Üretim emirlerinde, üretim emri verilen mamul için kullanılacak diğer malzemelerin (hammadde, mamul) rezerve edilebilmesi için Üretim Emri-Genel sekmesinde yer alan Rezervasyon alanı işaretlenir. Bu alan işaretlendiğinde, ilgili reçetede kullanılan Ana Ürün haricindeki diğer malzemeler rezerve edilir. Üretim emrinde planlanan fişler oluşurken, planlanan fişlerdeki malzeme miktarı kadar rezervasyon yapılması sağlanır. Rezerve edilen malzeme miktarlarını değiştirmek için üretim emirleri listesi F9/sağ fare düğmesi menüsünde yer alan Planlanan Rezervasyon Miktar Girişi penceresi kullanılır. 

Planlanan Rezervasyon Miktar Girişi penceresine Üretim emri, Başlamadı ve Devam Ediyor durumundayken ulaşılabilir. 

Rezervasyon miktarları; Sarf, Fire, Üretimden Giriş ve Ambar fişleri için ayrı ayrı kaydedilir. Satırlardaki Rezervasyon Miktarı alanına öndeğer olarak üretim emri kaydedildiğinde oluşan planlanan fişlerdeki malzeme miktarları getirilir. 

Sarf, Fire, Üretimden Giriş ve Ambar fişleri için rezerve edilmesi istenen miktarlar Miktar alanından değiştirilir. Bu, Rezervasyon Miktarı alanını günceller. 

Pencerenin alt kısmında yer alan Rezervasyon Yap seçeneği tıklandığında, ilgili fişler için planlanan rezervasyon miktarları güncellenir. 

Rezervasyon miktarı her zaman planlanan fişin tarihi dikkate alınarak yapılır. 

Planlanan Rezervasyon Miktar Girişi penceresi kaydedildiğinde, ilgili malzemelerin ambar toplamları ve genel durum penceresindeki Planlanan Rezervasyon Miktar alanları ve Gerçek Stok alanı, planlanan fişlerin oluştuğu tarihte ve ambarda fişteki birim dikkate alınarak güncellenir. 

Üretim emri için rezerve edilen malların rezervasyon miktarları, gerçekleşen fişler oluşturulduktan sonra, rezervasyon miktarı kadar azaltılır ve ambar toplamlarındaki Rezervasyon Miktarı ve Gerçek Stok miktarları güncellenir.

Pencerenin F9 menüsündeki Negatif Seviyeye Düşen Malzemeler seçeneği ile negatif stok miktarları listelenir. Miktarları Güncelle işlemi ile negatif seviyeye düşen malzemeler stok miktarına göre güncellenir.