You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

Müstahsil Makbuzu Girişi bölümünden kaydedilen makbuzların detaylı listesinin alınabileceği rapordur.

Müstahsil Raporu Ekranı

Mal Kodu

Raporun belli bir stok kodu için listelenmesini istiyorsanız, ilgili stok kodunu gireceğiniz sahadır. Bu sahadaki rehber tuşu kullanılarak stok kodlarına ulaşabilirsiniz. Stok kodu kısıtlaması vermek istemiyorsanız, bu saha TAB tuşu ile boş olarak geçilebilir.

Müstahsil No Aralığı

Kaydedilmiş müstahsil makbuzları için numara aralığı verebileceğiniz sahadır. Bu sahada numara aralığı girilir ise raporda sadece bu aralıkta olan müstahsil makbuzları listelenecektir. İlgili sahadaki rehber tuşları kullanılarak müstahsil makbuzları numaralarının listesi alınabilir.

Tip Aralığı

Kaydedilen müstahsil makbuzları için tip aralığı verilebilecek sahadır. Bilindiği gibi müstahsil makbuzları Muhtelif, Kapalı ve Açık tipleri ile kaydedilmektedir. Bu tiplerden sadece biri, ikisi veya her üçü için liste alınabilir. İlgili sahadaki rehber tuşları kullanılarak rehber alınabilir.

Cari Kodu Aralığı

Raporlanacak müstahsil makbuzları için cari kod aralığı verilebilecek sahadır. Bu saha kullanılarak cari kod aralığı verilir ise sadece ilgili carilere kesilmiş müstahsil makbuzları listelenecektir.

Tarih

Raporlanacak müstahsil makbuzları için tarih aralığı verilebilecek sahadır. Hangi tarih aralığındaki makbuzların listelenmesi isteniyor ise ilgili tarih aralığı bu sahaya girilmelidir. Tarih aralığı verilmeyecek ise bu sahaya otomatik olarak getirilen tarihler TAB tuşu ile geçilmelidir.

No/ Tarih

Müstahsil makbuzlarının tarih sırasında mı, yoksa belge numarasına göre mi listeleneceğini sorgulayan sahadır.

1.Saha Değişim Toplamı

Raporda sıralama yaptırılacak ise ilk sıralı sahanın değişiminde toplam alınabilmesi için işaretlenmesi gereken sorgulamadır.

Mal Detayı Dökülsün

Müstahsil Raporu/ Genel Kısıtlar bölümünde bulunan “Mal Detayı Dökülsün” alanı, raporda listelenecek makbuzlarda bulunan mallara ait bilgilerin listelenmesi için işaretlenmesi gereken sahadır.

Tamam tuşuna basarak rapor dökümünü alabilirsiniz.

Raporda bulunan Kısıt, Sıralama, Ölçekleme, Yazıcı Seçenekleri sayfalarında bulunan sahalar ve raporun genel kullanımı hakkında detaylı bilgi için bakınız Giriş/Standart Rapor Kullanımı.

Raporunuz, Tarihi, Müstahsil İsmi, Adres, Mal İsmi, Belge No, Vergi Dairesi/ Numarası, Kilo, Birim Fiyat, Tutar, Stopaj, Fon, Borsa, Bağkur, Mera, Net Toplam, Çekin Numarası, Çekin Bankası, Çekin Tarihi ve Çekin Tutarı başlıkları altında listelenecektir.