You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

Üretim Bölümü'nde, "Raporlar/Üretim" menüsünün altında yer alır. İş emirlerini çeşitli kısıtlarla raporlamak amacıyla kullanılır. Girilen iş emirlerinin; tarih, iş emri numarası, referans iş emri numarası ya da proje kodu aralığında, sadece açık olanların veya tamamının listesinin alınmasını sağlar.

İş Emri Listesi ekranı; Ön Sorgulama, İş Emri Kısıtları, Kısıt, Ölçekleme ve Yazıcı Seçenekleri sekmesinden oluşur.


Ön Sorgulama


İş Emri Listesi Ekranı
Stok Kodu

İş emri listesi almak için stok kodu kısıdı verilen alandır. Rehber butonu  ile, stok kodları arasından seçim yapılır.

Grup Kodu

İş emri listesi almak için grup kodu kısıdı verilen alandır. Rehber butonu  ile, grup kodları arasından seçim yapılır.

Kod-1,2,3,4 ve Kod-5

İş emri listesi almak için kod-1,2,3,4 ve kod-5 kısıdının verildiği alandır. Rehber butonu  ile, kodlar arasından seçim yapılır.

Sadece Esnek Yapılandırılabilir Stoklar Dökülsün

Satıştan üretim sonu kaydı oluşturmak için verilen kısıtların haricinde sadece esnek yapılandırılabilir stokların listelenmesi için kullanılan seçenektir.

Özellikler

Stoka ait özellikler,  butonu ile esnek yapılandırma özellik rehberinden belirlenerek, toplu basım için kısıt verilmesini sağlar.

"İleri seviyede kısıt vermek için burayı kullanabilirsiniz." yazısının üzerine tıklandığında, aşağıdaki ekranda belirtilen alanlar doldurularak detaylı kısıt verilmesi sağlanır.

Yukarıdaki alanlara girilen bilgiler doğrultusunda, rapor almak için kullanılan butondur. Butonun sağ tarafında yer alan aşağı ok tuşu, "Gelişmiş Rapor" seçeneğinin kullanılmasını sağlar. Kullanıcı, "Gelişmiş Rapor" seçeneği ile ekrana gelen tablo üzerinde hesaplama yapabilir. Bu seçenek sayesinde, 13684 satırın üstündeki raporlamaların da tek sayfa üzerinden raporlanması sağlanır. "Rapor" seçeneği Text Dosya, Excel Dosya, VTS Format, HTML kayıt türlerini desteklerken, "Gelişmiş Rapor" seçeneği Excel Workbook, Excel Template, Excel 97-2003 Workbook, Excel 97-2003 Template, Comma Delimited, Text Document, Web Page, XML Document, PDF Document kayıt türlerini destekler.

Daha önceden saklanan kısıtların aynısının ekrana getirilmesini sağlayan butondur.

Oku butonu ile sadece "en son saklanan kısıtlar" ekrana getirilir.

Ön Sorgulama, Seçenekler ve Kısıt sekmelerinde verilen kısıtlar ve işaretlenen tüm seçeneklerin saklanması için kullanılan butondur.

İş emri listesialmak için kısıt verildikten sonra bu butona basıldığında, onaylama ekranı görüntülenir. Onaylama ekranında "Evet" butonuna basılması ile belirlenen kısıtlar bir sonraki iş emri listesi alma işleminde kullanılmak üzere saklanır.

İş Emri Listesi ekranı hakkında standart yardım bilgisi için kullanılan butondur.

İş emri listesi almak için verilen kısıtların iptal edildiği butondur.


İş Emri Kısıtları


İş Emri Listesi Ekranı
Tarih Aralığıİş emri listesi almak için tarih aralığı kısıdı girilen alandır.
İş Emri No Aralığı

İş emri listesi almak için iş emri numarası aralığı kısıdı girilen alandır. Rehber butonu  ile iş emri numaraları arasından seçim yapılır.

Referans İş Emri No Aralığı

İş emri listesi almak için referans iş emri numarası aralığı kısıdı girilen alandır. Rehber butonu  ile iş emri numaraları arasından seçim yapılır.

Proje Kodu Aralığı

İş emri listesi almak için proje kodu aralığı kısıdı verilen alandır. Rehber butonu  ile, proje kodları arasından seçim yapılır.

İş Emri Durumu Basılsınİş emri listesinde iş emri durumunun basılması için kullanılan seçenektir. Açık, Kapalı ve Hepsi seçenekleri arasından seçim yapılır.
Rework İş Emriİş emri listesi almak için "Rework İş Emri" kısıdının verildiği alandır. Evet, Hayır ve Hepsi seçenekleri arasından seçim yapılır.

Sıralama

Referans İş Emri No

Raporun; Tarih, İş Emri Numarası, Stok Kodu ya da Teslim Tarihine göre sıralı şekilde alınmasını sağlayan bölümdür.

"Referans İş Emri No" seçeneğinin seçilmesi durumunda, iş emri girişlerinde "Ref. İş Emri No" girilmiş kayıtlar için, ref. iş emri bazında rapor alınması sağlanır. Böylece, bir mamule ait iş emri numarası ile (Ref. İş Emri No) yarı mamuller için verilen iş emirlerinin de takibi yapılır.