Genel

1-Merkezi Kimlik Yönetimi (SSO) / Kullanıcı İşlemleri ekranına "Cep Telefonu" sahası eklendi. Cep telefonu numarası girildiğinde kullanıcının eşlendiği tüm şirketlerde bu bilgi güncellenmektedir.


Dış Ticaret

1-Dış Ticaret İhracat\İthalat Parametreleri\İhracat Parametreleri ekranına "Kaynak Belge Kur Bilgileri Saklansın" seçeneği eklendi. Bu parametre işaretli olduğunda Müşteri siparişinde otomatik gelen kur bilgisi değiştirildiğinde Dosya işlemlerinde siparişten proforma oluşturulduğunda belgede Kur bilgisinin aynı gelmesi değişmemesi desteklendi.

2-Dış Ticaret Proforma Faturaya Nakliye ve Sigorta ek maliyet bedellerinin yansıtılabilmesi desteklendi. Bu işlem için Nakliye ekranına eklenen "Nakliye Proformaya Eklensin" ve Sigorta ekranına eklenen "Sigorta Proformaya Eklensin" seçenekleri işaretlenmelidir.

3-"Farklı birimlerden mal çıkışı yapılsın" parametresi işaretli ve stok kartındaki brüt ve net ağırlık alanları dolu ise ağırlıkların çeki listesine otomatik getirilmesi sağlandı.

4-İthalat dosya işlemleri, gümrük beyanname bilgileri sekmesindeki girid'e "Parçalı Dosya Numarası" sütunu eklendi. Bu sütunda beyannamenin hangi ithalat parçasında kullanıldığının gösterilmesi sağlandı.

5-İthalat masraf dekontunda girilen parçalı ithalat parçalarının ithalat dosya masraflarında ve beyanname masraflarında görünmesi sağlandı.

6-İhracat dosya işlemleri proforma fatura detayında çeki listesi sekmesinde değişiklik kaydedilmemiş kayıt varken başka sekmeye geçilmek istendiğinde uyarı gelmesi sağlandı.

7-İhracat / İthalat masraf dekont kayıtlarında masraf fatura no alanı maksimum karakter sayısı 16'ya çıkarıldı.

8-İhracat Dosya İşlemleri\Taslak Faturalarım\ Detay Gösterme ekranına "İrsaliye Numarası" alanı eklendi.


Fatura 

1-Fatura raporlarında, sipariş raporları altına "Sipariş İzleme" raporu eklendi. Girilen siparişler bu rapor ile izlenebilir.



Müstahsil 

1-Müstahsil basımı görsel dizayn ile yapıldığında MUSTAHSIL/KAYDETVEBASIMYAP özel parametresi tanımlanmalıdır.


Talep/Teklif 

1-Talep/Teklif raporlarına "Talep İzleme" ve "Teklif İzleme" raporları eklendi. Girilen talep / teklifler bu rapor ile izlenebilir.


E-Fatura

1-E-Fatura Ölçü Birimi Eşleştirme ekranına Yarda ölçü biriminin eklendi

2-Fatura Modülünde İthalat\ihracat tipli satış irsaliyesi ve Dış Ticaret Modülü Proforma faturada kalemler sağ tuşa "E-İhracat Alt Maliyet Kalemi Ekle" seçeneği eklendi. Kalem bilgilerinde bu seçenek işaretlenerek girilen stokların e-faturada alt maliyet olarak gösterilmesi desteklendi. 

3-Toplu e-fatura oluşturma api - ara tablo ile yapılırken döviz tipi sütununa döviz isim olarak yazılması sağlandı. Gride "Döviz Brüt Toplam" ve "Döviz Tutarı" alanları eklendi.

4-İhracat e-fatura oluşturmak için irsaliyenin veya proformanın çeki listesi bulunması zorunluluğu kaldırıldı.

5-İhracat e-fatura oluşturmak için ihraç yapılan caride ülke kodu aranması zorunluluğu kaldırıldı.

6-E-Fatura Parametreleri ekranına eklenen "E-Fatura Kapsamına Girmeyen İhracat Belgesi Oluşturulabilsin" seçeneği ile ihracat seri kontrolü kaldırıldı, ihracat serisi dışında bir seri ile ihracat tipli belge oluşturulabilmesi desteklendi. Bu şekilde oluşturulan belgeler, toplu e-fatura oluşturma ekranında listelenmeyecektir.

7-Toplu e-fatura oluşturma ekranına "Ek Maliyetler Kalemlere Dağıtılsın" seçeneği eklendi, işaretlendiğinde belgedeki kalemlerin birim ağırlık değerlerine göre ek maliyetler kalemlere dağıtılmaktadır. Kalemlere dağıtılabilmesi için belgenin toplam ağırlık değerinin sıfırdan farklı olması gerekmektedir.

8-E-Fatura gelen kutusu > Fatura bazında > Sağ tık > Dekont oluşturma ekranında gride "B Formu" ve "B Form Cari kodu" alanları eklendi. Bu alanlar doldurularak b formu carisi girilebilir.


Muhasebe

1-Toplu fiş basımında tarih bilgisini entegrasyon kayıt tarihinden alınması sağlandı.

2-E-Fatura uygulaması kullanılmayan şubede, başka şubede e-fatura mükellefi olan carinin indirilecek kdv listesinde alış fatura serisinin gelmesi sağlandı.

3-Kesin Mizan xml dosyasına 296 hesap kodu eklenmiştir.

4-E-Defter oluşturulduğunda yevmiye defteri ve büyük defter beratında 191, 391, 600, 601 ve 602 hesaplarının dönem içi değişikliklerinin gösterilmesi sağlandı ve ek olarak yevmiye defteri beratında yevmiye madde sayısının gösterilmesi sağlandı. Bu bilgileri görüntülemek için defterin özet bilgiler kısmına vergi detayı ekranı eklendi.


Entegre

1-'ENTEGRE', 'RAPORSIRALAMA' özel parametresi tanımlandığında entegrasyon raporunda mahsup tipinden bağımsız sıralama yapılabilmesi sağlandı.


Yardımcı Programlar

1-Yeni şube oluşturduktan sonra "Oluşan şube için şubeden şubeye bilgi transferi işlemi ile kullanıcı parametrelerini kopyalayınız." uyarısı gelmesi sağlandı.


Cari

1-E-Fatura uygulaması kullanılmayan şubede, cari hesap kayıtlarında carinin e-fatura mükellefi olup olmaması bilgisinin gösterilmemesi sağlandı.

2-E-Mutabakat oluşturulurken verilen kısıtların, seçenekler sekmesine "TL Değerler Görüntülensin" seçeneği eklendi. İşaretlendiğinde dövizli oluşturulan mutabakata carinin TL ve döviz tiplerinin ayrı gösterilmesi sağlandı.


Banka

1-Banka Hesap Kayıtları ekranına "Faiz Tahakkuk M.K" alanı ve Faiz Tahakkuk Mahsubu ekranına "Banka Hesap Kayıtlarındaki Muhasebe Hesap Kodları Kullanılsın" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlenerek Faiz Tahakkuk işlemi yapıldığı zaman Banka Hesap Kayıtları ekranında girilen muhasebe kodları, bu seçenek işaretlenmediğinde ise Faiz Tahakkuk Mahsubu ekranındaki muhasebe kodları kullanılacaktır.

2-Spot Kredi Açma ekranına "Faize Vergi Dahil" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlendiğinde hesaplanacak faiz tutarı içerisinde vergi tutarının dahil olduğu düşünülecek ayrıca vergi hesaplanmayacaktır.

3-Dosya Desen Oluşturma\Desen Detayları ekranına "Script Kulllanılsın" alanı eklendi.Bağlantı Tipi Veri Tabanı seçildiğinde aktif gelecek bu alan ile veritabanına gelen değerden farklı bir değer getirtilmesi için kullanıcı tarafından script tanımlanabilecektir.


Kasa

1-Hızlı tahsilat kaydı ekranında e-posta gönderimi desteklendi. Kayıt yapıldıktan sonra cari irtibat bilgilerinde yapılan tanımlara göre e-posta gönderilmesi sağlandı.


Stok 

1-Stok modülünde barkod kayıtlarına açıklama alanı eklendi.


Demirbaş

1-Demirbaş Bilgi Kartı\Amortisman Bilgileri ekranında Birikmiş Amortisman alanının başlığı "Toplam Amortisman" olarak değiştirildi.


Bordro

1-"Kazanç \ Yardım Sabitleme" ekranında girilen tutarın eksi tutar girilmesi durumunda, puantaj hesaplama yapılabilmesi sağlandı.

2-Merkez işyerinden açılan LogoBES uygulamasına filtrelere "Vergi No." alanı eklendi.

3-Merkez işyerinden girildiğinde dönemsel katkı payı oluşturma ekranına işyeri listesi eklendi. Burada ay ve yıl'ı uygun işyerleri seçilip katkı payı oluşturulabilmesi sağlandı. Sorgulama ve tahsilat dosya oluşturma ekranında şirket kodu aralığı kısıtı ile istenilen şirket için dosya oluşturulabilmesi sağlandı.

4-Yatay bordro "İşyeri Çalışan Bil. Basılsın" işaretlenerek alındığında, bordroya SGK muaf/istisna bilgilerinin de gelmesi sağlandı.

5-Personel Sabit Bilgileri raporuna "SGK Kanun" alanı eklendi. Bu alan ile personel sabit bilgileri ekranındaki SGK Kanun alanı için rapor alınabilmektedir.

6-Bordro\Raporlar altına "İstihdamın Teşvikine İlişkin Bildirim Raporları" eklendi. 687 KHK Terkinine tabi olan personeller için alınabilecek olan bu raporlar "Personel Ücreti ve Teşvik Tutarı Hesabı Raporu" ve "Terkin Edilecek Tutar Raporu" başlıkları altından alınabilmektedir.

7-687 gelir vergisi terkin ve diğer hesaplanan gelir vergisi terkinlerin puantajda Kal.GV tutarından düşülerek gösterilmesi desteklendi

8-İcmal Zarfı A4 olarak alındığında 687 KHK Terkinlerinin rapora gelmesi desteklendi.


Sanayii Modülleri Yenilikleri

1-MRP'de sipariş bazında rezervasyon sistemi için %80'e varan performans iyileştirmesi

2-Müşteri siparişi bağlantılı üretim kayıtlarının raporlanabilmesi için "sipariş üretim planı raporu" eklenmiştir. Bu rapor sayesinde müşteri siparişine bağlı mamul ve yarımamul iş emirleri ve bu iş emirlerinin üretim, üretim akış kontrol kayıtları izlenebilir, ayrıca çizelgeleme uygulamasının makine bazında çıkardığı üretim planı raporlanabilir. Plan ve gerçekleşen kayıt arasındaki farklılıklar görülebilir. Rapora aşağıdaki yollardan erişilebilir:

3-Müşteri siparişi ekranında kalem bilgileri sekmesinde sağ tık menüsü

4-İş emri ekranında sağ tık menüsü.

5-Üretim > Raporlar > Sipariş Üretim Planı Raporu

6-Mamul parçalama ekranında tek seviye mamul parçalama desteği getirilmiştir. Mamulün sadece reçetesindeki ilk seviyeyi parçalayabilmek için "tüm seviyeler parçalansın" seçeneğinin işareti kaldırılabilir, aksi durumda mamulün reçetesindeki bütün seviyeler parçalanacaktır ve en alt seviyedeki hammaddeler giriş yapacaktır.

7-İleri üretim planlama uygulamasında sabitlenen işlerin daha kolay yönetilmesi için ileri üretim planlama ekranına "sabitlenen işler" butonu eklenmiştir, bu ekran üzerinden çizelgeleme öncesinde iş emirlerinin veya çizelgeleme sonrasındaki sonuçların topluca sabitlenmesi yapılabilir, daha önceden sabitlenen iş emirleri üzerinde değişiklik yapılabilir. Sabitleme işlemi sonrasında tekrar çizelgeleme çalıştırıldığında, sabitlenen iş emri bilgilerine göre plan revize edilmektedir.

8-İleri üretim planlama uygulamasında ihtiyaçların serbest şekilde aktarımı için excel'den yükleme desteği getirilmiştir. İleri üretim planlama ekranındaki "kayıtları getir" butonu üzerinden "Excel'den yükle" seçeneği kullanılabilir. Böylece iş emri açmadan serbest olarak ihtiyaçlar aktarılabilir ve bu ihtiyaçlar için çizelgeleme çalıştırılabilir.

9-İş emri kaydında hat kodunun girilebilmesi desteklenmiştir. Böylece iş emrine bağlı üretim sonu kaydı yapılırken hat kodu otomatik olarak iş emri üzerinden getirilmektedir.

10-Kalite kontrol kaydı ekranında ölçüm kayıtları sekmesinde arıza kodu girilebilmesi desteklendi.


B2B ile ilgili Yenilikler

1-Yapı Kredi 3DS Ortak ödeme entegrasyonunda transType değerinin Auth yerine Sale olarak desteklendi, böylece ayrıca provizyon alınması gerekliliği ortadan kaldırıldı.

2-Kullanıcı eşleştirme işleminde, eski netsis şifresinin güncel SSO'ya aktarılabilmesi sağlandı.


  • ("use_same_password_on_user_mapping" global config değeri varsa ve true ise eski şifre SSO'ya aktarılır.)
  • ("dont_send_email_on_user_mapping" global config değeri varsa ve true ise kullanıcı eşleştirme işleminde mail gönderilmez.)


3-'Yeni Kullanıcı' ekranında "Kullanıcılar" ve "Grup Kodlarının" şube bazlı filtrelenebilmesi desteklendi.

4-Hızlı tahsilat kaydını atılırken, "Referans Kodu" atılabilmesi desteklendi.

5-"Dinamik rapor" ve "Parametre Kısıt" widgetları için Ondalık alan (decimal datatype) tanımlanabilmesinin desteklendi.

  • (Dinamik rapor ve Parametre (Kısıt) widget ayarlarında; verilen ondalık kısıtları için "Parametreler" bölümünde "Name" alan isminin içinde büyük ya da küçük harflerle "ONDALIK" veya "DOUBLE" kelimeleri geçmesi gerekmektedir. Aksi durumda, bu kısıtlar ondalık formatında algılanmaz.) 
  • https://docs.logo.com.tr/pages/viewpage.action?pageId=11501859 )


6-TLS 1.0 kapatılması sebepli banka dll güncellemesi desteklenmiştir.

7-"Siparişlerim" ekranında listeye "Müşteri" Kolonu eklenmiştir.

8-Ürün galeri görünümünün farklı tasarımlar ve aygıtlar (mobil – tablet – PC) için iyileştirilmiştir.

9-Mağaza (Grid) seçim ekranı responsive hale getirildi.

10-Tahsilat ekranındaki banka kart resimlerinin gösteriminde (diğer) tanımlı kart olduğunda resim - ikon basılmamasının sağlandı.

(Banka 'Görünen Ad'ı "Diğer" ya da "Other" yazan POS ödeme tipi için; Ödeme Ayarları > Parametreler > Banka Kart Gösterim Tipi > "Sadece Resim" ya da "Resim ve Başlık" seçilmiş olunsa bile resim gösterilmez.)

11-İade talepleri detayında yazdır butonu desteklendi.

12-"Alternatif Stok" ve "Haber Ver" parametrelerinin açık iken galeri ve liste görünümde iyileştirme sağlandı.

13-Öneri ve hızlı arama özelliğinde ürün listelemede iyileştirme gerçekleştirildi.

14-Minör hataların giderilmesi sağlandı, süreçlerde iyileştirmeler yapıldı.