You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 3 Next »

Depolar arası transfer bölümünde;

Merkez ve/veya birden fazla şube ile çalışılan durumlarda, depolar arası transfer fişlerinin kaydedilmesi, düzenlenmesi ve izlenmesi işlemlerinin gerçekleşmesi sağlanır.

Depolar Arası Transfer, Lojistik-Satış Bölümü’nde, fatura kayıt menüsünün altında yer alır. Üst Bilgiler, Koşul Bilgileri, Kalem Bilgileri, Toplamlar bilgilerinin girilmesi ile depolar arası transfer kaydı oluşur.

(tick) Bu bölümlerden bazıları, belirli parametrelerin işaretlenmesi sonucu ekranda gözükür.


Sipariş Bilgileri

Sipariş takibi yapan firmalarda, müşteri siparişlerinden depolar arası transfer kaydı oluşturulması için kullanılan bölümdür. "Depolar Arası Transfer" menüsüne girildiğinde bu sayfanın gelmesi için mutlaka "Satış Fatura Parametrelerinde "bulunan “Depolar Arası Transferde Sipariş No Sorulsun Mu” parametresinin işaretlenmiş olması gerekmektedir. Bu bölümün kullanımı ile sipariş bağlantılı depolar arası transfer oluşturulabilir.

Depolar Arası Transfer EkranıSipariş Bilgileri
Belge Tipi

Sipariş ve İrsaliye seçeneklerinden oluşur. Depolar arası transfer işlemi sipariş ile yapıldığı için sadece bu kısım aktiftir.

Belge Numarası

Transfer yapılacak siparişin belge numarasının seçildiği alandır.  Rehber butonu ile seçim yapılabilir.

Sipariş belge numarası ile depolar arası transfer işlemini gerçekleştirmek için kullanılan butondur. Butona basılması ile birlikte "Sipariş teslimatınız yapılsın mı?" sorulu ekran görüntülenir. Bu ekranda "Yeni Numara" ve "Giden Depo" alanları doldurulduktan sonra "Tamam" butonuna basılması ile birlikte "Üst Bilgiler" sayfasına geçilir.

Detaylı Sipariş / İrsaliye Rehberi Cari Kodu

Transferi yapılacak sipariş belgesine kısıt vermek için kullanılan alandır. Transferin oluşturulması aşamasında, sipariş bilgilerinin detaylandırılarak girildiği müşterinin kodudur.  Rehber butonu ile cari kod seçimi yapılır.

Detaylı Sipariş / İrsaliye Rehberi Belge NumarasıTransferin oluşturulacağı sipariş numarasının girildiği alandır. Tek bir siparişe ait transfer işlemi yapılacaksa bu bölüm kullanılabilir. Cari kodun girilip bu alanın boş geçilmesi halinde, ilgili cariye ait tüm siparişler listelenir.
  •  Mal Detaylı Mı?
“Mal detaylı mı?” sorusu işaretlendiğinde, müşterinin kalan siparişleri mal bazında detaylı listelenir. İşaretlenmediğinde, belirlenen cari koda ait, teslimi yapılmamış (kalan) sipariş numaralarının yer aldığı liste üzerinden, istenilen siparişler farenin sol tuşu çift tıklanarak işaretlenebilir. Böylece faturalama işlemlerinde siparişler birleştirilerek faturalandırılabilir fakat mal detayları izlenemez.
Stok Kısıdı VerilebilsinEkranın altında listelenecek sipariş kalemleri için kısıt verilmesi amacıyla kullanılan seçenektir. Bu seçeneğin aktif olması için “Mal Detaylı Mı?” sorusunun işaretlenmesi gerekir. “Stok Kısıdı Verilebilsin” seçeneği işaretlendikten sonra “Belgeleri Getir” butonuna basıldığında, listelenecek sipariş kalemlerinin belirlenmesi için “Stok Kısıt Ekranı” gelir. Bu ekranda bulunan Saha Adı sütunundaki hücreye tıklandığında, stok ilişkili alanlar listelenir. Bu listede, kısıt verilecek alan seçildikten sonra, “Operatör” ve “Değer” alanları kullanılarak istenen kısıt verilir.
SıralamaBelge no, teslim tarihi, koşul kodu, belge tarihi, stok kodu, stok adı seçeneklerini içerir. Listelenecek sipariş belgelerinin seçilecek alanlara göre sıralanmasını sağlar.
Belgeleri GetirCari kod ve mal detayı bilgileri baz alınarak, sipariş belgelerinin listelenmesini sağlayan butondur.


Üst Bilgiler Ekranı

Transfere ait sabit ve cari bilgi alanlarının yer aldığı ekrandır.

Depolar Arası Transfer EkranıÜst Bilgiler
İrsaliye No

Depolar Arası Transfer fişine ait numaranın girildiği alandır. Rehber butonu ile irsaliye numaraları arasından seçim yapılabilir.

Hareket Türü

İşlem sonunda oluşacak stok hareket kayıtlarının hareket tipinin belirlendiği alandır. Bu alanda A- Devir, B- Depolar, C- Üretim, D- Muhtelif F- Konsinye tiplerinden biri seçilir. Seçilen tipe göre, stok hareket kayıtlarında bulunan "Tip Sahası" değişir. Stok hareketlerindeki hareket tipleri, hem raporlarda ayrı tipteki hareketleri gruplandırabilmek açısından, hem de tiplerin ayrı ayrı icmallerini alabilmek açısından önemlidir.

  • Lokal Depo

Yapılacak transfer işlemi lokal depolar arası ise işaretlenecek alandır. Bu durumda "Gideceği Depo, Ambar ve Cari Kod" alanları pasif olur. Eğer şubeler arası bir transfer işlemi yapılacak ise bu seçenek işaretlenmemelidir.

Gideceği Depo

Şubeler arası transfer işlemlerinde kullanılan alandır. Bu alanda transferin nereye yapılacağı belirlenir. Alanın sağ tarafında bulunan aşağı ok işaretine basıldığında, şube kodları listelenir. Transferin yapılacağı şube kodu bu alandan seçilir. Şube kodu 0 (sıfır) merkez anlamındadır. Yani, herhangi bir şubeden merkeze transfer işlemi yapılacak ise bu alanda 0 (sıfır) seçilmesi gerekir.

Ambar

Transferin yapılacağı şube için açılan cari kod bilgisinin girildiği alandır. Yani "şube 1’e" transfer yapılıyor ise bu alana "şube 1" için açılan cari kod girilmelidir. Bu cari kod, işlemin yapıldığı merkez veya şubenin stok hareket kayıtlarındaki açıklama alanına aktarılır. Rehber butonu ile cari kodlar arasından seçim yapılabilir.

Cari Kodu

Transferin yapıldığı (işlemin yapıldığı) yer için açılan cari kod bilgisinin girildiği alandır. Yani transfer işlemi merkezden yapılıyor ise bu alana merkez için açılan cari kod girilir. Bu cari kod, transferin yapıldığı merkez veya şubenin stok hareket kayıtlarındaki açıklama alanına aktarılır.   Rehber butonu ile cari kodlar arasından seçim yapılabilir.

Tarih

Depolar arası transfere ait tarihin girildiği alandır. Günün tarihi, otomatik olarak bu ekrana gelir. Bu tarih aynı zamanda stok hareketlerine işlenecek olan kayıt tarihidir.

Fiili Tarih

Depolar arası transferlerin gerçekleştiği tarihin girildiği alandır. Rapor amaçlı bir alandır.

Döviz Baz Tarihi

Oluşturulacak irsaliyede geçerli olacak kur bilgisinin belirlendiği alandır. Bu alana Döviz Takibi/Döviz Kurları Girişi bölümünden girilen kur tutarı, Kalem Bilgileri sayfasındaki stok bazında sorgulanan kur tutarı alanına yansır.

Özel Kod 1

Tanımlanan Özel Kod 1 seçenekleri arasından, Rehber butonu ile seçim yapılarak transferlerin belli kodlar altında gruplanmasını sağlayan alandır.

Özel Kod 2

Tanımlanan Özel Kod 2  seçenekleri arasından, Rehber butonu ile seçim yapılarak transfer kayıtlarının rapor bazında gruplanmasını sağlayan alandır.

AçıklamaTransfere ait açıklama bilgisinin girildiği alandır.
Proje Kodu

Tanımlanan proje kodları arasından, tuşu ile seçim yapılarak, istenildiğinde proje bazında rapor alınabilmesi için girilen koddur. Bu alana girilen proje kodu kalem bilgilerine aktarılır. Boş geçilemez.

Plasiyer Kodu

Tanımlanan plasiyer kodları arasından, tuşu ile seçim yapılarak, ilgili müşteriye ait plasiyer kodunun girildiği alandır.

  • KDV Dahil
KDV'nin nasıl uygulanacağının belirlendiği alandır. KDV dahil kutucuğu işaretlendiği takdirde, stoka ait birim fiyatı, KDV tutarını da içerir.
Toplu Çıkış DepoToplu depo kodu tanımlamasının yapıldığı durumlarda kullanılan alandır. Bu alana girilen depo kodu, "Kalem Bilgileri" sayfasındaki her stok kalemi için "Çıkış Depo" alanına otomatik olarak gelir.
Toplu Giriş DepoToplu depo kodu tanımlamasının yapıldığı durumlarda kullanılan alandır. Bu alana girilen depo kodu, "Kalem Bilgileri" sayfasındaki her stok kalemi için "Giriş Depo" alanına otomatik olarak gelir.
Nakliye KatsayısıTanımlanan nakliye katsayısı girişinin yapıldığı alandır.

Değişsin

Dövizli belgelerde bazen (yuvarlama kaynaklı) döviz fiyatının, kurun ya da TL fiyatının değişmesi gerekebilir. Bu gibi durumlarda hangi alandaki bilginin değişeceğinin belirlendiği alandır.

Giriş Depo

Ambar alanına girilen şubenin, cari koduna ait isim bilgisinin otomatik olarak ekrana geldiği alandır.

Çıkış Depo"Cari Kod" alanına girilen şubenin, cari koduna ait isim bilgisinin otomatik olarak ekrana geldiği alandır.
Ek Saha Açıklamaları

Cari kod girildikten sonra açıklama alanlarının başlığı olarak parametrede girilen başlıklar ekrana gelir. İstenilen ya da gerekli olanlar kaydedilir. İsteğe bağlı olarak boş bırakılabilir. Bu ekrandaki satırlara yapılan açıklamalar saklanarak daha sonra izlenebilir ve Rapor Modülü/Fatura Raporları bölümünden listelenebilir.

(tick) Özel Kod-1, Özel Kod-2, Açıklama, Plasiyer Kodu, Proje Kodu, KDV Dahil, Toplu Depo, Nakliye Katsayısı, Açıklama-1 Açıklama-2 Açıklama 3 ve Ek Sahalardan oluşan alanlar, Satış Fatura Parametreleri sayesinde isteğe bağlı olarak ekranda yer alabilir veya almayabilir.


Koşul Bilgileri

Depolar arası transfere ait geçerli koşul bilgileri alanlarının yer aldığı ekrandır.




Depolar Arası Transfer EkranıKoşul Bilgileri
Koşul Kodu

Tanımlaması yapılan koşulun, tuşu ile seçim yapılarak ekrana getirildiği koddur.

Vade GünüBir borcun ödenmesi için tanınan süredir. Bu alana vade günü girildiğinde, tanımlanan vade için belirlenen liste fiyatı, kalem bilgileri ekranındaki fiyat sahasına otomatik olarak yansıyacaktır.
Koşul TarihiSatış koşul tarihinin girildiği alandır. Bu alanda tarih, otomatik olarak ekrana gelecektir. Eğer koşul tarihi değiştirilirse, satışın girildiği tarihte geçerli olan fiyata göre vade ve iskonto uygulaması yapılacaktır.
Fiyat TarihiSatış fiyat liste tarihinin girildiği alandır.
Ödeme Kodu

Fatura kaydı sırasında, koşula bağlı ödeme planının kodu girilmişse, ilgili ödeme kodunun  tuşu ile seçim yapılarak ekrana getirildiği alandır. Cari/Koşul Kayıtları/ Genel Koşul Kayıtları/ Koşul Genel-2 sayfasında bulunan ödeme kodu alanına, o koşula bağlanacak ödeme planının kodu girilmiş ise, ilgili ödeme kodu bu alana program tarafından otomatik olarak ekrana gelir. Fatura belgelerinde koşul uygulamasının olduğu, ancak koşula bağlı ödeme planının olmadığı durumlarda ödeme kodu alanı boş olur ve istenen ödeme planına ait kod girilir.

Fatura belgelerinde, cari ödeme planlarının koşul bağlantılı uygulanabilmesi için, Koşul Sabit Kayıtlarında bulunan “Cari Hesap Vadelere Bölünerek Atılsın” seçeneğinin işaretlenmesi gerekir. Koşul uygulamasının kullanılmadığı durumlarda bu alan, "Koşul Bilgileri" ekranı yerine "Üst Bilgiler " ekranında yer alır.

(tick) Koşul bilgileri ekranındaki tüm alanlar, Satış Fatura Parametreleri sayesinde, isteğe bağlı olarak ekranda yer alabilir veya almayabilir.


Kalem Bilgileri