Genel 

  • EPOSTAPORT ve EPOSTASSL özel parametreleri için birden fazla şirket için farklı değerler tanımlanabilmesi sağlandı. EPOSTAPORT parametresi için "ŞİRKETADI"_"İŞLETMEKODU"_"PORT" olarak tanımlanması gerekiyor. Örneğin TESTSIRKETI1_1_587;TESTSIRKETI2_1_25 olarak tanımlanırsa test şirketi 1 ve 2 için iki farklı port tanımlanmış oluyor. EPOSTASSL parametresi için "ŞİRKETADI"_"İŞLETMEKODU" olarak tanımlanırsa ilgili şirket için ssl tanımlanmış oluyor. Örneğin TESTSIRKETI1_1;TESTSIRKETI2_1 olarak tanımlanırsa test şirketi 1 ve 2 için ssl tanımlanmış oluyor. Eğer şirket adı ve işletme yazılmazsa tanımlamalar eskisi gibi tüm şirketler için geçerli oluyor. 
  • Merkezi Kimlik Yönetimi’nde (SSO Uygulaması) hak edilen onaylı sürümden daha yüksek bir versiyona ait set güncellemesi yapılmak istenildiğinde, güncelleme işleminin uyarı verilerek sonlandırılması ve işleme devam edilememesi desteklendi.
  • DBUpdate işleminde log triggerlarının tekrar oluşturulması sağlandı.
  • Hesap makinesinin klavyede F4 tuşu ile öne gelmesi sağlandı. Hesaplama gösteriminde satır sayısı 3 satıra çıkarıldı.

 Fatura Modülü

  • E-Fatura dizaynlarında customer-buildingname, customer-buildingnumber, customer-PostalZone, supplier-StreetName, supplier-BuildingName, supplier-BuildingNumber ve supplier-PostalZone alanları desteklendi.
  • Fatura - İrsaliye İzleme , Ambar Fişi - D.A.T. İzleme ve Talep/Teklif İzleme ekranlarından açılan Detay Gösterme ekranına "Basım" seçeneği eklendi.
  • Fatura / İrsaliye İcmali raporuna "Döviz KDV Toplam" bilgisi eklendi.
  • Toplu e-arşive ve toplu e-fatura basımı ekranlarına kısıt olarak “Belge no Aralığı”, “Cari Kod Aralığı” ve “Vergi No Aralığı” alanları eklendi.
  • Toplu e-fatura oluşturma ekranına "Gönderici bilgileri teslim cariden alınsın" seçeneği eklendi. Bu seçenek seçildiğinde faturada girilen teslim cari bilgilerindeki e-fatura mükelleflerinin listelenmesi sağlandı.
  • Fatura bazında gelen kutusu ekranında "E-faturadan Alış Faturası Oluşturma" işleminde, aynı vergi ya da T.C. kimlik numaralı birden fazla cari kart olduğu durumlarda, "E-Fatura Cari Eşleştirme" ekranının açılarak, eşleştirme yapılması istenen carinin listeden seçilebilmesi sağlandı.
  • Satış parametrelerine "Fiyat Girilen Ölçü Birimi Üzerinden Değiştirilebilsin" seçeneği eklendi. Bu seçeneği işaretleyebilmek için öncelikle "Farklı Çevrimde Fiyat Değişsin" işaretli olması gerekiyor. "Fiyat Girilen Ölçü Birimi Üzerinden Değiştirilebilsin" işaretlendiğinde fatura girerken çevrim değeri 2. ölçü birim seçildiğinde miktar ve fiyat alanlarında hangi ölçü birimi için giriş yapıldığının kullanıcıya gösterilmesi sağlandı. Fiyat girişi yaparken de seçilen ölçü birimi için fiyat girilmesi sağlandı.
  • E-faturadan alış faturası oluşturma işleminde BuyersItemIdentification ve ManufacturersItemIdentification tag'i ile iletilen bilgilerin stok kodları ile eşleşmesi sağlandı.
  • FATURA/ISTISNAONDEGER özel parametresi tanımlanarak KDV'si 0 olan belge için otomatik olarak 351 istisna kodu atılmaması sağlandı.
  • FATURA/TEVKIFATBORCALACAK özel parametresi ile tevkifat tutarının cari hesaptan düşülmeden, ayrı bir satıra atılması sağlandı. Bu parametre kullanıldığında, belgenin kalemleri bazında farklı proje ve referans kodu girişi yapılmamalıdır.
  • FATURA\AMBARMUHFISTEKRAR özel parametresi ile Ambar Fişi Muhasebeleştirme işlemi aynı tarih için tekrar çalıştırıldığında “Eski fişin üzerine yazılsın mı?” sorgusuna göre oluşacak muhasebe kaydının eski kaydı silerek ya da ayrı bir kayıt olarak oluşturması desteklendi.
  • 'FATURA','ALISIADEISK' veya 'FATURA','SATISIADEISK' özel parametresi tanımlandığında iade tipli alış veya satış faturasının iskonto muhasebe hesap kodları ters çalışması sağlandı. Yani örneğin FATURA','SATISIADEISK' tanımlandığında iade tipli ve iskontolu satış faturası girildiğinde alış iskonto muhasebe kodu çalışması sağlandı.
  • Entegre pakette "Sipariş Onay" uygulaması desteklendi.
  • Fatura ekranlarındaki "Sipariş Bilgileri" sekmesinde bulunan grid, sıralama, filtreleme gibi özellikleri bulunan akıllı grid ile değiştirildi. Önceki grid yapısına dönmek için GRID/PERFORMANS özel parametresi kullanılabilir. Özel parametrenin değer alanına "modül numarası_program numarası" yazılmalıdır. Örneğin, alış faturası ve satış irsaliyesinde akıllı grid yapısı kullanılması istenmiyor ise değer alanına 1_2;1_3 yazılmalıdır.


Muhasebe Modülü

  • Damga vergisi beyannamesi XML versiyonu güncellendi. Beyanname formuna açıklama alanı eklendi.
  • İleri tarihe E-defter oluşturma, "E-defter oluşturulmak istenen tarih, sistem tarihinden büyüktür. İleri tarihe e-defter oluşturulmaması gerekir." uyarısı ile önlendi.


Cari Modülü

  • Cari hesap kayıtlarına e-fatura mükellefleri için mükellef tarihi gösterilmesi sağlandı. Bu ekrana carinin e-fatura mükellef durumunu pasif veya aktif yapabilmesi sağlandı. Sağ tık menüsü ile cari istenirse pasif yapılabilir. Bu durumda cari e-fatura mükellefi olsa bile Netsis'te normal cariymiş gibi işlem görür. Örneğin e-fatura serili fatura pasif yapılan cari ile girilemez.
  • Fatura Bazlı Vade Farkı raporu icmal olarak alındığında kabul edilebilir ödeme günü sütunu eklenmesi sağlandı.
  • Cari irtibat bilgileri, e-posta/sms tanımlarına gride "Dosya Ek Olarak Gönderilsin" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlendiğinde örneğin sipariş için, belgeye dosya eklenirse bu dosyaların gönderilecek e-postaya eklenmesi sağlandı.
  • Dizayn modülüne standart basım için e-mutabakat sahaları eklendi. E-Mutabakat yönetiminde, e-mutabakat ön izleme sekmesinde "Basım" tuşu eklendi. Bu tuş ile mutabık olunan kayıtların basım yapılabilmesi sağlandı. Basıma tıklandıktan sonra e-mutabakat basım penceresinde seçilen kayıtlar için basım yapılabilir.
  • Cari Hareket Kayıtları ekranının sağ tuş menüsüne eklenen "Yevmiye Fişi Görüntüle" menüsü ile Muhasebe/Yevmiye Fiş Girişi ekranının açılarak muhasebe fişinin görüntülenebilmesi sağlandı.


Dizayn

  • Kasa basımı görsel dizayn için "DZNKASA" view'ı eklendi. Bu view kullanılarak kasa basım görsel dizayn tasarımı yapılabilir.


Banka Modülü

  • Vadeli banka hesapları için faiz işleme kapatma ekranına stopaj alanı, banka şube bazında parametreleri ekranına stopaj muhasebe kodu alanı ve banka genel parametreleri ekranına TL, döviz stopaj değerleri alanları eklendi. Banka şube bazında parametreler ekranında stopaj için muhasebe kodu belirleniyor. Banka genel parametreleri ekranında vade tarihi aralığı ve bu aralıkta kullanılacak stopaj oranları belirlenebiliyor. Buradaki vade tarih aralıkları ay bazında belirleniyor. Vadeli hesap için faiz işleme kapatma sırasında faiz hesaplaya tıklandığında başlangıç ve kapanış tarihi arasındaki ay farkı hesaplanarak banka genel parametrelerinde hangi aralığa denk geliyorsa o stopaj oranı faiz geliri üzerinden hesaplanarak stopaj tutar alanına yazılır. Net faiz geliri hesaplanırken de bu tutar faiz gelirinden düşülmüş olarak gösterilir.
  • Havale / EFT talimat basımı için "nmfIslemSirasi", "nmfToplamIslemSayisi" ve "nmfcaritckimlikno" merge alan adları eklendi. "nmfcaritckimlikno" Carinin TC kimlik numarasını basıyor. "nmfToplamIslemSayisi" toplu basımda kaç tane kayıt basıldığının sayısını basıyor. "nmfIslemSirasi" toplu basımda hangi sıradaki kaydın basıldığının sayısını basıyor.
  • Banka Hesap Hareketleri Dökümü raporuna Kur bilgisi eklendi. Genel kısıtlar sekmesindeki "TL Değerleri Dökülsün" seçeneği işaretlenmelidir.
  • MT940 işlem kodlarına "ZZ1 - Otomatik fatura ödeme talimatları" eklendi. Bu işlem kodu genel dekont kaydı tipindeki kurallar ile eşlenebilir.
  • Kasa/ Banka-Gider kayıtları için ve Banka/Faiz İşleme-Kapatma ekranından yapılan kayıtlar için "Banka Talimat Basımı" yapılabilmesi desteklendi. İlgili işleme kayıtlar üzerinden sağ tık menüsü ile ulaşılabilmektedir. Talimat basımı için yeni eklenen merge alanları şöyledir: nmftoplamtaksit;nmfkredikalantutar;nmfkredikalandoviztutar;nmftaksittutar;nmftaksitdoviztutar ;nmfhangitaksit; nmfkredikalantutaryazi;nmfkredikalandoviztutaryazi;nmftaksittutaryazi;nmftaksitdoviztutaryazi


Stok Modülü

  • Stok > Barkod Kayıtları açılışında grid boş gelip, stok kodu girildikten sonra ilgili stok için barkod varsa onların listelenmesi sağlandı.
  • ‘STOK’,’ DOSYA_KAYIT_TARIHINE_GORE_GELSIN’ özel parametresi tanımlandığında stok kartında dosya saklama alanında gösterim son eklenenden ilk eklenene doğru yapılması sağlandı. Bu alandaki rapor da bu sıraya göre listelenmesi sağlandı.


Çek\Senet

  • Devir Çek\Senet Girişi ekranlarında sağ tuşa eklenen “Tarihsel Kur Farkı İzleme” menüsü ile ilgili çek\senede ait farklı tarihlerde oluşmuş kur farkı tutarlarının izlenebilmesi desteklendi.


Dekont

  • Genel Dekont Kaydı ekranında, Döviz - TL seçenekli para birimi alanındaki TL seçeneğinin, Şirket-Şube-Parametre tanımlarındaki para birimi sahasına göre getirilmesi sağlandı.
  • Borç Senedi/Çeki Ödentisi ekranına "Banka Kayıtları Detaylı Oluşturulsun" seçeneği eklendi. İşaretlendiğinde, senet/çek muhasebe hesap kayıtları kümüle edilmeden detaylı olarak oluşturulmaktadır.


Dış Ticaret

  • İhracat detay gösterim ekranında çeki listesine "Proforma Miktarı", "Sipariş Numarası", "Sipariş Kalem Sıra", "İrsaliye Numarası" ve "İrsaliye Kalem Sıra" alanları eklendi. Belge siparişten oluştuysa sipariş numarası ve kalem sıra alanında oluştuğu sipariş bilgileri, belge irsaliyeden oluşuyorsa irsaliye numarası ve kalem sıra alanlarına irsaliyedeki bilgilerin gelmesi sağlandı.
  • Dış ticaret modülünde ihracat işlemleri için esnek yapılandırma desteği getirildi.
  • İhracat ve ithalat dosya işlemlerinde siparişler sekmesindeki kısıt ekranına stok kodu kısıtı eklendi. Aynı zamanda bu sekmeye arama kutusu eklendi ekranda görünen bilgiler buraya yazılarak aranması sağlandı. Eğer kırılımlar kapalıysa kırılımın içi aranmadığı için tüm stoklar aranmak isteniyorsa tüm kırılmları açıp öyle arama yapmak gerekiyor.
  • Dış ticaret modülünde ihracat dosya işlemlerinde proformaya kalem ekleme ve silme desteği getirildi. Kalem eklemek için siparişlerim veya irsaliyelerim sekmesinde istenilen kayıt seçilip, eklenmek istenen proforma numarası fatura numarası alanına yazılıp proforma oluştura tıklanarak eklenebilir. Kalem silme işlemi ise proforma detay gösterme ekranında kalem bilgileri sekmesinde sağ tık menüsüne "Kalem Sil" eklendi, silinmek istenen kayıt seçilip kalem sile tıklandığında seçili kalemin silinmesi sağlandı.
  • Dış Ticaret / İhracat Dosya İşlemleri / Faturalarım ekranına "Resmi Belge No" kolonu ve Detay Gösterme ekranının Toplamlar sekmesine "Resmi Belge No" alanı eklendi. Bu alan ile, henüz e-fatura oluşturulmamışsa ya da resmi belge numarası başka belgede kullanılmamışsa proformanın resmi belge numarasının değiştirilebilmesi sağlandı. Bu özellik için "İhracat faturaları e-fatura olarak oluşturulsun" parametresi açık olmalıdır.


İş Akış Yönetimi

  • İş akış uygulamasında cari risk girişi için akış tanımlandığında iş akış açıklamasında eski risk limiti ve yeni limitinin yazılması sağlandı.


Log

  • Programda yapılan toplam kayıt, düzeltme ve silme işlem sayılarını gösteren “Kullanıcı Bazında Log Analiz Raporu” eklendi.
  • Log Raporu'na "Rapor Gösterim Tipi" alanı eklendi. Grid ya da Html olarak rapor tipi seçimi yapılabilecektir. Böylece grid şeklinde alınan rapordaki veriler üzerinde detaylı arama yapılabilmesi sağlandı.
  • Log Tutulacak Tablolar ekranında grid yapısı yenilendi böylece detaylı filtreleme ve sıralama özelliği yapılabilmektedir.
  • Satış - alış faturaları ve müşteri - satıcı siparişlerinde log raporlarının belge bazında gösterilebilmesi sağlandı. Veritabanı işlemleri çubuğuna "Log Raporu" tuşu eklendi. Bu tuş, satış - alış fatura ve müşteri - satıcı siparişi ekranlarında aktif olarak gözüküp tıklandığında ilgili belgenin log kayıtlarının dökülmesi sağlandı. Ayrıca log raporu alırken bu modül ve program no'lar seçildiğinde anahtar alanlardan belge kısıtı verilebilmesi sağlandı. Log raporu alındığında da fatura ve sipariş numaraları, raporu belge detaylı almadan görünmesi sağlandı. Belge bazında log gösterimi sadece MSSQL veritabanı için desteklendi.


MRP

  • İleri Üretim Planlama - Çizelgeleme Gantt Gösterimi ekranındaki Çizelge Bazlı Kapasite Raporu'na "Rapor Tipi" eklendi. Genel seçeneği ile fabrika genelinde görsel rapor alınabileceği gibi, İstasyon Bazında, Makine Bazında, Kaynak Bazında seçenekleri ile de istasyon, makine veya kaynak bazında grid rapor alınabilmesi sağlandı.
  • İleri Üretim Planlamada çizelge oluşturulduğunda alınan raporlardan "Çizelgelenemeyen İşler" ve "Çizelgelenen İşler" raporlarına stok kodu ile birlikte stok adı kolonunun ve Yapılandırma Kodu ile Yapılandırma Açıklaması kolonlarının da basılması desteklendi.
  • Mrp Sonuç raporundaki ilk sekmede gösterilen miktarlara link desteği getirildi. Böylece ilgili linke tıklandığı zaman açılan ekrandan, kullanılan miktarların bağlı olduğu belgeler veya bu belgelerdeki miktarların ne kadarının kullanıldığı gibi bilgilere ulaşılabilmesi sağlandı.
  • İleri üretim planlama uygulamasında gantt ekranda, barların üzerine gelince çıkan bilgi ekranında stok ismi ve yapılandırma açıklama bilgilerinin gösterilmesi sağlandı.
  • İleri Üretim Planlama - Çizelgeleme Gantt Gösterimi ekranındaki "Raporlar" menüsü altında yer alan raporlarda, kolon sıralamasında yapılan değişikliklerin kullanıcı bazında kaydedilmesi sağlandı. Raporlar üzerindeki sağ tık menüsüne Görünümü Sakla ve Standart Görünüm seçenekleri eklendi.
  • MRP parametrelerindeki Ana Üretim Planlama sekmesine İhtiyaç Belirleme Yöntemi olarak "Toplam (Tahmin, Sipariş)" seçeneği eklendi. İhtiyaç miktarı hesaplanırken, ilgili periyottaki tahminleme ve sipariş miktarları toplanacaktır.
  • İş emri sabitleme ekranına, gruplama yapıldığında sağ tık menüsüne "Toplu Sabitleme Tarihi" eklendi. Bu seçenek ile o grup içindeki kayıtlara topluca tarih atılabilmesi sağlandı.
  • İleri üretim planlama uygulamasında gantt ekranda sipariş görünümü alanındaki sipariş bilgilerinin yanına "Stok Kodu" , "Stok Adı" , "Yapılandırma Kodu" , "Yapılandırma Açıklaması" bilgileri eklendi.
  • Tahminleme İşlemleri ekranına "Satış Verisi" alanı eklendi. Satış faturalarına ek, müşteri siparişleri ve üretim sonu kayıtları için de satış verisi oluşturulabilmesi sağlandı.
  • İleri üretim planlama uygulamasında operasyon-makine eşleştirme ekranındaki geçiş süresi bilgisinin sonraki makine bilgisi verilerek tanımlanabilmesi desteklenmiştir. Örneğin MAMUL1 için MAKINE1 ile yapılan bir operasyon-makine eşleştirme tanımınında, sonraki makine bilgisi MAKINE2 olduğunda 10 dk'lık geçiş süresi tanımlanırken, sonraki makine bilgisi MAKINE3 olduğunda 20'dklık bir geçiş süresi tanımlanabilir.
  • İleri üretim planlama uygulaması için makine tanımlama ekranına "Robot" şeklinde yeni bir makine tipi eklenmiştir. Bu tipteki makine tanımları için makine tanımlama ekranında "Eş Zamanlı İş Setleri Tanımlama" sekmesi aktif olmaktadır ve bu sekme üzerinden robotun eş zamanlı olarak sırayla işleyebileceği ürün bilgileri tanımlanabilmektedir. Set tanımlama ekranında stok kodu bazında tanımlama yapılabileceği gibi ürün grubu, Kod-1, Kod-2 gibi stok kartındaki rapor sahalarına göre de tanımlama yapılabilmektedir. Çizelgeleme sırasında maksimum sayıda iş yapılacak şekilde uygun set bulunarak, bu sete ait iş emirlerinin eş zamanlı olarak işlem görmesi sağlanmaktadır.
  • Malzeme Gereksinim Planlama Oluşturma ekranında ilk sekmedeki grid üzerinde IUP kolonu eklenmiştir. İleri üretim planlama uygulamasını kullanan müşteriler, çizelgeleme işlemini "MRP Sonuçlarından Getir" seçeneği ile çalıştırıp, ardından gannt sonuç ekranda "MRP Güncelle" işlemini yaptıklarında, IUP kolonunda değer "Evet" olarak gözükecektir. Bu sayede MRP sonuçlarına ait çizelgeleme çalıştırılıp çalıştırılmadığı raporlanabilmektedir.
  • Malzeme gereksinim planlama sırasında rework tipli iş emirlerinin de planlamaya dahil edilebilmesi için MRP parametreleri ekranına "Rework İş Emirleri MGP'ye Dahil Edilsin" parametresi eklenmiştir.


Teklif

  • Satış/Satın Alma Talep/Teklif Teklifleştirme/Siparişleştirme ekranlarının Kısıt sekmesine "Depo Kodu" alanı eklendi. Bilgi Gösterim sekmesine gelecek kayıtlara, Talep/Teklif belge kalemlerinde girilen depo koduna göre kısıt verilebilmesi sağlandı.
  • Satın alma talep teklifleştirme bilgi gösterim sekmesinde grid akıllı grid ile değiştirildi. Böylece filtreleme özellikleri geldi.
  • Stok planlama kayıtlarına planlama-2 sekmesine "Satın Alma Talep-Teklif Kilit" ve "Satış Talep-Teklif Kilit" seçenekleri eklendi. Bu seçenekler veya genel kilit işaretlenirse talep-teklif kayıtlarında ilgili stoğun kitlenmesi sağlandı.


Rapor

  • Rapor Modülü'nden kaydedilen rapor dosyası açıldığında başlığa dosya ismi ve hangi dizine kaydedildiği bilgilerinin gösterilmesi desteklendi.
  • Program genelindeki rapor ekranlarında “gelişmiş rapor” desteği getirildi. Rapor butonunun yanındaki ok simgesine tıklayarak “Gelişmiş Rapor” seçilerek rapor alınabilir. Gelişmiş rapor sayesinde 13684 satırın üstündeki raporlamaların da tek sayfa üzerinden yapılması sağlandı. Ayrıca raporun xlsx, pdf, csv ve xml uzantılarında dışarıya alınabilmesi desteklenmiştir.


Sene Sonu Devir

  • Çek\Senet devir işleminde vade tarihi devir baz tarihinden büyük olan çek\senet kayıtlarının durumu ödenmiş ise yeni yıla aktarılmaması desteklendi.
  • Cari,Stok ve Muhasebe devir işlemleri ekranına "Sabit Kayıt Kontrolü" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlendiğinde eski sene şirketinde olup yeni sene şirketinde olmayan ilgili modüllere ait sabit bilgiler devir öncesinde yeni sene şirketinde tanımlanacaktır. Sabit Kayıt Kontrolü işlemi ayrıca ortak işletmeden daha detaylı olarak da yapılabilmektedir.
  • Çek\Senet ve Banka ile ilgili yeni sene şirketinde oluşacak yeni numaraların başına yıl kodu atanması desteklendi. Yıl kodu atama işlemi çek\senet modülleri için yeni yıl kopyalama, banka modülü için ise banka devri sonucunda yapılmaktadır.
  • Stok Devri ekranına "Proje Kırılımlı Devir" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlenerek devir yapıldığında, stok bakiyeleri yeni yıl şirketine proje kırılımlı olarak aktarılmaktadır. Eğer işaretlenmeyip rehberden bir proje kodu seçilip devredilirse, yeni yıl şirketinde oluşan tüm stok hareketlerine bu proje kodu yazılacaktır. Seçenek işaretlenmez ve rehberden bir proje kodu seçimi yapılmaz ise de yeni yıl şirketindeki stok hareketlerin proje kodu sahaları boş olacaktır.


Ndi

  • DateTimePicker, ListBox, CheckBoxList komponentleri eklendi.


Demirbaş

  • Demirbaş paketinde Form bazı güvenlik uygulaması desteklendi. Demirbaş Parametre Girişi ekranının Genel sekmesine "Form bazı güvenlik uygulaması" seçeneği eklendi.