Faturalarda satırdaki işlem için ya da fatura geneli için geçerli olacak indirim ve masrafların hangi koşullarda ne şekilde yapılacağı indirim ve masraf kartlarında Formül alanında kaydedilir. Tanımlı kartlar, uygulanan indirim hesaplamasında kullanılan formülü ve indirim uygulama kurallarını programa girmek için kullanılır. Böylece bir satıcıyla yapılan anlaşma sonucu her alışta aynı indirimler uygulanıyorsa, bu standart indirimler otomatik olarak uygulanabilecektir. Satırdaki işleme ait indirim ve masraflar ilgili satırın hemen altında, fatura geneline ait indirim, masraf ve promosyonlar ise çift çizgi ile ayrılan bölümde kaydedilir.

Satırdaki işlem ya da fatura geneli için geçerli olacak indirim ve/veya masrafları uygulamak için önce satır türü belirlenir. İndirimler için satır türü İndirim; masraflar için Masraf seçilir.

Depozitolu satırlar için indirim ve masraf uygulanmaz. Yapılacak indirim ve masraf tanım kodu verilerek ya da kayıtlı indirim, masraflar listesinden seçilerek satırdaki işleme ya da fatura geneline uygulanır. Kartta yapılan tanıma göre hesaplanan indirim ve masraf tutarları Tutar alanına ve faturanın alt bölümünde yer alan Toplam İndirim alanına otomatik olarak yazılır. Söz konusu indirim ve masrafların girişinde tanımlı kartların kullanıldığını ve bu kartlarda yapılan formül tanımlarına göre tutarın hesaplandığını Birim alanında yer alan f(x) işareti gösterir.

Tutar ya da Oran olarak İndirim ve Masraflar

Fatura satırında yer alan malzeme / hizmete ya da fatura geneline ait indirim ve masraflar doğrudan tutar ya da oran verilerek de kaydedilir. Öncelikle satır türü belirtilir. İndirim için "-", masraf için "+" karakteri kullanılır. İndirim ve masraf tutar olarak verilecekse masraf ve/veya indirim tutarı doğrudan yazılır. Eğer indirim ve/veya masraf yüzde olarak verilecekse "%" alanında indirim oranı kaydedilir.

Satır ya da işlem geneline ait bu indirim ve/veya masrafın tutar ya da oran üzerinden yapıldığı Birim alanında izlenir. Tutar girilerek işlenen indirim ve masraf satırlarında birim alanında TL görüntülenir. İndirim ve/veya masrafların belli bir oran üzerinden hesaplanması durumunda birim alanında "%" işareti yer alır.