Tiger HR – Bordro Plus Entegrasyonu

Bu doküman Bordro Plus ile TigerHr'ın beraber çalışabilmesi ile ilgili varsayımları içerir. Bu varsayımlar, dönüşüm işlemlerinde kullanılan alanların veri tipi, boyutu, değerleri ve kullanımı ile ilgilidir. Uygulamanın karşılıklı olarak doğru ve eksiksiz çalışabilmesi için bu dökümandaki varsayımlara uygun olarak veri girişi yapılmalı/kullanım sağlanmalıdır.

Doküman içerisinde bazı kısaltmalar kullanılmıştır. Bunlar;

Bordro Plus – BP

WRKAREA – Çalışma Alanı Bilgisi (Veritabanında her çalışma alanı için özelleşen tablolar bulunmaktadır. Bu çalışma alanı koduna göre değişiklik göstereceğinden bu şekilde kullanılmıştır. Örneğin; LH_WRKAREA_CONTACT kullanımı LH_001_CONTACT , LH_002_CONTACT gibi düşünülebilir.)

Genel Varsayımlar

1- Lisans kontrolleri Merkezi Kimlik Yönetimi uygulaması üzerinden gerçekleştirilir.

2- Tiger HR 'ın bir instance'ı (tekil bir URL üzerinden erişen uygulama) Bordro Plus üzerinde tanımlı bir çalışma alanı ile entegre çalışır.

3- Çalışan portali (B2E) üzerinden, online bordro görüntüleme işlemi sırasında Tiger HR windows servisini kullanarak işlem yapar.

4- TigerHR kurulumu sırasında, Bordro Plus ile ilgili aşağıdaki bilgiler alınır.

a) Bordro Plus veritabanı bilgisi

b) Bordro Plus çalışma alanı

5- 4. Maddedeki bilgiler elde edildikten sonra kurulum sırasında aşağıdaki veritabanı işlemleri, kurulum tarafından sıra ile gerçekleştirilir.

a) TigerHR veritabanı nesnelerinin Bordro Plus veritabanında yaratılması

b) Bordro Plus ile TigerHR uygulamalarında çift taraftan beslenerek entegre çalışacak verilerin TigerHR tarafına aktarılması.

i) Özlük Bilgileri (Kimlik, İletişim, Vize-Pasaport,Ödül Ceza,Ölçü, Eş Çocuk, Ehliyet)

ii) İzin Bilgileri

iii) Organizasyonel Bölüm (TigerHR'da Departman) ve Birim (Veri Dönüşümü ile) bilgileri ve organizasyon atama kayıtları

iv) Ülke/İl/İlçe/Semt tanımları

v) Banka Hesapları

c) Bordro Plus ve TigerHR 'ın entegre çalışmasını sağlayacak veritabanı düzeyindeki trigger'ların oluşturulması.

6- Bordro Plus'taki Kurum bilgileri TigerHR'da İşletme bilgisi olarak kabul edilir. Her kurum için, kurum kodu ile işletme tablosuna kurumkodu+RCNIK şeklinde bir kayıt atılır.


Özlük Varsayımlar

1-BP tarafında desteklenen TigerHR 'da bilgi olarak alınmayan aşağıdaki bilgiler TigerHR tarafına eklenmiştir ve entegre çalışmaları sağlanmaktadır.

a) İkinci Adı

b) Akademik Ünvanı

c) Askerlik Terhis Yeri Açıklaması

d) Serbest Metin Olarak Mesleği


Kimlik Bilgileri Varsayımları

1- TigerHR Askerlik bilgilerinde "Yapılmadı" ve "Yapmakta" seçenekleri mevcut, Bordro Plus tarafına bu bilgiler "Belirtilmemiş" olarak atılmaktadır.

2- Askerlikteki Muaf seçiminde Bordro Plus'da sadece yıl olarak, TigerHR 'da gün, ay ve yıl detayında alınmaktadır. BP'taki yıl bilgisi TigerHR tarafına aktarılmaktadır.

3- Vize tipleri TigerHR 'da tanımlanabilir durumda, BP'da ise serbest metin. İlk dönüşüm için metinler tip olarak kaydedildikten sonra vize tablosuna atılmaktadır.

4- Ehliyet tipleri TigerHR 'da tanımlanabilir durumda, Bordro Plus'da ise serbest metin. İlk dönüşüm için metinler tip olarak kaydedildikten sonra ehliyet tablosuna atılmaktadır.


AİLE BİREYLERİ VARSAYIMLARI

1- Bordro Plus'ta çocuk sayısı sınırsız olarak girilmektedir. TigerHR'da çocuk sayısı 10 olarak sınırlandırılmıştır. Bu nedenle 10 çocuğa kadar TigerHR ile entegrasyon sağlanmaktadır.

2- Bordro Plus'ta birden fazla anne, baba, eş girişi yapılabilmektedir. Böyle kayıtlardan ilki TigerHR tarafında kullanılmaktadır.

3- Aile bireylerinin iletişim bilgilerinin entegrasyonunda;

Tiger HRBordro Plus
Adresİlk adres tipli kaydın Açıklama 1 ve Açıklama 2 alanları (LH_WRKAREA_CONTACT tablosuna girilen typ = 1 daki ilk kayıt exp1 & exp2 alanı)
e-Postaİlk e-posta tipli kaydın Açıklama 1 alanı (LH_WRKAREA_CONTACT tablosuna girilen typ = 6 daki ilk kayıt exp1 alanı)
Cep Telefonuİlk cep telefonu tipli kaydın Açıklama 1 alanı (LH_WRKAREA_CONTACT tablosuna girilen typ = 3 daki ilk kayıt exp1 alanı)
Telefon

İlk telefon tipli kaydın Açıklama 1 alanı (LH_WRKAREA_CONTACT tablosuna girilen typ =2 deki ilk kayıt exp1 alanı)


İletişim Bilgileri Varsayımları 

1- Adres varsayımlarında veritabanındaki Exp1 + Exp2 değerleri kullanılarak aktarım yapılır. TigerHR 'da kullanımda; tek bir alan olarak görüleceği için, adres bilgisi, Exp1 (61) ve Exp2 (61) olarak bölünerek kaydı yapılır. İlk 61 karakter Exp1'e sonraki 61 karakter Exp2 alanına kaydedilir.

2- Bordro Plus; Erişim Bilgileri altındaki Adres Bilgilerinde bulunan; İl, İlçe ve Semt bilgileri TigerHR'a aktarılırken, TigerHR'da bu alanların karşılığı olan tanımlamalardaki ( IL tanımı, ILCE tanımı, SEMT tanımındaki) isim alanlarının benzerliği kullanılmıştır. Benzer isimli tanım bulunursa TigerHR tablolarında bu tanımın kodu, BordroPlus tablolarında ise ismi tutulmaktadır. Ayrıca Ülke bilgisi, (Adres detayı olarak Bordro Plus'tan girişi yok) Bordro Plus'ta belirtilen İl isme bakılarak bulunmaktadır.

Örnek: Bordro Plus'tan İl: İzmir olarak girildiyse, aktarım ile TigerHR'daki İl alanına; TBLIL'deki İzmir isimli kaydın kodu (35) yazılacak, ekrandan İzmir olarak görünecektir. İzmir ilinin bağlı olduğu ülke (TBLIL üzerindeki ULKEKODU alanı ile) Türkiye olduğu için Ulke bilgisi Türkiye olarak atanacaktır.)

3- Adres tanımındaki diğer bilgiler(postakodu, cadde vb.), doğrudan aktarılmaktadır.

4- Telefon numaraları eğer 7 haneli olarak girilmişse; başına alan kodu olarak 000 eklenmektedir. Telefon numaralarında dönüşüm ile boşluklar birleştirilerek TigerHR tarafında kullanılır.

Tiger HR

Bordro Plus

İş E-posta Adresi

İlk e-posta tipli kaydın Açıklama 1 alanı (LH_WRKAREA_CONTACT tablosuna girilen typ = 6 daki ilk kayıt exp1 alanı)

Kişisel E-posta Adresi

İkinci e-posta tipli kaydın Açıklama 1 alanı (LH_WRKAREA_CONTACT tablosuna girilen typ = 6 daki ikinci kayıt exp1 alanı)

İş Cep Tel.

İlk cep telefonu tipli kaydın Açıklama 1 alanı (LH_WRKAREA_CONTACT tablosuna girilen typ = 3 daki ilk kayıt exp1 alanı)

Kişisel Cep Tel.

İkinci cep telefonu tipli kaydın Açıklama 1 alanı (LH_WRKAREA_CONTACT tablosuna girilen typ = 3 daki ikinci kayıt exp1 alanı)

Ev Tel.

İlk telefon tipli kaydın Açıklama 1 alanı (LH_WRKAREA_CONTACT tablosuna girilen typ =2 deki ilk kayıt exp1 alanı)

Diğer Tel.

İkinci telefon tipli kaydın Açıklama 1 alanı (LH_WRKAREA_CONTACT tablosuna girilen typ =2 deki ikinci kayıt exp1 alanı)

Ev Adresi

İlk adres tipli kaydın Açıklama 1 ve Açıklama 2 alanları (LH_WRKAREA_CONTACT tablosuna girilen typ = 1 daki ilk kayıt exp1 & exp2 alanı)

Diğer Adres

İkinci adres tipli kaydın Açıklama 1 ve Açıklama 2 alanları (LH_WRKAREA_CONTACT tablosuna girilen typ = 1 daki ikinci kayıt exp1 & exp2 alanı)


GİYİM BİLGİLERİ VARSAYIMLARI

1- Bordro Plus'tan TigerHR'a aktarımda öncelikle giyim bilgi tiplerinin değiştirilebilirliği / silinebilirliği ( LH_WRKAREA_TYEPDEF tablosunda ilgili kayıtlar için (TYPE = -33) STATIC alanı 1 yapılır ) kaldırılmaktadır.

Ayakkabı numarası

Pantolon Bedeni

Gömlek Bedeni

Şapka Bedeni

Boy

Kilo

2- Bilgilerinin Türkçe karakter kısıtına takılmadan (Şapka /Sapka gibi) var olup olmadığına bakılmaktadır.

3- Tüm özlükler için ölçü kaydı oluşturulur. Yukarıdaki 6 giyim tipinden bulunan giyim bilgi tiplerine göre beden değerleri için aktarım yapılmaktadır. (LH_WRKAREA_GENINFO tablosundaki Exp2 değerleri; TigerHR'daki TBLOLCULER tablosundaki uygun alanlara yazılır. )


BANKA VARSAYIMLARI

1- Banka şube tanımlarında sadece, tanım olarak girilmiş kayıtlar için TigerHR'a aktarım yapılır. Banka adı ve Banka Kodu kullanılarak kayıt yapılır. LH_ WRKAREA _QUALFDEF tablosunda TYP=6 olan kayıtlar Banka, TYP=7 olan kayıtlar Banka Şubesi olarak tanımlı kayıtlardır ve aktarımlar bunlar için yapılır.


ÖDÜL/CEZA VARSAYIMLARI

1- Sicillerin sahip olduğu tüm ödül ceza kayıtları TigerHR'a ödül tipinde atanmaktadır. Fakat gerekçe üzerinde daha detaylı bir tanım bulunduğu için ödül / cezanın hangi tipte olduğu bu gerekçe aracılığı ile anlaşılmaktadır.


İZİN VARSAYIMLARI

1- LH_WRKAREA_TYPEDEF TY -24 tipindeki izin tanımları TBLABSENCETYPE tablosuna atılır. (Yıllık izin) İzin tipi = 1 olan izin tanımları için ABSENCETYPE tablosundaki MANDATORY – Zorunlu izin kısmı 1 olarak , diğer izinler için bu alan 0 olarak aktarILIR. (Ücretsiz izin) İzin tipi = 2 olan izin tanımları için ABSENCETYPE tablosundaki PAID – Ücretli mi kısmı 0 olarak, diğer izinler için bu alan 1 olarak aktarılır.

2- TBLABSENCETYPE tablosuna insert edilen kayıtlar için TBLABSENCEDEFMASTER ve TBLABSENCEDEFDETAIL tablolarına da Tüm Çalışanlar için geçerli olacak şekilde birer kayıt yaratılır.

3- TBLABSENCEDEFMASTER tablosundan SHOWONB2E kolonu hepsi için 1 olarak girilir. Burda B2E de görünmesin denilen izinler için değişiklik yapılabilir.

4- İzin günü hesaplanırken; BordoPlus uygulamasında kişi üzerinde Sicil kartından girilmiş bir çalışma günleri girişi varsa izin gün hesaplamasında öncelikle bu giriş dikkate alınır.

Eğer sicil kartından çalışma günleri kısmında bir seçim yoksa default olarak çalışma takvimindeki girişler dikkate alınır. (Resmi tatil ve haftasonları vs. )

5- Ikweb'de Bordro İzin Aktarım ekranına izinler için girilmiş kayıtlar gelir. Aktarım ekranına daha önce aktarım işlemi yapılmış kayıtlar getirilmez.

6- İzin aktarım işlemi sonrası TBLDEVAMSIZLIK tablosunun ID kolonu ABSENTID kolonuna yazılır.

TBLDEVAMSIZLIK: LOGICALREF kolonu: İzin aktarım işlemi sonrası LH_ WRKAREA _ACTPLNLN tablosunda yeni yaratılan kayıtın LOGICALREF alanı bu kolona update edilir.

7- İzin Özet Bilgileri;

a)HAKEDILENGUN kolonu LH_ WRKAREA _VACTRANS tablosundaki TOTVACNUMBER

b) KULLANILANGUN: LH_ WRKAREA _ACTPLNLN activitystaus = 1 olan (Kullanıldı) period kolonu toplam

c) MAZERETIZINLERI: LH_ WRKAREA _ACTPLNLN activitystaus = 1 olan (Kullanıldı) ACTTYP = 3 & 6 (Hastalık İzni, Taşınma İzni)

d) EKSIKGUNLER: LH_ WRKAREA _ACTPLNLN activitystaus = 1 olan (Kullanıldı) ACTTYP = 2 (Ücretsiz İzin)

e) TALEPEDILIPKULLANILMAYAN: LH_ WRKAREA _ACTPLNLN activitystaus = 0 (Plan) ACTTYP = 1 (Yıllık İzin) 

f) REDDEDILENLER: LH_ WRKAREA _ACTPLNLN activitystaus = 4 olan (Onaylanmayanlar)

8- Devamsızlık Kayıtları;

a) Bordro Plus üzerinde tutulan mevcut izin kayıtları LH_ WRKAREA _VACTRANS tablosunda tutulur. Gösterilen devamsızlık kayıtları; bu tablodaki kayıtlar ile TBLDEVAMSIZLIK tablosunda tutulan kayıtlardan getirilir.

ORGANİZASYON VARSAYIMLARI- VERİ DÖNÜŞÜMÜ

1- BP Bölüm bilgisi; TigerHR Departman bilgisine; BP Birim bilgisi; TigerHR Birim bilgisine aktarılıp, entegre biçimde kullanılabilir. Bunun için veri dönüşümü işleminin gerçekleştirilmiş olması gerekir.

2- Veri Dönüşümü işlemi bir kez gerçekleştirilir ve geri alınamaz. Ancak, organizasyon şeması aktifleştirilmeden yapılabilir. Aktifleştirilmesi gerçekteştikten sonra Veri Dönüşümü işlemi yapılamaz.

3- Veri Dönüşümü işlemi yapılmadan önce oluşturulan pasif organizasyon şemaları, departman ve birim tanımları TigerHR'dan silinir.

4- Veri Dönüşümü işlemi gerçekleştikten sonra; TigerHR tarafında yapılan atama işlemleri hem özlüğü hem de BP tarafında sicil kaydındaki Bölüm/ Birim bilgisini günceller.

5- İşe giriş ve işten çıkış işlemleri sadece Bordro Plus tarafından yapılabilmektedir.

6- Organizasyon şemasında bir çalışan sadece bir pozisyona bağlı olarak çalışabilecek şekilde ayarlanmıştır.