Kayıt Numaralama Şablonları ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu dokümandan ulaşılır:

Kayıt Numaralama özelliği ile, işlemlerde kullanılan belgeler kuruma özel numaralarla kaydedilerek izlenir. Uygulama bölümlerinde fiş ve fatura bilgileri, yapılan işleme uygun fiş türü seçilerek kaydedilir. Her fiş türü kendi içinde ayrı sıra numarası izler. Uygulama bölümlerinde kullanılan fiş numaralarının uzunlukları, Kayıt Numara Şablonları seçeneğinde belirlenir. Tanımlı kayıt numaralarının hangi kurum ya da işyeri için geçerli olacağı tanım yapılırken belirlenir. Bu kayıt numaraları aynı zamanda kullanıcı, grup ve profillerine bağlanarak, hatasız bilgi girişi ile veri güvenliği sağlanır.

Logo Bulut ERP uygulamasında yer alan liste ve raporlarda fişler numaralarına göre aranır, sıralanır ve filtrelenirler. Bu nedenle fiş numaralarının firma gereksinimlerine göre tanımlanabilmesi ve kayıt sırasında fişe öndeğer olarak gelmesi önemli bir kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Kayıt numaralama işlemi, Kayıt Numara Şablonları tanımlanarak veya Standart Kayıt Numaraları oluşturularak iki şekilde yapılabilir. Sol menüde bulunan "Yönetim Paneli"nden giriş yapılabilir.


Standart Kayıt Numaralarını Oluştur

Fiş ve faturalarda uygulama tarafından oluşturulan standart kayıt numaralarını kullanmak için Kurum tanımı üzerinde sağ fare tuşu menüsünde yer alan Standart Kayıt Numaralarını Oluştur seçeneği kullanılır. 


Kayıt Numara Şablon Tanımları

Kayıt Numaralama özelliği sayesinde her fiş türü için KurumlarOrganizasyonel BirimlerGruplarKullanıcılar ve Profillere göre numaralama şablonu tanımlanır. 

Kayıt Numaralama Şablonları ana menüde yer alan Yönetim Paneli/Kayıt Numaralama seçeneği ile tanımlanır. 

Kayıt numaralama imgesi tıklandığında program bölümlerinde kullanılan fişlerin yer aldığı erişim ağacı açılır. Kayıt numaralama şablonları program bölümlerinde kullanılan her tanım ve fiş türü için ayrı tanımlanır. Şablonunun ait olduğu fiş türü seçilir ve Ekle seçeneği ile numaralamanın ne şekilde yapılacağı belirlenir.


Numaralama Şablon Bilgileri

Numaralama şablonuna ait bilgiler; Genel, Filtre Seçenekleri ve Numara Bölümleri seçenekleri ile kaydedilir. 
 

Şablon Genel Bilgileri

Kayıt numaralama şablonu Genel Bilgileri ile kaydedilen alanlar ve içerdikleri bilgiler şunlardır:

Alan

Açıklama

Kod

Şablon Kayıt kodudur ve bilgi girilmesi zorunlu alandır.

Açıklama

Şablon adı ya da açıklayıcı bilgisidir.

İşlem Türü/Kayıt Kodu

İşlem türü kayıt kodudur.

Başlangıç Numarası

Numaralama şablonunda yapılan tanımın başlangıç numarasını belirtir.

Bitiş Numarası

Numaralama şablonunda yapılan tanımın son numarasını belirtir.

Geçerlilik Tarihleri

Tanımlanan numaralandırmanın hangi tarihler arasındaki işlemlerde kullanılacağını belirtir.

Sıralama

Sıralamanın ne şekilde yapılacağını gösterir. Sıralama alanı, Soldan Sağa (Metin) ve Sağdan Sola (Sayısal) olmak üzere iki seçeneklidir.

Son Numara

Verilecek son numara bilgisidir.


Filtre Seçenekleri

Filtre Seçenekleri kısmında, tanımlanan kayıt numaralama şablonunun kullanılacağı KurumBirim ve Bölüm belirlenir. Kullanıcı ve Grup alanlarında ise, tanımlı şablonu kullanacak Grup ve Kullanıcı belirlenir. 

Numara Bölümleri

Numaralandırma şablonunda tanımlanan numaraların özellikleri, Numara Bölümleri ile kaydedilir. Bu seçenek ile tanımlanan her satır numaralama şekline ait bir bölümü gösterir.

Alan

Açıklama

Türü

Satırda yapılan tanımın türü belirlenir. Türü alanı; Sabit, Artırımlı ve Gruplanmış Artırımlı seçeneklerini içerir.
Sabit seçeneği satırdaki tanımın kayıt arttıkça sabit kalacağını, Artırımlı seçeneği satırdaki tanımın kayıt arttıkça artacağını belirtir. Gruplanmış Artırımlı seçeneği ise, diğer sabit bölümleri esas alarak, var olan en üst değeri bulur ve artırımı onun üzerinden gerçekleştirir. Gruplanmış Artırımlı türü seçildiğinde, kayıt numaralama işleminde Son Numara veritabanından okunur. Uygulama şablonda belirtilen sabit kısımları dikkate alarak, veritabanında bulduğu son numarayı getirir.

Uzunluk (kar.)

Tanımın kaç karakterden oluştuğunu belirtir.

Özellik

Tanımda geçerli olan özelliği belirtir. Bu alan; Belirsiz, Firma, İşyeri, Fabrika, Kullanıcı, Rol, Yıl, Ay, Gün, Çeyrek Yıl, Ara Dönem, Mevcut Numara, Organizasyonel Birim, Sicil Numarası, Adı, Soyadı ve Pozisyonu seçeneklerini içerir.

Başlangıç

Numaranın başlayacağı değeri belirtir.

Bitiş

Numaranın biteceği değeri belirtir.

Boşluk

Numaralama sırasında ayraç kullanılacaksa tanımlanır.

Sıralama

Sıralamanın ne şekilde yapılacağını gösterir. Sıralama alanı, Soldan Sağa (Metin) ve Sağdan Sola (Sayısal) olmak üzere iki seçeneklidir.

 
Malzemelerde Kayıt Numaralama Örneği

Malzeme Yönetimi/Malzeme seçilerek açılan browserda sağ click menüsünden yeni ekle seçilir.

Açılan browserda Genel menüsü altında, başlangıç ve bitiş numaraları verilir ve geçerlilik tarihleri belirtilir.

Filtre seçeneklerinden kurum bazlı veya kullanıcı bazlı, birim veya ambar bazlı seçimler yaparak filtreleme yapılır.

Artırımlı, sabit veya gruplandırılmış artırımlı seçeneklerini seçerek verilecek başlangıç sayılarının oluşturulacağı şablon numaralarına göre, düzenli bir şekilde artırabilir veya sabit bir şekilde kalması sağlanabilir.