İş emirleri üretim emrinin kaydedilmesi ile otomatik olarak kaydedilir. İş emirleri üretim emrinde kullanılan rota tanımlarına bağlı olarak oluşur. Üretim emrinde kullanılan rota ve bu rotaya bağlı operasyonların her birisi için ayrı bir iş emri oluşur. İş emrine ait bilgiler yine üretim emrine bağlı operasyonlardan alınır. Bu bilgilerde olabilecek değişiklikler iş emri üzerinde kaydedilir. İş emri genel bilgileri şunlardır: 

İş Emri Numarası: Bağlı olduğu üretim emrinde yer alan iş emri numarasıdır. İş emrinin bağlı olduğu üretim emri numarası ve iş emri numarasından oluşur. Bu alana bilgi girilemez; izleme amaçlıdır. 

Durumu: İş emri durumunu belirtir. İş emirleri üretim emrinin kaydedilmesi ile oluşur. Durum alanı; Başlamadı, Devam Ediyor, Durduruldu, Tamamlandı ve Kapandı seçeneklerini içerir. Durum değişiklikleri iş emri ve üretim emirleri listesinde sağ fare düğmesi menüsündeki Durum seçeneği ile yapılır. İş emirlerinden herhangi birinin durumu "Devam Ediyor" konumuna alındığında, üretim emrinin durumu da "Devam Ediyor" olacaktır. 

Üretim Emri Fiş No: İş emrinin ait olduğu üretim emrinin numarasıdır. Bu alana bilgi girilemez. İzleme amaçlıdır. Üretim emri serbest bırakıldığında, iş emri "Başlamadı" ve "Devam Ediyor" durumundayken iş emri numarası değiştirilebilir. Diğer durumlarda değiştirilemez.

Üretim Emri Tarihi: İş emrinin ait olduğu üretim emrinin tarihidir. Bu alana bilgi girilemez. İzleme amaçlıdır. 

Belge Numarası: İş emri belge numarasıdır. 

Proje Kodu: Fişin ilişkili olduğu proje kodudur. Kayıtlı proje tanımları listelenir ve ilgili tanım seçilir. Ticari sistem tarafındaki tüm işlemlerde proje bilgisi girilerek, raporlar proje bazlı alınır ve muhasebeye entegrasyon  proje bazında yapılabilir. Muhasebe hesapları ile kaydedilen bir hareket birden fazla masraf merkezi ile ilişkili olabilir. Örneğin toplu olarak yapılan alımlar firmanın değişik bölümlerinin ihtiyacını karşılıyor olabilir.  Bu gibi durumlarda masraf merkezlerine dağılımın ne şekilde yapılacağı proje tanımları ile kaydedilir. Projeler Genel Muhasebe bölümünde Projeler seçeneği ile tanımlanır. 

Özel Kod: Fişleri gruplamakta kullanılan ikinci bir kodlama alanıdır. Özel kod, kullanıcının kendi firmasına özel bazı kriterlere göre fişleri gruplamasına ve rapor almasına olanak sağlar. Bu alanı kullanıcı, fiş üzerinde yer almayan fakat girmek istediği bir bilgiyi kaydetmek için de kullanabilir. Özel kod aynı zamanda raporlarda filtre olarak da kullanılmaktadır. 

Yetki Kodu: Detaylı yetki tanımlaması için kullanılır. Her kullanıcının iş tanımına göre, kullanabileceği kayıtlar değişik olacaktır. Detaylı yetki tanımlaması için öncelikle planlama yapmak gerekir. İlk adım olarak, hangi kullanıcıların veya kullanıcı gruplarının hangi fişlere ulaşabileceği ve hangi tür işlemleri yapabileceği belirlenmelidir. Daha sonra, her yetki grubunun kullanabileceği fiş türlerine farklı yetki kodları verilmelidir. 

Operasyon Kodu ve Açıklaması: Bu bölümde iş emrinin ait olduğu operasyon kod ve açıklaması yer alır. Bu alanlara bilgi girilemez. Fason emrine ait iş emirlerinde operasyon kodu ve açıklaması alanlarında otomatik olarak FASON bilgisi yer alır.

İş İstasyonu: İş emrinin ait olduğu iş istasyonu bilgileri bu bölümde kaydedilir. Üretim emrinde belirtilen rota ve bu rotadaki operasyonlarda kullanılacak iş istasyonu kod ve açıklaması alana öndeğer olarak aktarılır. Gerekirse operasyon tanımlarında kullanılan diğer bir iş istasyonu ile değiştirilebilir. Üretim emri serbest bırakıldığında, iş emri "Başlamadı" ve "Durduruldu" durumundayken iş istasyonu değiştirilebilir. Diğer durumlarda değiştirilemez. Fason emrine ait iş emirlerinde İş istasyonu kodu ve açıklaması alanlarında otomatik olarak FASON bilgisi yer alır.

Üretim Giriş Miktarları: Planlanan ve gerçekleşen malzeme üretim miktarlarının görüntülendiği alandır. Üretim emrindeki miktar bilgisi bu alana otomatik olarak gelir. Sadece izleme amaçlıdır.