You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 3 Next »

Amaç

İş seyahatlerinde kullanılmak üzere tasarlanmış olan “Seyahat Planlama”, genel olarak nereye, ne zaman, nasıl soruları sorarak yönetici onayı alındıktan sonrasında kişiye seyahat bilgilerini mail olarak bildiren bir şablondur.

Senaryo

Senaryo olarak; ilk olarak oluşturulan formda seyahat edecek kişi rolündeki Demo1 kullanıcısın; ulaşım tercihi, nereden, nasıl, ne zaman kimi sorulara  cevap vererek formu yetkili olan yönetici rolündeki Demo2 kullanıcısının onayına gönderilmektedir. Yönetici, kendine gelen seyahat formunu değiştirmek istediği durum varsa reddederek değiştirmesini istediği bilgileri kişiye bildirebilmektedir. Yöneticiye iletilen formda şehir, tarih, saat, ulaşım tercihi değiştirilemez olarak tasarlanmıştır. Eğer onaylarsa sonrasında bu şablona göre form insan kaynakları rolündeki Demo3 kullanıcısının onayına gönderilmektedir. Yönetici onayından sonrasında insan kaynakları tarafına gönderilen formda yine aynı alanlar değiştirilemez olarak tasarlanmıştır. İnsan kaynakları tarafından da onaylanırsa bilgiler oluşturulup, formu oluşturan kişi bilgilendirilmektedir.

Akış Dosyası (.xnm)

Aşağıdaki dosyayı indirerek uygulamaya aktarabilirsiniz. İçeri aktarma işleminin nasıl yapıldığına dair bilgi için Aktar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Seyahat Planlama.nxm

Form Şablonu

Seyahat Planlama formu için oluşturulmuş ekran tasarımı aşağıdaki gibidir.

 Görsel

Akış Şablonu

Seyahat Planlama formu için oluşturulmuş akış şablonu aşağıdaki gibidir.

 Görsel

Konfigurasyon 

Şablon için veri kaynağı konfigürasyonu kurulumla gelen LFLOWTESTDB den çekilir, şablondaki veri kaynağı ismi ilLFlowDataSource. Bu sebeple içeri aktarma sonrası Sql Bağlantı Listesindeki bağlantı bilgisi güncellenmelidir.

Formda bulunan “Nereden” ve “Nereye” bölümlerinde gelmekte olan şehirler için designer tarafından bir veritabanı bağlantısı oluşturulmuştur. Veritabanı işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildikten sonra “Veri Kaynakları” bölümünde bulunan veri kaynakları işlemlerini düzenleyerek veritabanında bulunan şehirler tablosu seçilmelidir.