Kullanıcı Tanımlı Filtre Ekleme ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu dokümandan ulaşılır:

Kullanıcı tanımlı filtre eklemek için yeni bir rapor tasarımı eklenir. Öncelikle filtre eklenecek rapor başlatma ekranı açılır. Rapor başlatma ekranında Özel Ayarları Kullan kısmındaki üç noktaya tıklanır.

Özel ayarları kullan seçimi ile açılan Uyarla ekranında Ekle butonuna tıklanır. Sonrasında bilgisayarınıza indirilen ReportDesigner uygulaması çalıştırılarak Standart Yerleşim seçeneği ile yeni bir rapor tasarımı ekranı açılır.

Tasarım ekranında sağ taraftaki özellikler menüsünden Rapor Filtreleri özelliği üç nokta ile açılır.

Sona Ekle butonuna basılır.



Sonraki butonuna basılır.

Veriye Bağlı Rapor Değişkeni seçilerek sonraki butonuna basılır.

Açılan Alan Seçimi ekranında Alan Ara kısmında filtreleme türüne göre kullanılmak istenen alan yazılarak filtreleme yapılır. Örnekte, cari hesap e-posta adresini bulmak için aşağıdaki şekilde işlem yapılmıştır. Alanı bulduktan sonra çift tıklama ile alanı seçip Sonraki butonuna basılır.

Açılan Filtre Tanımla ekranında eklenmek istenen alanın türüne göre Filtre Tipi seçilir. Bu örnekte cari e-posta alanını filtre olarak ekleneceği için String ve aralıklı olması içinde Range yani String Range filtre tipi seçilmiştir. Örneğin tarih ile ilgili bir filtre eklenecekse Date türünde filtre tipi seçilmelidir. MaskCondition kısmında yapılacak karşılaştırma türünü belirledikten sonra Son butonuna basılır.



Aşağıdaki gibi filtrenin listeye eklendiğini gördükten sonra Uygula butonuna basılır.

Rapor tasarım kaydedilir.

Uyarla ekranında tasarım seçilir.

Eklenen tasarım seçildikten sonra aşağıdaki resimde belirtilen filtre seçeneğinin gelmesi gerekir.


Böylece cari hesap listesi raporunda e-posta adresine göre filtreleme yapılabilir.