5- Script Editör Kullanımı

Hata Ayıklama (Debug) İşlemi

Uyarlama amaçlı yazılan scriptler ve kural scriptleri için gerçek zamanlı hata ayıklama işlemi yapılabilir.

Hata ayıklama işlemi için şu adımlar uygulanır:

  1. Sys uygulamasında, Terminal Parametreleri menüsünde "Hata Ayıklama Sunucusu Bağlantı Noktası" parametresine uygun bir bağlantı noktası (port) yazılır. İhtiyaç durumunda bu bağlantı noktasının güvenlik duvarından erişime açık olması gerekir.
  2. Uygulamanın kurulu olduğu klasörde bulunan WMSPlatform.Script.Debugger uygulaması yönetici yetkileriyle başlatılır. İşlemin hatasız şekilde tamamlandığından emin olunur.
  3. Sys uygulamasından Script Editör menüsüne girilir. Üzerinde işlem yapılacak uyarlama ya da kural scripti açılır. Araç çubuğunun en sağındaki "Hata Ayıklamayı Başlat" düğmesine tıklanır. Ekranın en altındaki durum çubuğundan işlemin sorunsuz olarak başlatıldığından emin olunur..
  4. Script metninde, üzerinde akışın durdurulması istenen satırın en solundaki boş alana fare ile tıklanır. Yuvarlak simgenin çıktığına emin olunur.
    1. Eğer bir uyarlama scripti ile çalışılıyorsa, el terminalinden Android uygulamaya giriş yapılır. Akışın durdurulacağı noktaya kadar işlem yapılır. İlgili satıra gelince işlem duracak ve scriptte satırda sarı ok işareti gösterilecektir. 
    2. Eğer kural scripti ile çalışılıyorsa, kuralın çalışacağı işlem yürütülür. İlgili kural satırına gelince işlem duracak ve scriptte satırda sarı ok işareti gösterilecektir.
  5. Uygulamada o sırada içeriği dolu olan değişkenlerin değerleri, sağda açılan "Değişkenler" panelinden görüntülenebilir. Tek bir değişkenin değerini görüntülemek için en üstteki arama satırına adı yazılabilir.
  6. Araç çubuğunda hata ayıklama düğmesinin yanındaki "Sonraki Satıra Devam Et" düğmesiyle bir alt satıra geçilerek işleme devam edilebilir. "Devam Et" düğmesiyle, bir sonraki durma noktasına kadar script işletilebilir.
  7. Hata ayıklama işlemini bitirmek için, araç çubuğundaki "Hata Ayıklamayı Durdur" düğmesine tıklanır.


Scriptte herhangi bir değişkenin üzerine fare ile gelindiğinde, o değişkenin değeri açılan bir pencerede görüntülenebilir.