Logo Object Designer niye var ?
Müşterilerimizin paket özellikleri dışında kalan özel istek ve ihtiyaçları bulunmaktadır.
Bu ihtiyaçların;
- bazıları yeni modül yazımını
- bazıları mevcut kart ve fişlerin özelleştirilmesi gibi
Logo ürünlerinin arayüzü ile ilgilidir.
Bu tür ihtiyaçları Logo Object Designer ile karşılıyoruz.
Örneğin;
Bir müşterimiz Logo ürünlerinin kendi ihtiyacını karşılamadığını söylemektedir. İhtiyacı dinlendiğinde firmanın ticari mal olarak sadece damacana su sattığını görüyoruz. Yakındığı konu şu Logo’da bir fatura kesmek için cari seçiyor, malzeme olarak damacana su seçiyor, miktar ve birim fiyatını girerek kaydet diyor. Bu işlem onu çok yoruyor ve zaman kaybettiriyor. İstediği ise toplu olarak faturalarını gireceği bir ekran olsa damacana suyu ekranın tepesine seçse ve satırlarda mazleme değilde Cari hesapları ve miktar ile fiyatlarını girerek kolayca giriş yapabilse.
Programlarımızın standart ürün özellikleriyle bu ihtiyacı karşılayamadığı net, ama LOD ile çok kolay bir biçimde istenilen hızlı fatura giriş penceresi kodlanabilir. Böylelikle artık damacana su satan firmaların ihtiyaçlarını dinlemiş, anlamış ve uygun bir çözüm getirmiş olduğumuzda bizi o sektörde tutacak bir engel kalmaz.
LOD ile uyarlama yerine Logo Objects/REST kullanan uygulama daha kolay olmaz mı ?
Olabilir müşteri bu kolay giriş ekranının Logo ürünü içinde olmasını isterse LOD ile fark etmez derse LOD ile harici bir uygulama hazırlayarakda çözüm sağlanabilir.
Logo arayüzü ile ilgili olan form veya browserların özelleştirilmesi, yeni modüllerin yazılması gibi özellikleri sadece LOD ile çözebiliriz. LOD’un bir avantajı ise müşterinin bir çok harici uygulama ve sorunları ile uğraşmasından ise hem kullanılabilirlik, hemde eğitim ve muhattap bulma açısından tek bir uygulama ile karşı karşıya kalmasıdır. Burda Logo diğer uygulamaları üzerinde barındıran ana platform olmaktadır.