You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Next »

Cari hesaplara elle kayıt girişi yapabilmek ve entegre işlemlerden cari hesaplara otomatik olarak aktarılan hareket kayıtlarını izlemek amacıyla kullanılır.

Diğer modüllerden gelen cari hareket kayıtlarının üzerinde düzeltme ya da iptal işlemi yapılamaz. Düzeltme ve iptal işlemi ancak ilgili modülden yapılabilir. Elle girilen kayıtların düzeltme ve iptal işlemi bu bölümden yapılır.

Cari Hareket Kayıtlarında farklı modüllerden yapılan işlemler sonucunda aktarılan hareketler farklı tiplerde izlenebilmektedir. Böylece Cari Hareket Kayıtlarında hangi hareketin hangi modülden yapıldığı ayırt edilebilmektedir. Cari Hareket Kayıtlarında,  klavyedeki Page Down ve Page Up tuşları ile hareketler üzerinde ilerlenebilmektedir. Ekrandaki Önceki, Sonraki tuşlarına basılarak da üzerinde bulunulan bir önceki veya bir sonraki cari hesaba geçilerek hareketleri izlenebilmektedir. Cari Hareket Kayıtları ekranının en altındaki bölümde yer alan Borç Toplamı, Alacak Toplamı, Borç/Alacak Bakiye ve Puan Toplamı alanlarında o cari hesaba ait kumüle hareketleri izlenebilmektedir.

Cari Hareket Kayıtlarında Kullanılan Özel Tuşlar

Cari hareket kayıtları üzerinde ilgili kayıt çift tıklandığında sağ tuş ile Cari Sabit, Cari Hareket Diğer Bilgiler, Hareket Detayı İzleme, Yevmiye Detay, Konsolide Çek/Senet Raporu ve Gönder seçenekleriyle detay bilgiler izlenebilmektedir.

Cari Kart

Cari hareket kayıtları bölümünde iken kayıt yapılmakta olan veya izlenilen cari hesabın sabit bilgi kartının görüntülendiği seçenektir. Cari Kod yazısının üzerine çift tıklandığında cari kart görüntülenebilir.

Cari Hareket Diğer Bilgiler

Cari hareket kayıtları bölümünde üzerinde bulunulan hareketin, türü, döviz bilgileri, kapatma bilgileri, plasiyer kodu vb. ayrıntılı bilgileri izlenebilmektedir.

 

Hareket Detayı İzleme

Üzerinde bulunulan hareket kaydının detay dökümü izlenebilmektedir. Örneğin; Çek hareketinin detayı izleniyorsa, çek no, veren kodu, verilen kodu, vade tarihi, tutar, durum gibi bilgileri, fatura hareketi izleniyorsa faturanın üst, kalem ve toplam bilgileri izlenebilmektedir. 

Yevmiye Detay

Cari hareket kayıtlarındaki bilgilerin yevmiye detaylarının izlenebilmesi için kullanılacak tuştur.  Eğer üzerinde bulunulan cari hareket kaydı entegrasyondan muhasebeye aktarıldı ise o hareketin yevmiye fişi listelenecektir. Eğer ilgili hareketin yevmiye fiş kaydı bulunamaz ise program “Bu harekete ait 3.ay fişlerinde muhasebe kaydı bulunamadı. Entegrasyonda veya başka bir ayda olabilir. Lütfen kontrol ediniz.”  şeklinde bir uyarı ile bilgilendirecektir. Bu uyarı o harekete ait yevmiye fişlerinde bir kayıt olmadığını göstermektedir.


Konsolide Çek/ Senet Raporu

Bu alanda üzerinde bulunan cari hesaptan alınan müşteri çekleri ve senetlerinin listesi toplu halde izlenebilmektedir.

Konsolide Çek Senet Raporu EkranıKısıt

Cari Kodu

Bu alanda içinde bulunulan cari hesabın kodu otomatik olarak gelmektedir, kullanıcı isterse bu alana başka bir cari kodu girerek o cari hesaba ait çek ve senetlerin listesini de alabilmektedir.

Vade Tarihi

Bu alanda vade tarihi verilen tarihe eşit ve büyük olan çek ve senetler listelenmektedir.

Gönder

Gönder seçeneği ile Grid ekranındaki bilgilerin Excel, Word, Calculator, Writer programlarına aktarılması sağlanır. Detay bilgi için bakınız Giriş/Grid/Bilgi Gönderimi.