Hızlı üretim fişi kaydedildiğinde, malzeme satırlarına ve mamule ait malzeme yönetimi fişleri otomatik oluşturulur. Oluşan  fişler, mamul için üretimden giriş fişi, alt malzemeler için sarf ve fire fişidir. Bu fişlere hızlı üretim fişleri listesinde sağ fare düğmesi menüsündeki Malzeme Fişleri seçeneği ile ulaşılır.

Hızlı üretim fişinin tarih ve saat bilgileri, üretimden giriş, sarf ve fire fişlerinin tarih ve saat alanlarına öndeğer olarak gelir.

Oluşan üretimden giriş fişinde yalnızca mamul hareketi yer alır. Üretim fişine ait miktar ve birim bilgisi, mamulün miktar ve birim bilgisidir. Fişin ambar ve işyeri bilgileri de yine hızlı üretim fişinden gelen bilgilerdir. Bölüm alanı için "0" numaralı bölüm öndeğer olarak gelir.

Alt malzemeler için oluşacak sarf ve fire fişlerinin ambarı yine alt malzeme satırlarında belirtilmiş ambar ve işyeri ise ilgili ambarın ait olduğu işyeridir.

Fire hareketlerine ait fire fişi oluşturulurken ilgili alt malzemenin satır miktarı ile fire faktörü çarpılır. Bulunan değer ondalıklı ise ve alt malzeme için geçerli olan birim bölünebilir özelliğine sahipse çarpım sonucu fire hareket miktarını verir. Alt malzeme için geçerli olan birim bölünemez ise çarpım sonucu bulunan değer yukarı yuvarlanır ve fire hareket miktarı hesaplanır. Ancak fire fişinin oluşabilmesi için fire faktörü alanının sıfırdan farklı bir değer olması gerekmektedir.

Fişlerin oluşturulması esnasında aynı ambara ait sarf hareketleri tek bir fiş içinde, fire hareketleri de tek bir fiş içinde toplanacaktır. Eğer fiş kaydedilmeden önce alt malzemeler hesaplanmamışsa ya da birim, miktar ve ambar alanlarında değişiklik yapılmışsa, kaydetme esnasında otomatik hesaplama yapılır ardından fişler oluşturulur.

Seri/lot/stok yeri takibinin yapılması durumunda malzeme fişleri oluşturulurken dikkate alınan noktalar şunlardır:

Üretimden Giriş Fişlerinde

Üretimden girişler için Üretimden Girişlerde Lot Büyüklüğü parametresi dikkate alınır. Bu parametre, lot takibi yapılan bir malzeme için otomatik oluşturulacak lotların büyüklüğünü belirtir. Parametrenin değeri Üretim Miktarı ise üretim miktarı ne ise lot büyüklüğü de o olur. Parametrenin değeri Sabit Büyüklük ise üretim miktarı sabit büyüklüğe bölünerek elde edilen bölüm kadar lot hareketi oluşturulur.

Eğer kalan sıfırdan farklı ise kalan miktar için de bir lot hareketi oluşturulur. Örneğin üretim miktarı 58 ve sabit büyüklük 25 iken iki adet 25'lik ve  bir adet 8'lik lot hareketi otomatik olarak oluşturulur. Üretimden giriş hareketinin stok yeri ise yine ambar parametrelerinde belirtilen stok yeridir.

Sarf ve Fire Fişlerinde

Sarf / fireler için lot birimlerinin bölünebilir olup olmadığına bakılır. Bölünebilir ise,

Ana birimle birim çevrimi aynı olan giriş hareketleri kontrol edilir ve lot/seri belirleme yöntemine göre miktar karşılanmaya çalışılır.

İlk adımda miktar karşılanmadıysa ve "Lot Birimleri Birleştirilebilir" ise ana birim ile çevrimi katsayısı kendinden (sarf / fire hareketinden) küçük olanlar arasından lot/seri belirleme yöntemine göre miktar karşılanmaya çalışılır.

Miktar yine karşılanmadıysa ve "Lot Birimleri Dağıtılabilir" ise ana birim ile çevrimi katsayısı kendinden (sarf / fire hareketinden) büyük olanlar arasından lot/seri belirleme yöntemine göre miktar karşılanmaya çalışılır.

Satır bazında karşılama yapılmaya çalışılıyor ve miktar karşılanamıyorsa "Yeterince Giriş Hareketi Bulunamamıştır" şeklinde kullanıcı uyarılır.

Yerleşim takibi yapılan malzemeler için üretimden girişlerde ise Stok Yeri Öndeğeri parametresine bakılır, eğer parametre girilmemişse ambarda tanımlı ilk stok yeri alınır.