You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 5 Next »

Üretim Bölümü'nde, "İşlemler/MRP" menüsünün altında yer alır. Malzeme Gereksinim Planlama çalıştırıldıktan sonra, hammaddeler için oluşan satıcı sipariş kayıtlarının, Satıcı Siparişlerine otomatik aktarımını sağlayan bölümdür. Planlama kayıtlarının listelenip, satıcı siparişlerinin verilmesi onaylandıktan sonra çalıştırılması gerekir.

Satıcı Siparişi Dengeleme ekranı; Kısıt Girişi, İhtiyaç Listesi ve Yeni Sipariş Bilgileri sekmesinden oluşur. 

Kısıt Girişi


Satıcı Siparişi Dengeleme Ekranı
Fabrika Seçimi
Oturum Bilgisi 
Satıcı Kodu

Satıcı Bilgileri

İleri Kısıt Ver


Kısıtlara Uyan İhtiyaçların Tüm Satıcıları Getirilsin
Satıcı Kodu Boş Olan İhtiyaçlar

MRP Sonuç/Müşteri Kısıtları

İleri Kısıt Ver


Stok Kodu

Stok Kısıdı

İleri Kısıt Ver


Sipariş oluşturulacak malzeme listesinin ekrana getirilerek, içlerinden satıcı siparişlerine aktarılması istenenlerin onaylanması için kullanılan butondur. Butona tıklanmadığında; tüm malzeme kayıtları, onaylama yapılmadan program tarafından siparişlere toplu şekilde aktarılır.













İhtiyaç Listesi

Sipariş oluşturulacak malzemelerin listelendiği sekmedir.  butonu ile listelenen malzemelerin hepsinin seçilmesi,  butonu ile de seçilen malzemelerin seçiminin kaldırılması sağlanır.

 butonu bir sonraki sekmeye ilerlenmesini sağlar.  butonu bir önceki sekmeye dönülmesini sağlar.


Yeni Sipariş Bilgileri

Yeni oluşturulacak siparişler için bilgi girişi yapılan sekmedir. 


Satıcı Siparişi Dengeleme Ekranı
Başlangıç Sipariş Numarası
Sipariş Kayıt Tarihi
Siparişler Bildirim Tarihlerine Açılsın
Satıcı Kodu
Satıcı Depo Kullan 
Mal Kabul Depo Kodu
Proje Kodu
Mevcut MRP Yedeklensin 
İhtiyaç Çıkarılmayan Belgeler Kapatılsın 
Yeni Açılacak Belgeler İçin Teslim Tarihine Göre Gruplama Seçenekleri

Bir önceki sekmeye dönülmesini sağlayan butondur. 




Sipariş Dengeleme







Başlangıç ve bitiş tarihleri; Malzeme Gereksinim Planlama bölümünden oluşturulan gereksinim listesindeki kayıtların, aktarılması istenenlerinin tarih aralığı olarak bu sahalara girilecektir.

Bildirimi ya da yüklemesi gecikmiş  siparişler için program, bu ekranda “Bildirimi Gecikmiş” ya da “Yüklemesi Gecikmiş” parametrelerini  işaretleyerek bu tür malzemeler için satıcı siparişleri oluşturmayacaktır.

Eğer malzeme gereksinim planlama kayıtlarında, sipariş oluşturulacak herhangi bir kayıt ya da girilen tarih aralığında herhangi bir kayıt bulunamaz ise program bunu bir uyarı ekranı ile belirtecek ve sipariş oluşturma işlemi yapılamayacaktır.

 

Not;

  • Bu bölümden oluşturulan satıcı siparişlerinin izlenebilmesi ve takip edilebilmesi için, Fatura/Kayıt /Alış Parametreleri bölümündeki Sipariş Takibi Yapılacak mı parametresi işaretlenmiş ve satıcı siparişlerinin kullanılıyor olması gereklidir.
  • Malzeme Gereksinim Planlama bölümünde bahsedilen, Müşteri-Satıcı Stok Kayıtları bölümünden stoklarla ilgili satıcı kodları ve sipariş oranları girilmelidir. Malzemlenin birden fazla satıcıdan alınması durmunda Müşteri-Satıcı Stok Kayıtları bölümünden sipariş oranı kullanılarak sipariş miktarları satıcılara dağıtılmalıdır.Tek bir satıcının olması durmunda Müşteri-Satıcı Stok Kayıtlarında sipariş oranı 100 yazılarak işlem yapılabileceği gibi, stok kartındaki Cari/S kodu alanı da kullanılabilir.