Envanter raporu TFRS, istenen malzemeler için herhangi bir tarihteki son envanter bilgilerinin alındığı rapordur. Malzeme Yönetimi program bölümünde Maliyet Raporları menüsü altında yer alır. Envanter raporu TFRS raporu filtre seçenekleri şunlardır:

Filtre

Değeri

Malzeme Türü

(TM) Ticari Mal/(KK) Karma Koli/(DM) Depozitolu Mal/(SK) Sabit Kıymet/(HM) Hammadde/(YM) Yarı Mamul/(MM) Mamul/(TK) Tüketim Malı

Malzeme Statüsü

Kullanımda/Kullanım Dışı

Malzeme Kodu

Grup/Aralık

Malzeme Açıklaması

Grup/Aralık

Malzeme Özel Kodu

Grup/Aralık

Malzeme Yetki Kodu

Grup/Aralık

Malzeme Üretici Kodu

Grup/Aralık

Malzeme Grup Kodu

Grup/Aralık

Malzeme Özellikleri

Özellik 1 - 10

Üst Malzeme Sınıfı Kodu

Listeden seçim

Varyant Kodu

Grup/Aralık

Varyant Açıklaması

Grup/Aralık

Varyant Özel Kodu

Grup/Aralık

Ambar No

Grup/Aralık

Ambar Maliyet Grubu

0/1/2

Listeleme Şekli

Ayrıntılı/Özet

Birim Seti

Listeden seçim

Son Envanter Tarihi

Başlangıç/Bitiş

Stok Seviyesi

Miktar girişi

Listeleme

Koda Göre/Açıklamaya Göre

Standart Maliyet Periyodu

Son Envanter Tarihine Göre/Hareket Tarihine Göre

Proje Kodu

Grup/Aralık

Proje Açıklaması

Grup/Aralık

Hesaplanan Maliyetler Güncellenmesin

Evet/Hayır


Ambarlar: Hangi ambarlara ait işlemlerin dikkate alınacağı Ambarlar filtre satırında yapılan seçimle belirlenir. Birden fazla ambar ile çalışma durumunda tanımlı ambarlar listelenir. Hepsi işaretlidir. Rapor, malzeme kodu, açıklama, ambar adı, birim, envanter miktarı, envanter tutarı (yerel ve raporlama dövizi), seviye ve envanter tarihi kolon bilgileri ile alınır. Alım fiyat farkları dikkate alınmadan hesaplanan birim envanter tutarı ile fiyat farkları göz önüne alındıktan sonra hesaplanan envanter tutarı arasındaki fark, Fiyat Farkı kolonunda görüntülenir. 

Gün İçinde Önce Girişler Dikkate Alınsın: Gün içinde yapılan işlemler sonucunda saat bilgisinden dolayı negatife düşme söz konusu olabilir. Bunun için önce girişlerin dikkate alınması önemlidir. Bu filtre satırında "Evet" seçiminin yapılması durumunda gün içi hareketlerde önce girişler dikkate alınır. 

Üretim kontrol sisteminin kullanılması durumunda rapor, standart birim maliyet, standart maliyet tutarı ve raporlama dövizi üzerinden standart maliyet tutarı bilgileri ile alınır. Maliyet yöntemi olarak LIFO, FIFO ve Fiziksel Maliyet kullanılıyor ise ayrıntılı envanter raporunda hareketlerin standart birim maliyeti bulunurken fiş tarihinin hangi periyot aralığında olduğu ve malzemenin temin şekli dikkate alınır. Temin şekli Satınalma olan malzemeler için söz konusu periyot ve hareket fabrikası için tanımlı standart maliyet olup olmadığı önemlidir. Temin şekli Üretim ise malzemenin söz konusu periyot ve hareket fabrikası için tanımlı standart reçete maliyeti olup olmadığına bakılır. Standart maliyet kaydı tespit edildiğinde Standart Birim Maliyet alanına yansır. Bulunamazsa maliyet "0" olacaktır. Standart maliyet tutarı (TL) ise standart birim maliyet (TL) ile kalan hareket miktarının çarpılması sonucu bulunur. Raporlama dövizi cinsinden standart birim maliyet ile kalan hareket miktarının çarpılması sonucu ise raporlama dövizi cinsinden standart maliyet tutarını verecektir.

Standart Maliyet filtre satırında Son Envanter Tarihi seçiminin yapılması durumunda, standart birim maliyet ve tutarı envanteri oluşturan hareketlerin periyot maliyetine göre değil son envanter tarihine göre hesaplanır. Son envanter tarihi hangi periyoda denk düşüyorsa o periyot ve o fabrika için tanımlı standart maliyet esas alınarak standart birim maliyet ve tutarlar raporlanır. 

Maliyet yöntemi olarak Eldekilerin Ortalaması, Girişlerin Ortalaması ve Dönemsel Ortalama kullanılıyorsa standart birim maliyet ve tutarlar, Envanter Raporu filtrelerinde belirtilen Son Envanter Tarihi dikkate alınarak hesaplanır. Son envanter tarihi hangi periyoda denk düşüyorsa o periyot ve o fabrika için tanımlı standart maliyet kullanılır.