Talep fişleri için Revizyon Ekle (Konfigüratör) seçeneği Mamul, Yarımamul, Karma Koli, Malzeme Sınıfı Detayları ve Tablolu Malzeme Sınıfı Detayları türündeki malzemelerin F9 menüsünde yer alır. Oluşturulmuş bir ürün reçetesinde müşteri isteğine bağlı değişiklikler yapabilmek ve özel reçete oluşturmak talep fişleri üzerindeki Revizyon Ekle (Konfigürasyon) seçeneği kullanılır.

Ana Ürün Kodu/Açıklaması: Satırda yer alan revizyonu eklenecek malzemenin kodudur/açıklamasıdır. Değiştirilemez bir alandır.

Varyant Kodu/Açıklaması: Satırda yer alan revizyonu eklenecek malzemenin varyant kodudur/açıklamasıdır. Değiştirilebilir.

Miktar: Revizyonu oluşturulacak olan malzemenin miktar bilgisidir. Satırda yer alan miktar bilgisi alana gelir ancak değiştirilebilir.

Birim Fiyat: Revizyonu oluşturulacak malzemeye ait birim fiyat hesaplamasının ne üzerinden yapılacağı bu alandan belirlenir. İlk Satınalma Üzerinden, İlk Satış Üzerinden, Son Satınalma Üzerinden ve Son Satış Üzerinden seçeneklerini içerir.

Reçete Bilgileri

Reçete Kodu/Açıklaması: Satırda yer alan malzemeye ait reçete kodudur. Ürün reçeteleri listesine ulaşılarak seçim yapılır.

Revizyon Kodu/Açıklaması: Satırda yer alan malzemeye ait reçete revizyon kodudur. İlgili malzeme için ürün reçetesi revizyonlarına ulaşılarak değiştirilebilir.

Yarı Mamuller Patlatılacak: Yarımamullerin patlatılması isteniyorsa işaretlenir.

Sihirbaz Kullanarak Açılacak: İşaretlenmesi durumunda, reçete satırlarındaki malzemelere ait özellikler tek tek getirilir.

Reçete Barkod Girişi: Revizyon Ekle penceresi F9 menüsünde yer alır. Mevcut konfigüratöre ait barkod bilgisi yazılır.

Konfigüratör Penceresi

Sihirbaz kullanılarak açılacak ile devam edildiğinde Konfigüratör penceresine ulaşılır.

Konfigüratör penceresi, ürün ağacı yapısının gösterilerek ağaç yapısına göre özellik değerlerinin belirlenmesini sağlar ve listeler. Satış siparişi ve talep fişi malzeme satırı F9 menüsünde yer alan Revizyon Ekle(Konfigürasyon) seçeneği ile ulaşılır.

Üç bölümden oluşur. Sol bölümde ürün reçete ağaç yapısının gösterildiği alan yer alır. Üst bölümde seçilen özelliklerin gösterildiği alan bulunur. Alt bölümde ise ana ürün ve seçilen varyantların, miktarların ve birim fiyatın gösterildiği alan yer alır.

Sipariş ya da talep satırında seçilen malzemeye ait reçete patlatılarak ağaç yapısında görüntülenir. Reçetenin her satırına ait özellik girilebilir.

Varyant Seç (Konfigüratör): Girdi ürünler varyantlı olduğunda F9 menüsünde yer alır. Satırdaki malzemeye ait özellikler listelenir ve farklı bir varyant seçimi yapılır. Reçete satırlarında varyant formülü kullanılmışsa özellikleri seçili gelir; formül kullanılmadığında özellikler seçili gelmez. Açılan malzeme varyantları penceresinde “Seç” düğmesine basıldığında reçete satırında özellik değeri seçilen malzemeye ait reçete varsa onun için bir revizyon satırı oluşur. Ardından mamule ait bir revizyon oluşur.

Ürün reçetesi revizyon listesinde mühendislik değişikliği numarası, kaynak türü, kaynak fiş numarası ve kaynak cari hesap alanları dolu olarak görüntülenir.

Barkod Yaz: Konfigüratöre ait barkodun basılması için kullanılır.

Özellikler Detaylı Gösterilecek: Seçilen tüm özelliklerin tek bir ekranda listelenmesi isteniyorsa kutucuk işaretlenir.

Ürün Ağacını Excel’e Gönder: Reçeteyi kırılımlı ürün yapısı şeklinde Excel’e göndermek için kullanılır.

Sihirbaz: Konfigüratör penceresinde yer alan sihirbaz düğmesine basıldığında ürün ağaç yapısına göre ana ürünün özellikleri tek tek açılır ve varyantlı olan malzeme seçimi yapılır. “Otomatik varyant seçimi yapılsın mı?” sorusuna “Tamam” denildiğinde, ürün reçete satırlarında varyant formülü kullanan satırların özelliklerinin varyant formülüne göre oluşturulması sağlanır. “Vazgeç” ile devam edilirse, varyant formülü kullanan satırların özelliklerinin varyant formülüne göre oluşturulması engellenir, bütün özellikler tek tek pencereye gelir.