You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

 Restoran, otel gibi yerlerde, mamul maliyetlerini, sadece ilk madde / malzeme maliyetleri dikkate alarak hesaplamak için yeni bir fonksiyon eklenmiştir. Bu fonksiyon maliyet muhasebesinde yapılan işleme benzer bir işlem ile aylık ağırlıklı ortalama, FIFO ve LIFO yöntemlerini kullanarak şube bazlı olarak mamul maliyetlerini bulmaktadır.

Her 3 maliyet sisteminde de verilecek tarih aralığının maliyeti hesaplanacak ay aralığı olması gereklidir.


Genel Kısıtlar Ekranı

Genel Kısıtlar Ekranı
  • Satıştan İadeler Bu dönemin Ortalama Fiyatı İle Değerlendirilsin

Bu seçeneğin işaretlenmesi halinde, parametrelerde seçilen maliyet tipine göre önce iadeler hariç maliyetler bulunur. Bulunan maliyet iade fiyatlarına atılır.

  • Şubeler Dahil

Maliyet oluşturma işleminin şube stok hareketleri için de hesaplanması isteniyor ise işaretlenmesi gereken parametredir.

Safha Adedi

Reçetelerin toplam seviyesidir. Seviyesi en fazla olan reçeteye göre safha belirlenmelidir. Örneğin; Hammadde-yarı mamul-mamul olarak tanımlı bir reçete için safha adedi olarak 2 girilmelidir.