Alınan dahilde işleme izin belgesinin kaydedildiği fiştir. DİİB malzemeleri ve sarf reçeteleri kaydedildikten sonra Operasyon Fişleri ve İhraç Kayıtlı Alım ve Satış Faturalarının satırları ile saydırma ve düşümler gerçekleştirilmektedir. Operasyon fişlerinin dövizleri ve teslim şekillerine bakılmaksızın ihracatta FOB, ithalatta CIF değerler USD dövizine dönüştürülerek saydırma işlemleri yapılmaktadır. 

DİİB belgesine ait bilgiler fiş üzerinde yer alan; Başlık, İthaline İzin Verilen Malzemeler ve İhracı Taahhüt Edilen Malzemeler ve Reçete Satırları bölümlerinden kaydedilir. 

DİİB No: Alınan DİİB' in numarasının girildiği alandır.

Başlangıç Tarihi: Alınan DİİB' in başlangıç tarihinin girildiği alandır.

Bitiş Tarihi: Alınan DİİB' in bitiş tarihinin girildiği alandır.

Belge No: Firma tarafından DİİB' e verilen numara alanıdır.

Statü: Alınan DİİB' in yürürlükte veya kapandı bilgilerini gösteren alandır.

Özel Kod: Fişleri gruplamakta kullanılan ikinci bir kodlama alanıdır. Özel kod kullanıcının, fişleri kendi firmasına özel kriterlere göre gruplaması için kullanılır. Özel Kod alanını kullanıcı, fiş üzerinde yer almayan fakat girmek istediği bir bilgiyi işlemek için de kullanabilir.

Yetki Kodu: Detaylı yetki tanımlaması için kullanılır. Her kullanıcının iş tanımına göre, kullanabileceği kayıtlar değişik olacaktır. Detaylı yetki tanımlaması için öncelikle planlama yapmak gerekir. İlk adım olarak, kullanıcıların veya kullanıcı gruplarının ulaşabileceği ve işlem yapabileceği fişler belirlenmelidir. Sonra, her yetki grubunun kullanabileceği fiş gruplarına farklı yetki kodları verilmelidir. Yetki koduna göre fiş bazında şifreleme yapılır. Fişe yalnızca burada verilen yetki kodu ile programa giren kişilerin ulaşması ve işlem yapması sağlanır.