Sözleşme bilgileri Genel ve Detaylar sayfalarından kaydedilir. 

Fiş No: Sözleşme kayıt numarasıdır. 

Tarih: Sözleşme kayıt tarihidir. 

Zaman: İşlemin kaydedildiği saati gösterir. 

Belge Numarası: Sözleşme belge numarasıdır. 

Cari Hesap Kodu: İşlemin ait olduğu cari hesabın kodudur. Kayıtlı cari hesap kartları listelenir ve ilgili cari hesap seçilir.

Unvanı: İşlemin ait olduğu cari hesabın kodudur. Kayıtlı cari hesap kartları listelenir ve ilgili cari hesap seçilir. 

Ödemeler: Sözleşme satırlarında satışı yapılan mal ve/veya hizmet bedellerinin ne şekilde ödeneceğini belirtir. Ödeme şekli alanında "..." simgesi tıklanarak tanımlı ödeme planları listelenir ve ilgili plan seçilir. Ya da tanımlanır. 

Ticari İşlem Grubu: Sözleşme için geçerli olacak ticari işlem grubudur. Kayıtlı gruplar listelenir ve seçim yapılır. 

Başlangıç Tarihi: Satış sözleşmesi ile alınan tekliflerin hangi tarihten itibaren geçerli olacağını belirtir.

Bitiş Tarihi: Satış sözleşmesi ile alınan tekliflerin hangi tarihe kadar geçerli olacağını belirtir. 

Teklif No: Sözleşmenin ilişkili olduğu satış teklifi numarasıdır. Satış sözleşmeleri doğrudan girilebileceği gibi, daha önce kaydedilmiş satış teklifi fişe aktarılarak da kaydedilir. Bu alandan kayıtlı satış teklifleri listelenir ve ilgili teklif seçilir. 

Fırsat No: Satış fırsat numarasıdır. 

Özel Kod: Kodlama yaparken renklendirilebilen, sayı ve harfin birlikte kullanılabildiği bir alandır. Kullanıcı bu alana bilgi girmek zorunda değildir ama bu alanı, fiş üzerinde yer almayan ancak girmek istediği bir bilgiyi işlemek için de kullanabilir. Özel kod, sözleşme bilgilerini kullanıcının kendi firmasına özel bazı kriterlere göre gruplaması için kullanılır. 

Yetki Kodu: Kayıt bazında yetki tanımlanması için kullanılan, sayı ve harfin birlikte kullanılabildiği bir alandır. Kullanıcı bu alana bilgi girmek zorunda değildir. Her kullanıcının iş tanımına göre, kullanabileceği kayıtlar değişik olacaktır. Kayıt bazında yetki tanımlanması için öncelikle planlama yapmak gerekir. İlk adım olarak, hangi kullanıcıların veya kullanıcı gruplarının hangi sözleşme detaylarına ulaşabileceği belirlenir. Daha sonra, her yetki grubunun kullanabileceği satış fırsatlarına farklı yetki kodları verilir. 

Proje Kodu: Fişin ilişkili olduğu proje kodudur. Kayıtlı proje kartları listelenir ve ilgili tanım seçilir. Programda, ticari sistem tarafındaki tüm işlemlerde proje bilgisi girilerek, raporlar proje bazlı alınır ve muhasebeye entegrasyon  proje bazında yapılabilir. Muhasebe hesapları ile kaydedilen bir hareket birden fazla masraf merkezi ile ilişkili olabilir. Örneğin toplu olarak yapılan alımlar firmanın değişik bölümlerinin ihtiyacını karşılıyor olabilir. Bu gibi durumlarda masraf merkezlerine dağılımın ne şekilde yapılacağı proje tanımları ile kaydedilir.  Projeler, Genel Muhasebe bölümünde Proje Kartları seçeneği ile tanımlanır.

Fiş başlığında cari hesap seçildiğinde, Cari Hesap kartı Diğer sekmesinde seçilen Proje Kodu bu alana otomatik olarak aktarılır; istenirse değiştirilir. 

Miktar Kontrolü Yapılsın: Sözleşme ile temin edilecek mal ya da hizmetler için miktar kontrolünün yapılıp yapılamayacağını belirtir. Miktar kontrolü yapılacaksa bu seçenek işaretlenir. Miktar kontrolünün yapılması durumunda sipariş miktarı sözleşme miktarından fazla olamaz. 

Miktar kontrolü yapılan sözleşmelere değiştir ile girilip veriler güncellenmek istendiğinde, satırlarda sevkedilen miktardan daha düşük miktar girişlerine izin verilmez. Sevkedilen sözleşme satırları silinemez; bu satırların malzeme/hizmet kodu bilgisi değiştirilemez. 

Birim Fiyat Kontrolü Yapılsın: Sözleşme ile temin edilecek mal ya da hizmetler için birim fiyat kontrolünün yapılıp yapılamayacağını belirtir. Birim fiyat kontrolü yapılacaksa bu seçenek işaretlenir. Birim fiyat kontrolünün yapılması durumunda, siparişteki malzeme / hizmet birim fiyatı sözleşmedeki fiyattan fazla olamaz. Bu durumda program kullanıcıyı uyarır. 

Tutar Kontrolü Yapılsın: Sözleşme ile temin edilecek mal ya da hizmetler için tutar kontrolünün yapılıp yapılamayacağını belirtir. Tutar kontrolü yapılacaksa bu seçenek işaretlenir. Tutar kontrolünün yapılması durumunda, sipariş tutarı sözleşme tutarından fazla olamaz. Bu durumda program kullanıcıyı uyarır. 

Öndeğer Sözleşme: Bu alan sözleşmeyi cari hesap bazında öndeğer olarak kaydetmek için kullanılır. Bu seçenek işaretlendiğinde ilgili sözleşme browserda kalın yazı olarak gözükür. Cari hesap bazında yalnızca bir adet sözleşme öndeğer yapılabilir; ikinci sözleşme öndeğer yapılmak istendiğinde kullanıcı uyarılır. Bitiş tarihi geçmiş sözleşmeler öndeğer yapılamaz.