You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Next »

Finans Bölümü'nde, "Raporlar/Banka" menüsünün altında yer alır. "Banka Hesap Hareketleri" bölümüne kaydedilen, banka hesabı ile ilgili hareketlerin izlendiği bölümdür. Banka Hesap Ön Sorgulama, Genel Kısıtlar, Kısıt, Sıralama, Ölçekleme ve Yazıcı Seçenekleri sekmelerinden oluşur.


Banka Hesap Ön Sorgulama



Banka Hesap Hareketleri Dökümü Ekranı
Ana Kodu Aralığı

Banka ana hesabına ait başlangıç ve bitiş kodlarının rehber butonu yardımı ile seçilerek, banka hesap hareketleri dökümü için kısıt verilmesini sağlayan alandır.

Şube Kodu Aralığı

Banka şube koduna ait başlangıç ve bitiş kodlarının rehber butonu yardımı ile seçilerek, banka hesap hareketleri dökümü için kısıt verilmesini sağlayan alandır.

Hesap Kodu Aralığı

Banka hesap koduna ait başlangıç ve bitiş kodlarının rehber butonu yardımı ile seçilerek, banka hesap hareketleri dökümü için kısıt verilmesini sağlayan alandır.

Başlangıç/Bitiş Hesap Tipi

Banka hesap hareketleri dökümü için hesap tipi kısıdı verilen alandır. Alanın sağ tarafında yer alan aşağı ok butonu ile hesap tipleri arasından seçim yapılır.

Banka Hesap No

Banka hesap hareketleri dökümü için hesap numarası kısıdı verilen alandır.

IBAN

Banka hesap hareketleri dökümü için IBAN kısıdı verilen alandır. Rehber butonu ile, banka hesap kodları arasından seçim yapılır.

Rapor Kodu

Banka hesap hareketleri dökümü için rapor kodu kısıdı verilen alandır.

Döviz Tipi Aralığı

Banka hesap hareketleri dökümü için döviz tip kısıdı verilen alandır. Rehber butonu ile, döviz tipleri arasından seçim yapılır.

Proje Kodu Kırılımı

"Proje Kodu Takibi" uygulamasının kullanıldığı durumlarda aktif hale gelen alandır. Proje koduna göre kısıt verilmesi ve proje kodu bazında rapor alınması istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.

Proje Kodu Aralığı

Girilen aralıktaki proje koduna sahip olan banka hareketlerinin, proje kodu bazında raporda listelenmesi için kullanılan alandır.

Yukarıdaki alanlara girilen bilgiler doğrultusunda, rapor almak için kullanılan butondur. Butonun sağ tarafında yer alan aşağı ok tuşu, "Gelişmiş Rapor" seçeneğinin kullanılmasını sağlar. Kullanıcı, "Gelişmiş Rapor" seçeneği ile ekrana gelen tablo üzerinde hesaplama yapabilir. Bu seçenek sayesinde, 13684 satırın üstündeki raporlamaların da tek sayfa üzerinden raporlanması sağlanır. "Rapor" seçeneği Text Dosya, Excel Dosya, VTS Format, HTML kayıt türlerini desteklerken, "Gelişmiş Rapor" seçeneği Excel Workbook, Excel Template, Excel 97-2003 Workbook, Excel 97-2003 Template, Comma Delimited, Text Document, Web Page, XML Document, PDF Document kayıt türlerini destekler.

Daha önceden saklanan kısıtların aynısının ekrana getirilmesini sağlayan butondur.


Oku butonu ile sadece "en son saklanan kısıtlar" ekrana getirilir.

Banka Hesap Ön Sorgulama ve Kısıt sayfalarında verilen kısıtlar ve işaretlenen tüm seçeneklerin saklanması için kullanılan butondur.

Banka hesap hareketleri dökümü için kısıt verildikten sonra bu butona basıldığında, onaylama ekranı görüntülenir. Onaylama ekranında "Evet" butonuna basılması ile belirlenen kısıtlar bir sonraki banka hesap hareket dökümü işleminde kullanılmak üzere saklanır.

Banka hesap hareketleri dökümü ekranı hakkında standart yardım bilgisi için kullanılan butondur.

Banka hesap hareketleri dökümü için verilen kısıtların iptal edildiği butondur.


Genel Kısıtlar



Banka Hesap Hareketleri Dökümü Ekranı

Tarih Aralığı

Girilen tarih aralığındaki banka hareket kayıtlarının raporda listelenmesini sağlayan alandır.

Vade Tarihi Aralığı

Girilen vade tarihi aralığındaki banka hareket kayıtlarının raporda listelenmesini sağlayan alandır.

Banka Hesap Kırılımında Sayfa BaşıHareket dökümü birden fazla banka hesabı için alınıyorsa, her banka hesabı hareketinin başka bir sayfadan başlayarak raporlanması için işaretlenmesi gereken seçenektir. Bu seçenek işaretlenmezse, bir banka hesabının hareket dökümü bittiğinde diğer banka hesabının hareketlerine sayfanın kalan yerinden devam edilir.
Tarih Kırılımı

Raporu alınan banka hareketinin her bir tarih değişiminde toplam alınmasının istendiği durumlarda işaretlenmesi gereken seçenektir.

Örneğin;

Banka hareket dökümünde ayın 1. veya 2. gününe ait beş adet hareket olduğu varsayıldığında ve bu alan işaretlendiğinde,

Ayın 1. gününe ait hareketler listelendikten sonra ilgili güne ait toplamlar alınır ve ayın 2. gününe geçilir. Aynı şekilde 2. gününe ait kayıtlar listelendikten sonra toplamlar alınır her iki güne ait genel toplamlar alınarak rapor tamamlanır.

TL Değerleri DökülsünDövizli değerler ile birlikte TL Borç, TL Alacak ve TL Bakiye değerlerinin de raporda listelenmesi için kullanılan seçenektir.
Sıralama

Banka hesap hareketlerinin sıralaması ile ilgili belirleme yapılan alandır. Kayıt Tarihi ve Vade olmak üzere iki seçenekten oluşur.

Verilen Tarih Aralığında Hareketi Olmayanlar DökülsünBu seçenek işaretlendiğinde, verilen tarih aralığında işlem görmeyen banka hesapları da devreden bakiyeleri ile listelenir. İşaretlenmediğinde ise, verilen tarih aralığında hareketi olmayan banka hesapları listelenmez.