You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 4 Current »

Herhangi bir siparişe bağlı olmadan yapılan ürün toplama işlemleri için kullanılan ekrandır.

Ekran açıldığında ilk olarak Devam Eden İşler ekranı gelir. Yarım kalan, kaydedilmemiş siparişsiz ürün toplama fişleri bu ekranda yer alır.butonu filtreleme için,  butonu sıralama için kullanılmaktadır. butonuyla yeni kayıt ekleme işlemi yapılır.


İlk olarak mal kabul yapılacak cari seçilir. Cari seçim işleminden sonra fiş başlık bilgileri doldurulur. İrsaliye ya da Fatura için WMS Panel'den kullanıcı bazlı Varsayılan Fiş Tipi belirlenebilmektedir. Ekrandaki kırmızı renkli bilgiler doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir.

Fiş Tipi: Siparişsiz Sevkiyat olarak gelmektedir.

Fiş Detayı: Yetkiye bağlı olarak aşağıdaki seçenekler ile fiş oluşturulabilir. ERP'de tanımlanan fiş türleri de seçilebilmektedir.

Tarih: Fiş tarihini belirtmektedir. İhtiyaca göre değiştirilebilmektedir.

Fiş No: Sistem tarafından atanan fiş numarasını belirtir.

Ambar: Ürün toplama işleminin yapılacağı depoyu belirtmektedir.

Adres: Ürün toplama işleminin yapılacağı sevkiyat adresidir. Hedef adres olarak girilmektedir. Yetkiye bağlı olarak varsayılan olarak atanabilir. Başlık ya da İşlem sekmesinden değiştirilebilmektedir.

İrsaliye Tipi: Elektronik ya da Kağıt İrsaliye seçeneklerinden uygun olan seçilir.

Ekranda isteğe bağlı olarak girilebilen bilgiler için alanlar da bulunmaktadır. Bu bilgiler: Cari Sevk Adresi, Açıklama 1-2-3-4, Belge No, Satıcı, Özel Kod, Yetki Kodu, Proje Kodu, Taşıma Tipi, Taşıyıcı Kodu, Teslim Şekli, Paket No bilgileridir.

İşlem sekmesinde malzemeler okutularak ya da listeden seçilerek süreç devam eder.

Palet Barkodu: Paletli bir ürün toplama yapılacaksa bu seçenek işaretlenir ve stokta bulunan bir palet okutulur. Paletin bulunduğu adres Kaynak Adres alanında gelir. Hedef Adres sevkiyat adresini ifade etmektedir.


Ürün Barkodu: Paletli ürün toplama işlemi yapılacaksa, palet okutulduktan sonra malzeme barkodu okutularak süreç devam eder. Paletli ürün toplama işlemi yapılmayacaksa direkt olarak malzeme barkodu okutularak işlem devam eder. Malzeme barkodu okutmanın dışında elle yazılabilir ya da butonu ile listeden seçilebilir.

Malzeme okutulduktan sonra miktar girişi yapılmalıdır.

Malzemenin tüm birimleriyle miktar girişi yapılabilmektedir. Miktar girildikten sonra malzemenin detaylarıyla süreç devam eder.