileri

Grupta yer alan kullanıcı grubun yetkilerinden farklı yetkilerle programı kullanacaksa, erişim hakları ayrıca ilgili kullanıcı seçilerek belirlenir. Grup içinde yer alan tüm kullanıcıların çalışacakları firmalar ve yerleşim birimleri aynı olmayabilir. Gruptan bağımsız olarak kullanıcıların çalışacağı firmalar ve bu firmaların yerleşim ve organizasyonel birimleri için geçerli olacak yetkileri kullanıcılar listesinde belirlenir.   

Kullanıcılar listesinde, yetkileri belirlenecek kullanıcı tanımı üzerinde firma yetkileri seçeneği ile işlemlerini yapmaya yetkili olacağı firma ya da firmalar belirlenir. Kullanıcı bir grup içinde yer alıyorsa, grup yetkileri ile hangi firmayla çalışmaya yetkili olduğu G harfi ile birlikte artı "+" ve eksi "-" işaretleri ile izlenir.   

Kullanıcının bu firma ile ilgili hangi işlemleri yapacağı ve programın hangi bölümlerini kullanacağı ise işlem yetkileri ve yetki kodları seçenekleri ile kaydedilir.