You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 6 Next »

Ücret Yönetimi> İşlemler> Excel'den Puantaja Veri Aktarımı ekranına gelinir.


"Excel Şablonu İndir" butonu ile örnek şablon indirilir.



(lightbulb) Puantaj dönemi içerisinde birden fazla işyerinde çalışan çalışanlar için excel dosyası içerisinde "İşyeri Kodu" alanı mevcuttur. 

Çalışanın Excel'de girilen işyeri koduna ait işyeri ataması olmaması durumunda ilgili çalışan için aktarım yapılmaz. Bir çalışana o ay içerisinde iki farklı işyeri için puantaj çalışması yapılacak ise işyeri atamasının olması gereklidir.  Atama kontrolü yapılırken çalışma tarihinde girilen tarihe göre kontrol yapılır.  Özel sektör için o ayı içeren ayın ilk günü ve son günü aralığına bakılarak atama kayıtları kontrol edilir. Örneğin çalışma tarihi 31.03.2024 ise atama kontrolü 01.03.2024-31.03.2024 tarihleri için yapılır.


(lightbulb) Excel'de, SSK, Vergi Ödeme Günü ve Toplam Çalışma Günü kolonlarından herhangi birine bilgi girişi yapılırsa ya da "Sadece sıfırdan büyük değerler dikkate alınsın" seçilmez ise günler otomatik olarak hesaplanmaz. SSK, Vergi Ödeme Günü ve Toplam Çalışma Günü kolonlarının hepsi boş bırakılırsa günler otomatik olarak hesaplanır.


MESAİ PARAMETRELERİNİN AKTARILMASI:

İndirilen excel şablonunda Mesai parametreleri için Normal ve Hafta Tatili kolonları ekli gelir. Eğer excel ile veri aktarımı yapılmak istenen parametreler daha fazla ise bu alanların çoklanması gereklidir.


Örneğin içeri Resmi Tatil, Ücretli İzin ve Çalışılan Tatil mesai parametreleri de eklenmek isteniyor ise kolonlar aşağıdaki gibi eklenmelidir; 


Bu alanlara veri girişi yapılırken Sistem Ayarları> Öndeğer ve Parametreler> Ücret Yönetimi> Kurum Ücret Parametreleri> Mesailer sayfasına gidilir ve parametrelerin "No" bilgilerine bakılır ve excel doldurulur.


Mesailer sayfası 1 numaralı kurum ücret parametresidir;

Normal mesai parametresi Mesailer sayfasındaki 1 numaralı parametre ve Hafta Tatili parametresi Mesailer sayfasındaki 2 numaralı parametredir.

Bu bilgilere göre  Kurum Ücret Parametreleri> Mesailer'de tanımlı olan parametreler için veri girişi aşağıda ki gibi yapılır;



EK MESAİ PARAMETRELERİNİN AKTARILMASI:

İndirilen excel şablonunda Ek Mesai parametreleri için TYP-Mesai Nr-Fazla Mesai 100 kolonu ekli gelir. Eğer excel ile veri aktarımı yapılmak istenen parametreler daha fazla ise bu alanların çoklanması gereklidir.


Örneğin içeri Fazla Mesai 2, Fazla Mesai 3, Fazla Mesai 4, Gece Vardiyası ek mesai parametreleri de eklenmek isteniyor ise kolonlar aşağıdaki gibi eklenmelidir.

Bu alanlara veri girişi yapılırken Sistem Ayarları> Öndeğer ve Parametreler> Ücret Yönetimi> Kurum Ücret Parametreleri> Ek Mesailer sayfasına gidilir ve parametrelerin "No" bilgilerine bakılır ve excel doldurulur.



Çalışan Eşleştirmesi:

Sicil Numarasına Göre

Sosyal Güvenlik Numarasına Göre

Maaş Tipi: Puantaj Kartı Yoksa Oluşturulsun seçimi yapıldığında aktif hale gelir.


Bordro Türü: Maaş tipi diğer seçildiğinde aktif hale gelir.

Hayır

Evet

Çıkış Fark Puantajı


Sadece Sıfırdan Büyük Değerler Dikkate Alınsın:

Puantaj Kartı Yoksa Oluşturulsun:

Puantaj Hesaplama Yapılsın:

Takvime Bakarak Oluşturulsun:



Excel şablonu yaratılmak istenen puantaja uygun olarak doldurulur ve excel dosyası Veri Dosyası alanından yüklenir. 

Çalışan eşleştirme yöntemi seçilir. Burada Sicil Numarasına Göre ya da Sosyal Güvenlik Numarasına Göre seçenekleri mevcuttur.

Veri aktarımında 0'dan büyük değerler dikkate alınsın seçeneği işaretlenirse yalnızca bu kayıtlar aktarılır.

Çalışan için puantaj kartı henüz oluşturulmamışsa Puantaj kartı yoksa oluşturulsun seçeneği işaretlenir. 

Maaş Tipi Diğer seçilir ise Bordro Türü seçilmelidir.

Filtreler ekranında filtre verilmek isteniyorsa girilir ve işlem çalıştırılır.








Yüklenen excel dosyasına göre oluşan puantaj aşağıdaki gibidir ;